TOP
plaattaart met spinazie en courgette
Food

Recept: Plaattaart met spinazie en courgette

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Okay, ik geef het toe. Deze plaattaart met spinazie en courgette levert niet mijn mooiste food foto op. En het is ook niet mijn meest gezonde recept ooit, maar dat komt allebei vooral door de gesmolten kaas. Gesmolten kaas is heerlijk, maar het ziet er niet uit en het is niet al te best voor de lijn. Maar het is wel een vegetarisch recept, het is makkelijk te maken, de kids vinden het heerlijk en we hebben afgelopen maandag van Sophie geleerd dat je niet alleen maar gezonde dingen hoeft te eten. Toch? Zie dit maar als je cheat meal. Want het is wel een reuze lekkere verwennerij en je krijgt een flinke portie groente binnen, dus dat compenseert mooi de ongezonde rest. Je kunt het eten als hoofdgerecht, maar het is ook lekker voor bij de lunch en je kan het in kleinere stukjes ook serveren bij de borrel. Leuk voor op een (kinder)feestje. Een lekker multifunctioneel gerecht dus! Benieuwd hoe je dit recept maakt? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • potje tomatenpuree (70 gram)
  • potje tapenade van zongedroogde tomaten (140 gram)
  • 300 gram verse spinazie
  • courgette
  • 4 eieren
  • zwarte olijven
  • geraspte kaas (150 gram)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • bakpapier

recept plaattaart met spinazie en courgette

En zo maak je plaattaart met spinazie en courgette:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Ontdooi het bladerdeeg door de blaadjes uit elkaar te trekken.

3. Leg bakpapier op de bakplaat.

4. Leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier op de bakplaat. Laat een klein stukje overlappen en druk de randjes op elkaar. Eventueel kun je met een klein druppeltje warm water op je vinger de verschillende blaadjes beter met elkaar ‘verbinden’. Draai de rand een klein beetje om zodat ‘ie omhoog staat en prik gaatjes in het deeg.

5. Bestrijk het deeg met de tapenade en de tomatenpuree.

6. Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie al roerend slinken.

7. Als de spinazie helemaal geslonken is, dan doe je deze in een vergiet en laat je het vocht eruit druppelen. Druk met een spatel het resterende vocht er nog uit.

8. Verdeel de spinazie over het tomatenmengsel.

9. Snijd de courgette in halve plakjes.

10. Verhit weer wat olie in pan of wok en bak de courgette in 4 minuten gaar.

11. Verdeel de courgette over de spinazie en bestrooi alles met peper en zout.

12. Breek de eieren boven de taart en laat de dooiers heel blijven.

13. Bestrooi de plaattaart met de kaas en de olijven.

14. Doe de taart in de oven en laat ‘m in 30 minuten gaar worden.

15. Snijd de plaattaart in gelijke stukken en verdeel die over de borden.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Ben jij ook zo dol op gesmolten kaas?

Optie: Je kunt voor de plaattaart ook andere groenten gebruiken en er ansjovis of salami bij doen.
Serveertips: Lekker met een frisse salade.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 40-45 minuten.

Benieuwd naar een ander recept met deeg? Probeer deze eens:

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

11 COMMENTS
  • Lisette
    2 jaar ago

    Hij komt zojuist uit de oven, ik ben erg benieuwd!

  • Annette
    4 jaar ago

    Het ziet er heerlijk uit!

  • diana
    4 jaar ago

    dit lijkt me lekker! ik vind gesmolten kaas er juist wel altijd heel lekker uitzien haha. maar ik hou dan ook echt van gesmolten kaas.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Ik vind het ook heeeeerlijk, maar ik vind het er niet zo lekker uitzien, haha.

  • Kiss & Make-up
    4 jaar ago

    Normaal gezien hou ik niet echt van bladerdeeggerechten, maar oh wow, dit ziet er overheerlijk uit.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      En nog vegetarisch ook! 🙂

  • Vlijtig Liesje
    4 jaar ago

    Hmmm, hij ziet er heerlijk uit. En ik denk dat de kinderen dit ook wel lekker vinden.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Het is een soort van pizza, dus de meeste kinderen vinden dit inderdaad wel lekker :).

  • Linda
    4 jaar ago

    Weer zo’n lekker recept! Ik heb ‘m opgeslagen, ga ‘m binnenkort een keer maken, dank je wel weer!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.