TOP
persoonlijke update
Personal

Karenz. chit chat & small talk (over en hoe nu verder…?)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Hoe is de verhuizing gegaan? Heb je het naar je zin in je nieuwe huis en omgeving? Hoe vindt de peuter het op zijn nieuwe ‘school’? Ben je erg verdrietig na de mismatch? Hoe gaat het met intermittent fasting en wat speelt er verder allemaal in mijn leven. Plus een belangrijke vraag: Hoe gaat het nu verder? Met Karenz. en met mezelf. Ik vond het wel weer eens tijd voor een persoonlijke update…

Karenz. chit chat & small talk (persoonlijke update)

persoonlijke update verhuizing

Verhuizing

Laten we met de verhuizing beginnen. Die is goed gegaan, maar ik had verhuizen met een peuter wel een beetje onderschat. En dan vooral uitpakken met een peuter. Want die wil momenteel de hele tijd ‘halpen’. Voor je het weet, ligt weer net de inhoud van die ‘breekbare’ doos omgekeerd op de grond.

Hierboven zie je de woonkamer. Die is op zich nu wel redelijk uitgepakt, al zitten we nog wel op wat meubels te wachten (zoals de bank waarop we dus nu niet kunnen zitten wachten). Als het allemaal een beetje z’n plek heeft gevonden, zal ik wat foto’s gaan posten.

Over het algemeen is de begane grond nu redelijk uitgepakt, maar de zolder staat nog wel vol met dozen. Er lijkt geen einde aan te komen… šŸ™ Wat ook vervelend was, was dat er veel met bestelde producten misging. Lampen die niet in elkaar konden, een dressoir dat verkeerde formaten planken had. Ik heb behoorlijk wat tijd verspild aan achter winkels aan bellen. Gelukkig zijn de meeste meubelwinkels klantgericht en kan alles retour en krijg je je geld terug. Maar toch.. leuk is anders. Er staat hier nu ook al 3 weken een dressoir in de woonkamer dat opgehaald moet worden, maar dat is na 4 pogingen nog steeds niet gelukt. Luxeproblemen!

Mismatch

Het is heel gek. Op zich dacht ik dat ik het vrij goed ‘aan kon’, die hele mismatch.Ā  En overall is dat ook wel zo, maar toch… Voor mij is schrijven soms echt therapie. Toen ik dit verhaal op papier zette (of eigenlijk online), merkte ik dat het pas echt tot me door begon te dringen. Er komt geen klein meisje. De peuter krijgt nog geen zusje. Misschien krijgt hij helemaal geen zusje (of broertje). De kamer blijft voorlopig echt leeg. Alsof je een soort afstand doet om het te vertellen en het dan pas beseft. Dus na die publicatie werd ik eigenlijk pas echt verdrietig. Ook omdat er ontzettend veel lieve reacties binnenkwamen en het is fijn om te beseffen dat er zo veel lieve mensen zijn die meeleven.

Ik begrijp de biologische moeder nog steeds en ik verwijt het haar niet, maar het is toch een verlies. Weer een verlies. Een soort leeg gevoel na een miskraam.

Al merk ik dat dit soort verdriet veel minder heftig is dan het verdriet om een verlies toen ik nog geen moeder was. Nu heb ik al een kind. En wat ben ik gezegend met dat kind. Elke dag is het een cadeau om zijn moeder te kunnen zijn. Dus ook als er geen kindje bijkomt, dan prijs ik me al gelukkig. Ik ben sowieso niet het type dat te lang in een verdriet blijft hangen.

Intermittent Fasting

Tja.. ik was er zo fanatiek mee begonnen, met dat intermittent fasting. Tijdens het inpakken van de verhuisdozen,Ā  kwam de sleur er al een beetje in. Want druk druk druk. Vervolgens gingen we echt verhuizen en kregen we verdrietig nieuws en ben ik er helemaal niet meer mee begonnen. Op zich ben ik door de stress en het verdriet in eerste instantie wel heel veel afgevallen, maar ik wil het toch weer gaan oppakken omdat ik me er goed bij voelde. Gelukkig merk ik wel dat ik hier meer beweeg. Ik ga vaker fietsen en begin vrijdag ook weer met yoga, dus dat is een plus. Nu mijn eetpatroon weer onder de loep, dan kan ik dit jaar misschien echt een gaan afsluiten met een lijf waarmee ik compleet tevreden ben.

persoonlijke update schaapjes

Terug waar ik opgroeide

Het wordt me continu gevraagd, dus laat ik er maar publiekelijk een antwoord op geven. Ik vind het heerlijk om weer terug te zijn in de omgeving waar ik opgroeide. Alles voelt vertrouwd, mijn familie is in de buurt, oude vrienden om de hoek en ik vind het voor de peuter ook geweldig om hier te wonen. We wonen vlakbij school, bos, dierentuin, speeltuin. We gaan vaak samen wandelen of fietsen. Je loopt hier de straat uit en je staat in het bos. Om de hoek is een boerderij met allerlei dieren en het is hier net wat gemoedelijker dan in de randstad.

