Pittig gevulde eieren

Pittig gevulde eieren (lekker, makkelijk en leuk voor Pasen)

Op zoek naar een lekker hapje voor bij de paasbrunch? Probeer dan eens deze heerlijke pittig gevulde eieren.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben zelf gék op gevulde eieren. Ik weet nog goed dat wanneer mijn moeder met een feestje gevulde eieren maakte, ik voor de visite kwam de eerste paar al naar binnen had gewerkt. Zelf maak ik ze niet zo vaak, maar Pasen is natuurlijk een goed excuus om ze weer eens te maken!

Benodigdheden Pittig gevulde eieren

voor 8 gevulde eitjes
4 middelgrote eieren
Mayonaise
Sriracha-saus
Snufje zout
Bieslook

LEES OOK: Gevulde eierkuikentjes

Aan de slag…

 1. Kook de eieren tot ze hard zijn, ongeveer 10 minuten als je de eieren vanaf het begin in het koude water legt. Laat de eieren goed schrikken, afkoelen en pel ze voorzichtig. Snijd de eieren doormidden en haal de gele dooiers eruit.
 2. Prak de eidooiers met een vork en voeg Sriracha en mayonaise toe naar smaak. Ik zou beginnen met een eetlepel mayonaise en een theelepel Sriracha. Voeg naar smaak meer Sriracha of mayonaise toe. Breng het geheel op smaak met een snufje zout.
 3. Schep of (makkelijker!) spuit de vulling in de eitjes. Herhaal dit tot alle ei helften zijn gevuld. Heb je geen spuitzak? Een plastic zakje of sealbag werkt ook prima!
 4. Sprenkel wat vers gesnipperde bieslook over je gevulde eieren heen.

Eet smakelijk!

Ben jij ook zo gek op gevulde eieren?

Groetjes,
Mariska

Mariska Schrijer

Redactrice Karenz.nl / Oprichtster van Flying Foodie/ Food Blogger / gek op reizen / woont in Amsterdam / kleine chaoot / getrouwd met Arthur / kookt bijna elke dag, maar gaat ook graag uit eten!

6 Reacties

 • Sonja
  12/04/2017 19:06

  Ooooh die lijken me wel lekker, mijn man is gek op pittig!

 • Margo
  12/04/2017 12:42

  Oh yes ik ben dol op gevulde eieren! Maak ze regelmatig. Klinkt lekker, deze pittige! Zeker eens uitproberen.

 • marije
  12/04/2017 10:06

  Gevulde eitjes zijn heerlijk! Goede tip van de sriracha. Ik doe er eigenlijk altijd een beetje wasabi door voor de pittigheid maar soms wordt het dan net te pittig. Ik ga voortaan sriracha proberen.

Laat een reactie achter