TOP
recept: quinoa tabouleh met kikkererwten
Food

Quinoa Tabouleh met Kikkererwten, Tomaat en Komkommer

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. In Libanon wordt het als bijgerecht of als voorgerecht gegeten, zelf vind ik het ook een heerlijk recept voor het avondeten of bij de lunch. Het originele recept is met eigenlijk met Bulgur, maar met quinoa is het net zo lekker. En het is een hartstikke gezond recept want hoe je het ook maakt, er zitten alleen maar goede ingrediënten in. Niet voor niets is dit een van de recepten dat bij mijn Recharge programma werd aangeraden, want het past uitstekend in een detox. Ik geef je alvast één tip: Maak er lekker extra veel van, want de volgende dag is het nog veel lekkerder en het is een ideaal hapje om in een bakje mee te nemen naar het werk of een picknick (al moeten we daar nog even op wachten). Benieuwd hoe je deze Quinoa Tabouleh met Kikkererwten, Tomaat en Komkommer maakt? Ik ga het je vertellen…

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

  • 2 kopjes quinoa
  • 1 komkommer
  • 2 trostomaten
  • 1 pot kikkererwten (350 gram)
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • klein handje rozijnen
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 eetlepels verse munt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 citroen
  • peper en zout naar smaak

Quinoa Tabouleh met kikkererwten

En zo maak je Quinoa Tabouleh met Kikkererwten, Tomaat en Komkommer:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de kikkererwten in het vocht uit de pot.
  3. Snijd de komkommer en tomaten in kleine stukjes. (Eventueel kun je de zaadjes uit de tomaat halen.)  Versnipper de ui. Haal de zaadlijsten uit de peper en hak ‘m fijn. Pers de citroen uit en hak de kruiden fijn.
  4. Gooi alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
  5. Maak de dressing van de olijfolie, het citroensap, het komijnpoeder en peper en zout.
  6. Giet de dressing over de rest van alle ingrediënten heen en husselen maar…

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Hou jij van gerechten uit het Midden Oosten? Wat is je favoriete recept van de keuken?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Serveertip: Lekker met kip of falafel, als je het als bijgerecht maakt
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 15 minuten

Benieuwd naar een ander recept met quinoa? Probeer deze eens:

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.