TOP
Food

Quinoasalade met mozzarella, amandelen en spinazie

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Het is vrijdag en dat betekent Food Day op Dejlig! Deze keer heb ik weer een gezond recept voor jullie, dat je kunt eten voor het diner, maar ook als lunchgerecht. Deze vegetarische Quinoasalade met mozzarella, amandelen en spinazie is lekker fris en lekker zomers.

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 400 gram quinoa
√ 1 grote bol mozzarella
√ 3 handen geroosterde amandelen
√ 2 bosuitjes
√ halve komkommer
√ 2 kopjes diepvries doperwtjes
√ 1 avocado
√ 100 gram verse spinazie
√ 2 handen verse munt
√ 1 hand peterselie
√ 6 eetlepels olijfolie
√ 1 citroen
√ peper en zout

Hoe je het maakt (in ongeveer 30 minuten):

1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van het pak.
2. Snijd de mozzarella in stukjes, hak de amandelen wat kleiner, snijd de munt en peterselie grof. Snijd de bosuitjes in ringetjes, de spinazie in reepjes en snijd de komkommer en de avocado in blokjes.
3. Doe de doperwtjes in een schaal en giet er heet wat over heen. Laat dit 5 minuten staan en giet ze dan af.
4. Meng alle ingrediënten met de quinoa.
5. Mix de olijfolie, het citroensap en wat peper en zout en giet deze dressing over de quinoa. Even goed door elkaar mengen en dinner is served!

Bon appetit!

Als je dit gerecht gaat maken, laat je dan even weten hoe het gesmaakt heeft?
Liefs! Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.