TOP
pittige garnalen met roergebakken witlof
Food

Recept: Pittige garnalen met roergebakken witlof

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ken je dat? Dat je bepaalde gerechten liever in een bepaald seizoen maakt? Soep hoort voor mij bij de herfst, ovenschotels bij de winter, asperges bij de lente en salades bij de zomer. En dit recept: pittige garnalen met roergebakken witlof hoort wat mij betreft ook bij de zomer. Lekker spicy zodat je het kan wegspoelen met een heerlijk koud wijntje. Het smaakt echt heerlijk en het is een lekker makkelijk en snel gerecht en dus een ideaal recept voor een doordeweekse dag. En je hebt ook nog eens niet bar veel ingrediënten nodig. Een aanrader dus, dit recept. Benieuwd hoe je het maakt? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 1 bak (wok)garnalen (500 gram)
√ 4 à 6 stronken witlof (afhankelijk van het formaat)
√ 1 rode peper
√ 3 cm verse gember
√ 3 tenen knoflook
√ handje verse koriander
√ 2 eetlepels kokosolie
√ peper en zout

hoe maak je pittige garnalen

En zo maak je pittige garnalen met roergebakken witlof:

1. Haal de uiteinden van de witlof en snijd de struiken in de lengte doormidden in dunne repen. Snijd ze daarna door de helft.

2. Snijd de rode peper, knoflook en gember klein.

3. Verhit in een wok of grote pan de kokosolie en bak als de olie goed heet is geworden hierin de gember, de knoflook en de chilipeper zo’n 30 seconden op hoog vuur.

4. Doe dan de garnalen erbij en roerbak ze een minuut of drie mee.

5. Daarna voeg je de witlofreepjes toe en deze wok je ook zo’n minuut of drie mee.

6. Breng alles op smaak met zout en peper en strooi de koriander erover heen.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Heb jij ook bepaalde recepten die je beter bij een bepaald seizoen vind passen?

Optie: De koriander haters kunnen de koriander achterwege laten of vervangen door bieslook of peterselie.
Serveertips: Lekker met gele rijst, quinoa of couscous.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: ca 15 minuten.

Benieuwd naar meer recepten met vis? Probeer deze eens:

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.