TOP
pompoensoep met geitenkaas
Food

Recept: Pompoensoep met Geitenkaas

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een van de redenen dat ik de herfst leuk vind, is dat je weer overal pompoenen kunt kopen. Gewone pompoen, flespompoen, ik ben er allemaal dol op. Alleen al omdat ik pompoen zo’n vrolijk woord vind. Het doet me aan clowntjes denken. En je kan natuurlijk hartstikke veel doen met een pompoen (hé dat rijmt). De pompoen zit vol met goede mineralen en net zoals wortel bevat ‘ie veel caroteen dat weer goed voor je ogen is. Bovendien is ‘ie gewoon hartstikke lekker. Een van mijn favoriete soepen is dan ook pompoensoep. Als het op pompoensoep aan komt dan heeft iedereen zijn eigen favoriete recept, ook ik. Ben je benieuwd hoe je Pompoensoep met Geitenkaas maakt? Ik ga mijn recept met je delen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 1 pompoen
  • 2 tenen knoflook
  • ca 5 cm verse gember
  • 1 winterpeen
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 1 liter heet water
  • 1 grote aardappel (kruimig) of 2 kleine
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • snufje gemalen chilipoeder
  • handvol verse koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • staafmixer/blender/keukenmachine

hoe maak je pompoensoep met geitenkaas

En zo maak je Pompoensoep met Geitenkaas:

  1. Hak de pompoen, winterpeen en aardappel in kleinere stukken. Je hoeft de pompoen, peen en aardappel niet te schillen.
  2. Snijd de knoflook en de gember fijn.
  3. Laat de olie heet worden in een soeppan en doe de knoflook en gember hierbij. Laat deze een minuutje in de olie glazig worden.
  4. Voeg dan de pompoen, winterpeen en aardappel toe. Doe de djinten erbij en roerbak alles een minuut of drie. Kook ondertussen het water.
  5. Voeg de bouillonblokjes en het water toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Zorg dat de soep kookt en als dat zo is, zet je het vuur laag en je alarm op 25 minuten.
  7. Na 25 minuten pureer je de soep met de staafmixer, blender of in de keukenmachine. De schil van de pompoen is door het koken lekker zacht geworden en kun je gewoon eten.
  8. Maak de soep op smaak met peper en zout.
  9. Doe de soep in kommen. Brokkel de geitenkaas boven de kommen uit, voeg wat blaadjes koriander toe en wat chilipoeder.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Ben jij ook zo dol op pompoen?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen
Optie: Je kunt de chilipoeder en/of gember weglaten als er kinderen mee eten. Lekker om te eten met meergranen stokbrood.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 35 minuten.

Benieuwd naar andere soeprecepten? Probeer deze eens:

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.