TOP
persoonlijke update 5
Personal

Karenz. chit chat & small talk (verjaardag, onze vakantie, sporten & me-time?)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Er is hier al belachelijk lang geen persoonlijke update meer verschenen, dus het werd wel weer eens tijd. Ik vertel je onder andere over de derde verjaardag van de peuter, onze vakantie, me-time in de vorm van sporten, een detox kuur en waarom ik het best pittig vind, zo’n zomervakantie.

Karenz. chit chat & small talk (persoonlijke update 5)

veilig gebruik maken van de trampoline 2

Trampoline

Vlak voor Robin’s verjaardag kreeg hij een trampoline. Daar heb je al uitgebreid over kunnen lezen in het veilig gebruik maken van een trampoline artikel. Maar mag ik nog een keer zeggen hoe een fantastisch cadeau dit is? Er wordt hier zo veel gebruik van gemaakt en ik vind het zelf ook heerlijk om even te springen. Dan voel je je toch weer even kind?

persoonlijke update 5 roodkapje

Verjaardag

Op zijn verjaardag zelf gingen we weer naar de Efteling. Ik heb er al veel vaker over verteld, maar Robin deelt zijn verjaardag met M. die op dezelfde dag in dezelfde stad werd geboren. We besloten de verjaardag van de jongens in ons lievelingspark te vieren. Je kan die jongens ook eigenlijk geen groter plezier doen.

De peuter heeft nog al een fascinatie voor Roodkapje, dus de dag begon al goed toen hij zijn idool weer ontmoette. Hier bespreekt hij met haar wat ze in haar mandje heeft zitten. Daar heeft hij het vervolgens nog weken over gehad. Continu werd de hele inhoud van het mandje opgesomd.

Phil Collins

De volgende dag gingen Mark en ik naar Phil Collins in het Goffertpark in Nijmegen. Echt waanzinnig leuk om hem een keer live te zien en hij zingt nog steeds fantastisch. Maar ik ga me wel oud voelen, nu mijn idolen van vroeger bejaard zijn geworden.. haha.

persoonlijke update 5 verjaardagstaart

Feestje

De zondag erop was het feestje voor familie en goede vrienden. Natuurlijk mocht de mooie taart weer niet ontbreken. De dag van zijn verjaardag was het over de 30 graden. We hadden een badje in de tuin gezet en het werd een heerlijke middag met spelende kinderen in de tuin en de volwassenen die vanaf het terras zagen dat het goed was. Heerlijk om verjaardagen in de tuin te kunnen vieren.

Sporten

In juni begon ik na lange tijd weer met sporten. Ik zal daar binnenkort een heel artikel over schrijven, maar ik doe momenteel onder andere Bodytec. Dat is sporten met electroden. Eigenlijk is het voor luie sporters, want je traint maar 20 minuten. Al zijn die 20 minuten wel zo zwaar dat het lijkt alsof je 80 minuten getraind hebt. En het bijzondere.. ik heb hierdoor mijn sport flow weer terug. Momenteel ben ik ook weer met yoga en pilates begonnen en dat voelt zo fijn! Alleen voel ik na het sporten ook opeens schuine buikspieren waar ik het bestaan nog niet van wist. Dat voelt niet altijd zo fijn, maar wel heel nuttig.

persoonlijke update 5 vakantie

Vakantie

Begin juli gingen we met ons gezinnetje op vakantie naar Griekenland. Ik had het de vorige chit chat al verteld, maar ik was nog al bezig geweest met een locatie te vinden. Die was meer dan geslaagd. We hebben echt een fantastische vakantie gehad met z’n drieën. Mark is voor werk vaak weg en nu hadden we lekker quality time met het gezin. De peuter heeft het fantastisch gehad want er was ontzettend veel te doen voor kleine kinderen. Hij had meteen twee vriendjes met wie we nu nog contact hebben. Dat is toch bijzonder, want hij sprak hun taal niet.