Natuurlijk zijn er dingen die ik mis. Ik mis het strand en het uitzicht op de duinen. Ik mis Haarlem en bepaalde vrienden vlakbij. Maar ik ben blij dat we besloten hebben te verhuizen.

Studie

De vorige chit chat vertelde ik er al over, dat ik plannen had om een opleiding voor interieur styliste te gaan doen. Na de mismatch heb ik de knoop doorgehakt en me ingeschreven bij NTI. Vorige week was de eerste week dat ik echt ben gaan leren, dus ik kan er nog weinig over zeggen. Wat ik in ieder geval wel al kan zeggen, is dat ik mijn tijd echt goed moet indelen om er tijd voor vrij te maken.

Met kind, gezin, werk, huishouden en een man die er best vaak niet is, is het toch altijd schipperen. Momenteel heb ik ook nog genoeg te doen in huis natuurlijk (qua uitpakken en zo). Gelukkig vind ik het ontzettend leuk om te doen en maak ik met liefde wat tijd voor vrij. Dan maar niet lezen of tv kijken ’s avonds..

Peuterspeelzaal

In plaats van naar het KDV gaat de peuter hier naar de peuterspeelzaal. Dat vindt hij ontzettend leuk. Op het KDV zat hij in een verticale groep waar ook baby’s in zaten. Hier is hij met zijn bijna 3 echt gemiddeld. En de kleuters waar hij volgend jaar heen gaat, zitten al in hetzelfde gebouwtje.

In eerste instantie ging hij 3 halve dagen, maar omdat hij op de dagen dat hij niet ging ook ’s ochtends met zijn rugtas klaar stond, hebben we besloten om hem 4 dagen te laten gaan. Ik moet wel wennen dat hij niet een volledige dag onder de pannen is en vind dat tegelijkertijd ook leuk. Omdat we nu ’s middags altijd wat kunnen doen samen. Het is nog wel een beetje schipperen met zijn dutje. Hij zit nu echt in zo’n fase dat hij niet meer wil, maar het eigenlijk nog wel nodig heeft.

persoonlijke update peuter

Privacy peuter

Hoewel ik gigantisch trots op mijn kleine ventje ben en hem natuurlijk ook het knapste jongetje van de melkweg vind, heb ik toch besloten minder herkenbaar van hem te delen. Hij heeft al een stempeltje en ik wil hem niet stigmatiseren. Ik wil graag over adoptie gerelateerde onderwerpen kunnen schrijven, zonder dat hij met zijn gezicht daaraan verbonden is. Omdat ik ook niet weet, hoe hij dat later gaat ervaren. Daarom plaats ik op mijn openbare Instagram account geen herkenbare foto’s meer en heb ik voor mijn stories een groep ‘beste vrienden’ aangemaakt. Voor mijn echte vrienden en familie heb ik een apart account gecreĆ«erd waar ik wel gewoon foto’s deel, maar daar heb ik minder dan 150 mensen die me volgen.

Karenz. en de blog onderwerpen

Het vorige punt heeft natuurlijk ook consequenties voor Karenz. Want ook hier wil ik niet al te herkenbare foto’s meer plaatsen, al zal de peuter natuurlijk wel af en toe een onderwerp zijn. Dus ik wil weer meer vanuit mezelf gaan schrijven. Natuurlijk wil ik meer over ‘home’ gaan publiceren, omdat dat ook echt mijn passie is. Daarnaast blijft mijn site (voorlopig) Karenz. heten en komen er dus ook persoonlijke artikelen online.

Soms twijfel ik of ik bepaalde onderwerpen niet uit elkaar moet trekken en er een andere site naast moet nemen, maar daar ben ik nog niet uit. Vooralsnog vind ik het okay zo.

Inmiddels ben ik ruim 1300 woorden verder en dat lijkt me voor nu wel even genoeg.

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, deel ze gerust!Ā 

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto doorĀ Simone NijssenĀ 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.