TOP
proberen niet te klagen
Editorial

Op klaagrantsoen (even eens een weekje proberen niet te klagen)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

‘Jemig wat is het warm. Niet normaal. Ik zweet als een nijlpaard’.
‘Brrrrr… het is zo koud. En gisteren was het nog zulk lekker weer’.

‘Ik heb helemaal niets om aan te trekken’.
‘Pffff… ik heb die hele bak Ben & Jerry’s opgegeten omdat ‘ie mijn naam riep en nu pas ik mijn jurkje niet meer’.

‘Is mijn salaris nou nog niet gestort? Ik wil die tuinset kopen’.
‘Mijn facturen worden altijd te laat betaald’.

‘Er is helemaal niets interessants op tv’.
‘Waarom gaat de sportschool al om 22 uur dicht?’

‘Kon die tramchauffeur nou niet heel even wachten. Hij zag toch dat ik er aan kwam?’
‘Ik kon weer niet zitten in de trein’.

‘Mag je wel smakken in de stilte coupé?’
‘Shit…7 minuten vertraging. Nu mis ik het begin van GTST’.

‘Waarom is dat shirt zo duur?’
‘Oooh ik heb weer een puist’.

‘Ik heb gisteren de hele dag op mijn reet gezeten, daar moet ik echt even van bijkomen’.
‘Moeten de buren nou vandaag gaan boren?’

Er is zo veel om over te klagen

En het is soms ook zoooo lekker. De postbode die je pakket niet op tijd bezorgde. De hond die voor je deur kakte. Het is natuurlijk allemaal terecht. En het is heerlijk om je hart te kunnen luchten. Ik ben er ook enorm goed in. Sterker nog… als er diploma’s voor klagen zouden uitgedeeld worden, dan zou ik met vlag en wimpel slagen.

Selectieve rotzooiwaarneming

Vooral tegen mijn man ben ik er enorm goed in. Ik heb last van selectieve rotzooiwaarneming bijvoorbeeld. Als ik mijn kleren laat slingeren, dan is er niets aan de hand, maar oh wee als de wederhelft zijn troepjes ergens laat liggen.

En soms als hij thuis komt dan is het toch best fijn om te vertellen wat er die dag allemaal niet goed is gegaan. Terwijl er toch best veel wel goed ging?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Overal maar klagen

Tegenwoordig bel ik niet zo veel meer met vriendinnen, maar als ik dat wel doe, dan zitten we altijd even tegen elkaar te klagen. En ook op social media kan ik er wat van. Ik maak van mijn hart geen moordkuil. En anderen doen dat ook niet, want bovenstaande klachten zijn allemaal echt.

Op klaagrantsoen

Vorig jaar voerde ik een no klaagweek in op Snapchat. Omdat ik best wel een beetje gek werd van mijn eigen geklaag. En omdat ik best wel wat mensen volgde waarbij zo ongeveer elke Snap een klacht was. Inmiddels gebruik ik Snapchat niet meer en op Insta stories wordt gelukkig een stuk minder geklaagd. Dat komt ook omdat ik een aantal continue klagers ontvolgd heb. Altijd maar dat gezeur en gezanik in mijn feed. Ik werd er niet gelukkig van.

Hoewel klagen dus soms best oplucht, heb ik besloten deze week ook weer op klaagrantsoen te gaan. Er gaat zo veel meer goed dan dat er slecht gaat, laat ik daar eens op focussen. Ik ga weer eens een week niet proberen te klagen. Gewoon om te kijken of het lukt. En ik zou het natuurlijk hartstikke tof vinden als jij met me mee ging op klaagrantsoen. Even klaag detoxen.

En als het niet lukt, kunnen we daar mooi weer over klagen….

Doe je met me mee?

Ik weet het goed gemaakt. Dan mag je nu nog even lekker klagen in de reactiebox. Dan beginnen we morgen?

Waar wil jij over klagen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto © Tashatuvango via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

12 COMMENTS
 • Nathalie
  2 jaar ago

  Ik probeer ook niet of minder te klagen maar het valt niet mee!

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Nee hè? Het is nog best lastig!

 • Shirley
  2 jaar ago

  Ik probeer er ook op te letten. En soms misschien wat sneller actie ondernemen. Hoe vaak ik wel niet zeg dat ik écht moet stofzuigen/de was op moeten ruimen/de vriezer moet ontdooien. Als ik het nou gewoon DOE, dan bespaar ik tijd met erover zeuren. Bewustwording is de eerste stap 😉

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Absoluut. Ook wat je zelf zegt. Soms flap je het er gewoon uit, maar eerst nadenken voordat je zegt is dan wel handiger.

 • Jacqueline
  2 jaar ago

  Ik ga er eerst maar eens mee beginnen om erop te letten hoeveel ik klaag. Ik heb namelijk geen idee of ik dat veel of weinig doe.
  Maar om hier nog even wel te klagen: die student die een tweede kans krijgt om iets in te leveren VOOR 16.30 uur en dan pas OM 16.30 uur aan komt kakken en dan zelfs nog niet alles in mapjes geordend heeft, waardoor ik me rot moet haasten om op tijd bij een volgende afspraak te zijn. Grrrrr…..

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Oh dat lijkt me ook bijzonder vervelend!

 • Sonja
  2 jaar ago

  Ik klaag soms, ik wil niet als een zeikerd overkomen. En je kunt op alle slakken wel zout leggen…
  Deze week was het geklaag over de puber die het presteert om 30 minuten te douchen. En als ik met mijn man er over praat het gevoel krijg dat het mijn probleem is. Blijkbaar heb ik twee pubers in huis… want mijn man ligt rustig tot 12.00 uur in bed… zo! En nu klaagmodus uit!

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Als ik iets moet uitvogelen voor mezelf, dan douche ik ook lang. Dus ik begrijp dat wel. Maar normaliter ben ik heel snel klaar.

 • Lein
  2 jaar ago

  Goed idee ik doe mee! Nog 1 keer dan: grrrr voor de vergeten tandpastadoppen, de Huisgenoot die drinkt uit het pak bij de openstaande koelkast, kleding die niet in de wasmand wordt gedaan, de ik-lust-dit-niet avondrituelen, het oneindig lengen en ah-toe-lees-je-nog-één-verhaaltje-extra voor het slapengaan, deuren die niet achter derriéres worden dichtgedaan, en en en en en en … en nu stop ik. #opklaagrantsoen gaan we doen!

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   En hoe gaat het bij jou Lein? 😉

 • Josine
  2 jaar ago

  Eigenlijk doe ik dit al een paar maanden en het bevalt me zo goed! Natuurlijk komt het wel in me op, maar ik merk dat het niet te uiten (met name op social media) dat ik me er zoveel positiever door voel! Soms… dan glipt er iets tussendoor haha! Succes, positive vibes.. Liefs Josine

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Oh ja, dat wist ik helemaal niet! Wat goed.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.