Hittegolf

Wij namen uit Griekenland een hittegolf mee. Dus we hoefden voorlopig nog niet af te kicken van de zon. Ik moet je eerlijk zeggen dat een hittegolf in het oosten van het land wel wat heftiger is dan in Zandvoort aan Zee waar het altijd een paar graden koeler is en er een windje waait. Maar ik klaag niet, want ik vond het ook wel weer fijn om gewoon lekker in de tuin te hangen met de peuter.

Er kwamen vriendjes spelen, er gingen pakken vol waterijsjes doorheen en er was altijd een excuus voor wijn. Met een ventilator waren de nachten ook nog wel door te komen en Robin sliep gelukkig ook redelijk goed. Ik wil best nog een klein hittegolfje voordat de zomer is afgelopen. Overigens lijkt een zwembad(je) in de tuin me opeens ook wel wat. Ik ben me aan het oriënteren op natuur zwembaden, dus als je tips hebt…

persoonlijke update 5 huwelijk

Huwelijk

Eind juli hadden we een prachtig huwelijk van goede vrienden. Het was een huwelijk in een festival thema. Dus het terrein was ook opgezet als festival met aparte barretjes, een feesttent en een lounge tent. Die dag was er net onweer voorspeld, maar het bleef gelukkig droog. Het was echt een sprookjes ceremonie in de oude moestuin tussen het munt en de vlinders. Wij konden gelukkig bij vrienden logeren en dat was ook gezellig. Even echt er tussenuit.
Overigens wil ik door zo’n huwelijk zelf ook wel weer een keer trouwen (met dezelfde man). Hoe leuk is zo’n trouwfeest? En waarom gaat dat altijd zo snel voorbij?

Pittige zomervakantie

Je had me op Instagram er ook al over kunnen horen klagen, maar ik vind het best pittig zo’n vakantie met kind. Toen we verhuisden en Robin inschreven voor de peuterspeelzaal in plaats van het kinderdagverblijf had ik er eigenlijk helemaal niet bij stil gestaan dat hij de vakanties dan ook echt vrij is. Tja stom, ik weet het.

Ik merk dat het voor hem ook leuker is als hij met vriendjes kan spelen. Gelukkig hebben we er genoeg in de buurt, maar omdat hij nog zo jong is, moet je het altijd organiseren. Dus af en toe is er een dag geen play date en soms verveelt hij zich dan wel. Daarnaast is hij niet echt een kind dat het leuk vindt om alleen te spelen. Hij kan zo’n 20 minuten alleen spelen en dan moet ik meedoen. Wat er voor zorgt dat ik zelf ongeveer nergens aan toe kom. En het woord me-time moet ik nodig opzoeken in het woordenboek!

Gelukkig wonen opa en oma om de hoek en springen die bij zodat ik kan sporten. Dat is echt een gigantische luxe en daar ben ik ze ook heel dankbaar voor. Hoewel ik ontzettend geniet van onze momenten samen, ben ik ook wel weer blij als hij straks weer naar ‘school’ is. Voor hem en voor mijzelf. Ik denk er dan ook over om ‘m dit jaar toch ook een dag naar het KDV te laten gaan, zodat hij in ieder geval in de vakanties wat meer invulling heeft.

Detox kuur

Als je me al langer leest, weet je dat ik af en toe een reset / detox kuur doe. Nu wilde ik heel graag een keer een sapkuur doen, maar ik wist nog niet zo goed hoe en wat. Toevallig werd ik benaderd door Sapje of ik een kuur wilde proberen. Dat kwam goed uit. Inmiddels ben ik begonnen met pretoxen. En overmorgen begin ik aan een 5-daagse kuur waar ik later natuurlijk alles over ga vertellen. Ik mag ook zo’n detox kuur weggeven, dus als je zelf geïnteresseerd bent, houd mijn blog en Instagram dan in de gaten.

Herken jij dat van kinderen in de schoolvakantie? Ben je zelf nog op vakantie geweest of ga je nog? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.