TOP
persoonlijke update
Personal

Karenz. chit chat & small talk (over verhuizen, afvallen en mezelf blijven uitdagen)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Het is al weer drie maanden geleden dat ik de persoonlijke update Karenz. chit chat & small talk plaatste. Terwijl ik toch echt wel van plan was dat vaker te doen. Maar ja… er was zo veel te vertellen dat ik lang niet kon vertellen, dat ik het een beetje heb uitgesteld. Dus vandaag lees je een bomvolle update waarin ik o.a. vertel over verhuizen, afvallen en mezelf blijven uitdagen.

Karenz. chit chat & small talk

persoonlijke update moodboard

Verhuizen en inrichten

Twee weken geleden had ik natuurlijk al verteld dat we gaan verhuizen. Omdat we naar een compleet anders huis gaan en we het huidige huis voorlopig nog aanhouden, gaan niet alle meubels mee. Ik mag dus compleet los op een nieuwe inrichting en ben daar momenteel nog al druk mee. Ik moodboard me wat af (zie de foto hierboven). Ons huidige huis is qua inrichting heel minimalistisch en Scandinavisch met aardse en lichte kleuren. Het nieuwe huis wordt wat klassieker met een moderne twist en kleurrijker: Modern vintage.

Gelukkig hoeft er behalve inrichten verder niet veel te gebeuren aan het huis. We gaan alleen schilderen. Ooit willen we de badkamer aanpakken. Toevallig heeft een van mijn beste vriendinnen een zaak in vloeren en badkamers en zij is ook al mee geweest om te kijken.

Opleiding

Tijdens het speuren naar inspiratie voor ons huis kreeg ik een soort ‘eureka’ moment: Ik word ontzettend blij van huizen inrichten. Interieur tijdschriften zijn mijn favoriete magazines en ik kan echt verdwalen in design shops en kringloopwinkels. Zoeken op Marktplaats is mijn hobby en mijn bloed gaat sneller stromen als ik een of ander fantastisch meubelstuk ‘ontdek’.

De laatste jaren heb ik een heleboel gedaan, maar niet echt meer iets ‘voor mezelf’. Eigenlijk ben ik wel toe aan een nieuwe uitdaging. Daarom ben ik me nu aan het oriënteren op een opleiding tot interieur styliste. Ik heb al heel veel informatie verzameld en ik denk dat ik grotendeels een thuisstudie ga doen. Een thuisstudie met een laag tempo dat ik mezelf niet over de kop hoef te werken. Je hoeft maar een uur of vier per week er aan te besteden. Die studie doe ik dan echt puur voor mezelf, niet om er ooit mijn geld mee te gaan verdienen. Nee, gewoon omdat ik het leuk vind om te doen.

Scholen

De peuter gaat in de nieuwe woonplaats naar de peuterspeelzaal. Momenteel gaat hij twee dagen naar het kinderdagverblijf en als het aan hem ligt, zou hij meerdere dagen gaan. Hij vraagt soms al of hij vandaag niet naar school mag. We hebben dus besloten dat hij straks 4 dagen naar de PSZ gaat. Waar we naar toe gaan, zijn meerdere peuterspeelzalen en die horen allemaal bij een basisschool. Omdat ik niet wil dat hij nu gaat verhuizen en volgend jaar weer van school van moet veranderen, willen we nu de keuze voor een basisschool al maken. Volgende week hebben we diverse gesprekken op de scholen om te kijken welke school het beste bij de peuter past.

persoonlijke update peuter

Ontwikkeling peuter

Verder doet de kleine man het hartstikke goed. Hij ontwikkelt zich ontstekend, is echt een peuter met bijbehorende peutereigenaardigheden en een peuterwil. Afgelopen herfst was hij een paar keer ziek, maar gelukkig zijn we de winter verder zonder echte ziektes doorgekomen * klopt af *. Hij is nu in de fase dat hij af en toe geen dutjes meer wil doen. Vervolgens slaapt hij de dag erop weer twee uur ’s middags, dus ik weet nog niet goed of ik er nou mee moet stoppen of juist niet. Voorlopig kijk ik gewoon maar naar hem en waar hij behoefte aan heeft. Verder vind ik deze leeftijd echt zo’n gezellige leeftijd. Lekker samen op pad en wandelen of fietsen. Maar ook samen knutselen of een spelletje doen. En ik hou zo van die peuterverhalen en versprekingen. Elke leeftijd is leuk, maar deze leeftijd is wel héél leuk :).

Minder werken

Het is je vast niet ontgaan en ik heb het ook uitgebreid aangekondigd, maar ik werk echt minder aan mijn blog. Ik heb ontzettend veel leuke ideeën en ik ga er ook zeker niet mee stoppen, maar ik merk dat ik het fijn vind om er minder mee bezig te zijn. Mijn man is voor werk echt veel in het buitenland en wij hebben met de verhuizing en alles sowieso een drukke periode. Ik vind het echt een luxe dat ik er veel voor mijn kind kan zijn en ik prijs mezelf ook gelukkig dat dat mogelijk is.

Hoewel ik minder werk, zie ik wel dat ik er desondanks veel mee bezig ben en dan ook vooral in mijn hoofd. Daar moet ik voor mezelf nog een weg in vinden hoe ik daar het beste mee om kan gaan. Ik blog natuurlijk al zo lang. Het is voor mij echt een way of life of zo en iets dat altijd in mijn (achter)hoofd zit.

Blessure

De vorige update vertelde ik het ook al: Ik kamp al een tijd met een schouderblessure. Die ging maar niet over en inmiddels loop ik bij een fysiotherapeut. Het blijkt een schouderblessure te zijn waar veel (kleine) moeders last van hebben en het komt waarschijnlijk door het tillen van de peuter. Naast behandelingen heb ik van haar ook oefeningen (krachttraining) gekregen en die doe ik braaf om de dag een uur lang. Behalve dat het belangrijk is om de pijn over te laten gaan, vind ik het ook wel weer prettig om een beetje te sporten.

Intermittent Fasting

Daarnaast ben ik ook weer bezig met afvallen. Niet omdat ik zo graag slank wil zijn, maar meer omdat ik een gezond lichaam wil en meer energie. Na mijn verjaardag in januari ben ik begonnen met intermittent fasting omdat ik benieuwd was of dat wat voor mij zou kunnen zijn. In eerste instantie was ik er heel sceptisch over, maar dat ben ik niet meer. Het is een dieet dat (momenteel) heel goed bij me past en ik ben sinds de derde week van januari al 2,5 kilo afgevallen. Ik zit dus letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel. Binnenkort zal ik een uitgebreid artikel aan intermittent fasting en de manier waarop ik dat doe online zetten, maar mocht je al een vraag hebben, please shoot!

Tot zo ver de persoonlijke update van een drukke, maar ook superleuke en spannende periode. De volgende update zal ik wat eerder plaatsen, dan hoef ik de volgende keer wellicht ook wat minder te schrijven 😉

Heb je nog een vraag of opmerking! Deel ‘m gerust!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto door Simone Nijssen 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.