TOP
pittige gebakken rijst met kip
Food

Pittige gebakken rijst met kip (makkelijk, goedkoop én lekker)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Vorige week een makkelijk budget recept, vandaag een makkelijk budget recept, het zijn de makkelijke weken op Dejlig.. 🙂 Dat krijg je als je druk bent, niet al te veel tijd wilt besteden aan koken, maar wel gezond en niet te vergeten lekker wilt eten. Want dat is dit recept: Lekker, met een hoofdletter L. Het staat binnen mum van tijd op tafel, je hebt maar weinig ingrediënten nodig en het is gezond. Je moet alleen wel een beetje van scherp eten houden, maar je kunt het zelf zo spicy of mild pittig maken als je wilt. Bovendien is eten met pepers gezond. Pittige gebakken rijst met kip, dat staat er vandaag op het menu. Ik kan je alvast toe vertrouwen, als je dit een keer maakt, ga je het vaker maken, want makkelijk, goedkoop én lekker, wie wil dat nou niet?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 500 gram kip
  • 500 gram Chinese wokgroenten
  • 400 gram rijst
  • 2 eetlepels wokolie/kokosolie
  • sambal oelek (naar smaak)

recept: pittige gebakken rijst met kip

En zo maak je pittige gebakken rijst met kip:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kip in blokjes.
  3. Doe de wokolie in een grote wok/hapjespan en laat deze heet worden. Doe dan de kip erbij en roerbak deze een minuut of 5. Voeg de groenten toe en bak deze 5 minuten mee.
  4. Giet ondertussen de rijst af en voeg deze toe.
  5. Hussel de rijst, kip, groentes en sambal goed door elkaar. Zelf voeg ik 4 eetlepels sambal toe, maar als je van mild pittig houdt, zou ik beginnen met 1 eetlepel. Wok het mengsel op hoog vuur nog 3 minuten.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Wat eet jij graag als je makkelijk kookt? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Optie: Je kunt de kip vervangen door tofu
Serveertip: Lekker bosuitjes en gebakken uitjes
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: 15 minuten

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.