
Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.
Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. In Libanon wordt het als bijgerecht of als voorgerecht gegeten, zelf vind ik het ook een heerlijk recept voor het avondeten of bij de lunch. Het originele recept is met eigenlijk met Bulgur, maar met quinoa is het net zo lekker. En het is een hartstikke gezond recept want hoe je het ook maakt, er zitten alleen maar goede ingrediënten in. Niet voor niets is dit een van de recepten dat bij mijn Recharge programma werd aangeraden, want het past uitstekend in een detox. Ik geef je alvast één tip: Maak er lekker extra veel van, want de volgende dag is het nog veel lekkerder en het is een ideaal hapje om in een bakje mee te nemen naar het werk of een picknick (al moeten we daar nog even op wachten). Benieuwd hoe je deze Quinoa Tabouleh met Kikkererwten, Tomaat en Komkommer maakt? Ik ga het je vertellen…
Boodschappenlijstje voor 2 personen:
- 2 kopjes quinoa
- 1 komkommer
- 2 trostomaten
- 1 pot kikkererwten (350 gram)
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- klein handje rozijnen
- 2 eetlepels verse peterselie
- 2 eetlepels verse munt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 citroen
- peper en zout naar smaak
En zo maak je Quinoa Tabouleh met Kikkererwten, Tomaat en Komkommer:
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de kikkererwten in het vocht uit de pot.
- Snijd de komkommer en tomaten in kleine stukjes. (Eventueel kun je de zaadjes uit de tomaat halen.) Versnipper de ui. Haal de zaadlijsten uit de peper en hak ‘m fijn. Pers de citroen uit en hak de kruiden fijn.
- Gooi alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
- Maak de dressing van de olijfolie, het citroensap, het komijnpoeder en peper en zout.
- Giet de dressing over de rest van alle ingrediënten heen en husselen maar…
En klaar ben je. Bon appetit!
Lijkt dit recept je lekker? Hou jij van gerechten uit het Midden Oosten? Wat is je favoriete recept van de keuken?
Fijne dag vandaag!
Liefs,
Karen
Serveertip: Lekker met kip of falafel, als je het als bijgerecht maakt
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 15 minuten
Benieuwd naar een ander recept met quinoa? Probeer deze eens:
- Quinoasalade met mozzarella, amandelen en spinazie
- Quinoa Salade met garnalen, tomaatjes en verse kruiden

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.
bijgerechtDetoxeiwitrijkglutenvrijhoofdgerechtLunchMidden Oosterse keukensaladevegetarischvoorgerecht
14 COMMENTS
Frederique
4 jaar ago
Lijkt me zeker lekker maar dat had je vast al geraden. Mijn favoriete gerechten uit Libanon zijn Mujadara (vegetarisch op basis van linzen, superlekker) en een vleesgerecht: Kibbeh bil saniyeh (echt huiselijk)
Karen
4 jaar ago
AUTHORJaaaa! Die gerechten ken ik helemaal niet. Ga ik naar op zoek. Dank voor de tip!
Kiss & Make-up
4 jaar ago
Lekkerrrrrrr 🙂 Maar die reactie had je waarschijnlijk al wel verwacht eh? 😉
Karen
4 jaar ago
AUTHORHaha, geen appels (check), geen rare combinaties (check), geen vlees (check), geen vis (check), ik begin je wel te leren kennen qua smaak 😉
sunny mama
4 jaar ago
Voeg jouw quinoa tabouleh bij mijn mediterrane groenteschuitjes en wij hebben vandaag een heerlijke maaltijd! 😉
Die combi van rozijntjes met munt, peterselie en komijn lijkt mij verrukkelijk!
Onlangs at ik een dergelijk gerecht bij de Jordaniër op het Waterlooplein. Sindsdien was ik op zoek naar zo’n soort recept, dus ik ga dit bewaren.
Alleen één probleempje: ik kan nergens quinoa vinden. Waar koop je dat?
Karen
4 jaar ago
AUTHORHaha, ja, absoluut. Goed duo zijn wij.
Verkopen ze het niet in je supermarkt? Bij ons gewoon tussen de rijst e.d. Maar volgens mij koop jij veel bij de Turkse supermarkt en daar hebben ze het ook? Bij Genco in ieder geval wel. Maar voor dit recept kun je ook Bulgur gebruiken. Dat verkopen ze zeker!
Frederique
4 jaar ago
Bij onze Albert Heijn hebben ze het ook gewoon, inderdaad tussen de rijst e.d.
sunny mama
4 jaar ago
Dankjewel! Wanneer ik straks boodschappen ga doen, zal ik eens een kijkje gaan nemen bij de rijst.
Josan
4 jaar ago
Jammie dat ziet er lekker uit. Wat een lekker fris kleurenpalet ( kan je dat van voedsel zeggen?) ook zo bij elkaar. Quinoa ben ik nog niet helemaal fan van. Probeer het wel, maar vind Bulgur lekkerder. Dus eens kijken welk graan ik binnenkort ga proberen.
Karen
4 jaar ago
AUTHORJa, dat mag je zeker zo noemen! Overigens is de regel ook: ‘hoe meer verschillende kleuren hoe gezonder’ 🙂 Met bulgur is het net zo lekker (vind ik dan).
Tineke
4 jaar ago
Lijkt me erg lekker, heb het recept meteen even opgeslagen.
Liefs
Karen
4 jaar ago
AUTHORBenieuwd wat je ervan vindt als je het maakt!
debby
4 jaar ago
Oh wederom jum. Elke woensdag is een feest, jij plaatst dan een lekker recept en Sunny ook.
Karen
4 jaar ago
AUTHOR🙂