TOP
persoonlijke kerstkaarten versturen
Lifestyle

Makkelijk en snel persoonlijke kerstkaarten versturen? Ik laat je zien hoe!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Of ik dit jaar kerstkaarten ging versturen? Werd aan me gevraagd. Het grappige is dat ik dat dit jaar inderdaad van plan was. Elk jaar zie ik het aantal kerst- en nieuwjaarskaarten die we krijgen minder worden en dat vind ik best jammer. Maar zelf stuur ik ze ook niet elk jaar? Waarom niet? Te veel gedoe. Nou niet dus. Makkelijk en snel persoonlijke kerstkaarten versturen? Ik laat je zien hoe! 

Makkelijk en snel persoonlijke kerstkaarten versturen

Het is toch hartstikke leuk om kaartjes te krijgen en ook om te sturen. In deze vluchtige tijden van whatsapps, e-mail en social media, is juist zoiets tastbaars als een kaart bijzonder. Het gegeven dat iemand ook echt de moeite heeft genomen om jou iets te sturen. Dat diegene aan je gedacht heeft. Een manier om vrienden en familie die je vaak ziet een leuke boodschap te sturen, maar ook een manier om de banden weer aan te halen met mensen waarmee je het contact een beetje verloren hebt.

Je kan natuurlijk kant- en klare kaarten kopen, maar een persoonlijke kaart sturen is misschien wel net wat leuker? En dat is dus helemaal niet moeilijk. Binnen een dag kan je de kaarten al in huis hebben! Van Kaartje2go mocht ik zelf een kerstkaart maken om te versturen. Waanzinnig leuk natuurlijk en ik was ook vooral erg verrast hoe makkelijk dat gaat en wat voor voordelen de site verder nog met zich meebrengt.

persoonlijke kerstkaart versturen kaartje2go

Zo verstuur je een persoonlijke kaart met Kaartje2go:

Zoals ik al schreef, verbaasde ik me over hoe makkelijk en snel het werkt. Je gaat naar de website en zoekt een kaart uit die je het mooist vindt. Zelf koos ik voor een nieuwjaarskaart omdat wij veel vrienden hebben die geen kerst vieren en iedereen viert wel oud & nieuw. Ik kwam al snel bij dit design uit. Op de foto boven dit artikel zie je onze gepersonaliseerde nieuwjaarskaart. Recent maakte een goede vriend van ons deze spontane foto op het strand en die vond ik perfect op de kaart. Om de foto en de kaart op elkaar af te stemmen, paste ik de kleuren aan die op de kaart gebruikt zijn van beige naar lichtblauw, zodat de zee weer terugkomt.

Overigens vond ik het nog best lastig om een ontwerp te kiezen aangezien er zo veel leuke opties zijn. Je kan de designs dus zelf nog iets persoonlijker maken, door de kleuren aan te passen, symbolen toe te voegen en met de lettertypes te spelen. Ik vond mijn keuze verder helemaal goed, dus ik wijzigde alleen wat kleuren en het lettertype.

Er zijn behoorlijk wat opties waar je uit kan kiezen qua kaarten, maar ook als je je kaart hebt gekozen kun je nog het formaat wijzigen. Of je een enkele of een dubbele kaart wilt, welke papiersoort en ga zo maar door. Voor elk wat wils!

persoonlijke kerstkaarten versturen tekst

In de kaart zelf kun je een boodschap toevoegen of niet. Ik deed dat wel, maar liet genoeg ruimte over om ook nog een geschreven stuk tekst toe te voegen of niet. Sowieso wil ik wel zelf onze namen op de kaart schrijven. Dat vind ik persoonlijk leuker. Mocht je bijvoorbeeld zakelijke kaarten willen versturen via Kaartje2Go dan kun je er zelfs voor kiezen dat ze meteen naar de geadresseerden gaan en je ze zelf dus niet hoeft te versturen. Maar dan kun je dus ook geen persoonlijke geschreven tekst meer toevoegen.

Achterop het kaartje staat het logo van Kaartje2go maar je kunt er ook voor kiezen dat weg te halen. Ik heb het laten staan, omdat ik het niet storend vond, ik de kaarten heb gekregen en omdat ik het iedereen kan aanraden van deze site gebruik te maken.

persoonlijke kerstkaarten versturen sluitzegels

Als je klaar bent met het ontwerp van je kaart, kun je een gratis proefdruk bestellen. Ben je daarmee helemaal content, dan kan je je kaarten bestellen. Dat kan overigens ook meteen. Zelf geloofde ik het wel en liet ik meteen de kaarten drukken. Even twijfelde ik of ik voor de rode enveloppen of de lichtblauwe moest gaan. De rode omdat ze kerstig zijn, de lichtblauwe omdat die toch beter bij de kaart zelf passen. Aangezien je de rode (en de witte enveloppen) er gratis bijkrijgt, koos ik toch voor de rode. Ik ben toch een halve Nederlander hè? 😉

Daarnaast kun je ook nog sluitzegels erbij bestellen. Dat geeft zo’n kaart toch weer een extra touch. Ook daarvoor is de keuze reuze. Er zijn ontzettend veel verschillende leuke sluitzegels beschikbaar. Ik koos voor simpele met happy new year en een sterretje erop, omdat ik deze goed bij de kaart vond passen.

persoonlijke kerstkaarten versturen kaarten

De dag nadat ik de bestelling had geplaatst, kreeg ik de enveloppe met de kaarten al in huis. Geweldig toch? Zo kun je last minute nog besluiten kaarten te versturen en ze vrijwel meteen in huis hebben.

Alles zag er tip top uit en ik ga dan ook met veel plezier aankomende week de kaarten versturen. Ik zal Kaartje2go dan ook zeker in mijn achterhoofd houden, mocht ik weer een keer kaarten nodig hebben voor een andere gelegenheid. Denk aan een feestje, verhuiskaarten of een geboortekaartje :D?

persoonlijke kerstkaarten versturen logo

Wil je zelf ook een persoonlijke kerstkaart versturen via Kaartje2go. Kijk dan zeker op de website!

En houd deze week ook MOMmag. in de gaten, want daar hebben we een winactie waar we 3x shoptegoed mogen weggeven.

Wat vind jij van onze nieuwjaarskaart? Ga je zelf ook kaarten versturen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.