TOP
pita pizza's
Food

Pita Pizza’s (ideaal voor lunch/diner of borrel)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Vandaag doen we even makkelijk en staan er Pita Pizza’s op het menu. Want van zoiets simpels als pita’s kun je ook gewoon een pizza maken. Lekker makkelijk voor de lunch of het avondeten, de kinderverjaardag of op de borreltafel. Leuk om te maken met de kinderen, je kunt er mee variëren zodat iedereen zijn eigen favoriete beleg heeft en ze zijn niet zo groot als een normale pizza dus dat maakt ze nog eens extra ideaal voor als je niet te veel wilt eten of je als je het leuk vindt om verschillende smaken pizza’s te proberen. Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar als je het een beetje basic houdt, dan is het ook nog eens een vriendelijk budget recept! Had ik al verteld dat ze makkelijk om te maken zijn? Ja, dat had ik al gedaan, maar ik vertel het nog maar eens. Dat zijn toch extra bonuspunten voor de luie kok. Ik ga je vertellen hoe je ze maakt…

Boodschappenlijstje voor 4 Pita Pizza’s:

  • 2 pita’s (naar smaak, ik gebruikte spelt, maar je kunt ook normale of volkoren nemen)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • geraspte kaas (150 gram)
  • beleg naar keuze ⇒ wat je maar lekker vindt (mozzarella, paprika, basilicum, champignons, ui, ei, asperges, pesto, salami, ansjovis, olijven, kappertjes, blauwe kaas, ham, kip, olijfolie en ga zo maar door.

recept pita pizza'sEn zo maak je Pita Pizza’s:

  1. Verwarm de oven voor op 200º C.
  2. Snijd de pita broodjes door de helft met een scherp mes en smeer per pita ongeveer een kwart blikje tomatenpuree over de pita uit. Gooi wat geraspte kaas over de pita pizza’s heen en voeg je favoriete beleg toe. Op de foto hierboven zie je dat ik voor de ene pita pizza ansjovis en zwarte olijven gebruikte en voor de andere champignon plakjes en pesto. Tip: met wat olijfolie (ik gebruik een spray) zorg je ervoor dat de champignons niet te droog worden.
  3. Doe de pita pizza’s ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Wat is jouw favoriete pizza beleg?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Serveertip: Je kunt er een lekker salade bij serveren
Tip: De pita pizza’s zijn koud ook lekker
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: 5 minuten en dan nog 10 minuten in de oven

Benieuwd naar een ander lekker recept? Probeer deze eens: plaattaart met spinazie en courgette

 

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.