TOP
pittige indische gehaktballetjes
Books Food

Recept: Pittige Indische Gehaktballetjes uit ‘Zoals alleen oma dat kan’

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Anderhalve week geleden mocht ik aanwezig zijn bij de presentatie van 24Kitchen’s leuke en gezellige Danny Jansen’s nieuwe kookboek ‘Zoals alleen oma dat kan’. Het is boek is geïnspireerd op authentieke familierecepten uit de Indische keuken en Danny wilde graag het gevoel dat je krijgt als je bij je (Indische) oma op bezoek komt in het boek ‘vangen’. Nou kan ik je vertellen, dat dat goed gelukt is. Binnenkort lees je hier de uitgebreide boekreview, maar vandaag deel ik alvast een recept uit het boek. Een recept dat helemaal niet zo moeilijk is om te maken, maar dat lijkt alsof het uit een Indisch sterrenrestaurant is weggelopen of door een Indische oma is gekookt. Echt waar, deze Pittige Indische Gehaktballetjes zijn überheerlijk. Wil je weten hoe je dit gerecht zelf maakt? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

zoals alleen oma dat kan - danny jansen

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 4 lente-uitjes
  • 2 rode pepers (Danny zegt 3)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels maizena
  • 500 gram rundergehakt (het recept zegt half-om-half, maar ik eet geen varkensvlees)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • zonnebloemolie
  • 100 ml ketjap manis
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 halve eetlepel rietsuiker & stevia (volgens het recept 1 eetlepel bruine suiker)
  • scheut witte wijnazijn
  • peper en zout naar smaak

recept: pittige indische gehaktballetjes

En zo maak je Pittige Indische Gehaktballetjes:

  1. Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes en hak de pepers in kleine stukjes.
  2. Kneed het gehakt met de lente-uitjes, de pepers, het ei en de maizena goed door elkaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout en kneed balletjes van het gehakt.
  3. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook klein.
  4. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak hierin de balletjes rondom bruin.
  5. Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat deze glazig zijn.
  6. Doe de ketjap, oestersaus, sambal, suiker en een scheutje azijn erbij en laat de gehaktballetjes gaar worden in de saus. Laat deze op zacht vuur inkoken totdat de saus is ingedikt.

En klaar ben je. Bon appetit!

Fijne dag vandaag!

Lijkt dit recept je lekker? Ben jij ook zo dol op de Indische keuken? 

Liefs,
Karen

Serveertip: Lekker met rijst en boontjes.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 30 minuten.

Benieuwd naar een ander Aziatisch recept? Probeer deze eens:

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

13 COMMENTS
  • Sylvia
    4 jaar ago

    gisteren gemaakt, helemaal lekker! dus gaan zeker in de herhaling. wel ook met biol rundergehakt 😉

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Wat leuk om te horen Sylvia, dank voor deze reactie. Ik eet ook alleen biologisch vlees. Liever iets minder vlees en dan goed vlees dan elke dag slecht vlees.

  • Michelle Verdienen
    4 jaar ago

    Wat zien deze gehakballetjes er super lekker uit! Ik hou wel van pittig Indisch eten. Het smaakt tenminste ergens naar!

  • Kiss & Make-up
    4 jaar ago

    Indisch eten wij eigenlijk heel weinig. Maar ik denk wel dat ik een lekkere keuken zou vinden.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      De Indische keuken heeft ook veel lekkere vegetarische recepten. Ik zal er binnenkort een delen, dan heb jij er ook nog wat aan 🙂

  • Godelieve
    4 jaar ago

    Dat lijkt me een heel lekker gerecht en is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Ik weet zeker dat ze het hier ook erg op prijs zullen stellen want ik heb kleine gehaktballetjes allang niet meer gemaakt!
    Bedankt voor het lekkere recept Karen en dat boek lijkt me fantastisch 🙂

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Gehaktballetjes op zijn tijd, zijn sowieso heel lekker! Ook de gewone Hollandse 🙂

  • sunny mama
    4 jaar ago

    Tjonge jonge jonge… Dat ziet er heerlijk uit!
    Ik wou dat ik het vanaf het scherm kon ruiken… En wat ik er ook zo geweldig aan vind, is dat je met dit makkelijke recept een beginnetje kunt maken met Indonesisch leren koken. Veel mensen denken dat Indonesisch koken moeilijk is en daarom kopen ze vaak pakjes en zakjes voor die sausjes en typische smaken, maar hier wordt duidelijk gedemonstreerd dat je die pakjes en zakjes dus helemaal niet nodig hebt.
    Top!

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Nee, die heb je zeker niet nodig. Zelfs ketjap manis en sambal zou je nog zelf kunnen maken. Ook helemaal niet moeilijk.

  • debby
    4 jaar ago

    Oh en of mij dit lekker lijkt. Ik ben een groot liefhebber van de Indische en Surinaamse keuken. Dit recept neem ik mee

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Grappig, want ik ben dus helemaal niet zo dol op Surinaams. Maar dat komt door de kerrie, dat is niet mijn favo ingrediënt.

  • Chris
    4 jaar ago

    De indische keuken vind ik erg lekker. Alleen ik ben zelf niet zo goed in het bereiden van de gerechten, misschien helpt dit boek mij een beetje.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Dit boek is echt een aanrader. Je leert de basis van Indische gerechten en het is echt niet al te moeilijk. Het gaat om de ingrediënten eigenlijk.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.