TOP
persoonlijke doelen 4
Editorial Personal

Vandaag ben ik jarig ?! (en daarom deel ik mijn persoonlijke doelen voor dit jaar)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Vorig jaar schreef ik het ook al: ‘Laat ik er maar een traditie van maken’. De afgelopen drie jaar deelde ik op mijn verjaardag mijn persoonlijke doelen voor het aankomende jaar. Laat het nou net vandaag mijn verjaardag zijn ?… hieperdepiep hoera voor mij! En mijn persoonlijke doelen 5 of te wel; mijn virtuele stok achter de deur. Natuurlijk vertel ik je ook nog wat er van mijn doelen van vorig jaar terecht is gekomen waar ik aan vast blijf houden en wat ik overboord gooi…

Wat is er terecht gekomen van mijn persoonlijke doelen van vorig jaar?

1. Bezinnen en bezinken

Oh ja? Dat wilde ik graag… Wat ik daarmee bedoelde, moet je maar even teruglezen. Maar in ieder geval: Van minder werken is het vorig jaar het grootste gedeelte van het jaar weinig terecht gekomen, maar ergens aan het eind zag ik het licht dat ik echt wat moest gaan veranderen. Op zich is het me wel gelukt om 2016 een plek te geven.

2. Genieten

Ik denk dat ik hiermee wel op de goede weg ben, al blijft het een verbeterpunt. Er zijn dagen dat ik intens geniet, maar er zijn ook dagen dat ik het zo druk heb gehad dat ik niet eens meer precies weet wat ik die dag gedaan heb. Al zal dat voor de meeste werkende mensen wel herkenbaar zijn.

3. Geen challenges

Check! Ik heb het afgelopen jaar niet aan een challenge mee gedaan en ga dat het komende jaar ook niet doen. Eigenlijk vind ik challenges stom, denk ik.

4. Yoga

Nou, nou, nou… dat is me echt op de valreep van het jaar gelukt. Na het yoga weekend in december heb meteen weer een abonnement bij de yoga school genomen. Maar de rest van het jaar heb ik daarin best wel verzaakt. Ja af en toe een yogales op de iPad, maar niet structureel een paar keer week. Heel stom, want ik hou zo van yoga en het voelt ook echt als thuiskomen. Ik ben dan ook enorm blij dat ik er in december toch weer echt mee begonnen ben.

5.  Energie

Mislukt. Meer valt er niet over te zeggen. Misschien dat ik vanaf november iets meer energie over heb, sinds ik ietsiepietsie minder ben gaan werken. Maar als ik naar het hele jaar kijk: NEE.

6. Spontaan dingen doen met Robin

Gelukkig eindig ik positief, want dat is wel gelukt. Een middagje naar de kinderboerderij, een halve dag naar het strand, bij een vriendin op bezoek. We hebben geflikt met z’n tweeën. Gelukkig gaat dat ook wel weer makkelijker nu hij ouder wordt. Alleen zitten we nog wel aan zijn middagdutje vast waardoor je in de winter (als het eerder donker wordt), soms echt wel minder aan je dag hebt.

tips om energie te besparen

Mijn ‘nieuwe’ persoonlijke doelen:

1. Minder werken

Het blijft op mijn lijstje staan hoor, al noem ik het anders. Ik ben al op de goede weg, en achter de schermen ben ik ook bezig met een fikse verandering waar ik echt nog niets over kan zeggen verder.. sorry! Mijn doel is om echt voor de helft minder te gaan werken. Het zal altijd wel in me zitten dat ik op mijn vrije dag nog even wat check, of toch een mailtje beantwoord. Maar ik probeer de dagen dat ik met Robin doorbreng ook echt dingen met hem te doen en niet half met mijn werk bezig te zijn. Ik wil voor hem minder werken, maar ook voor mezelf en mijn man. Het afgelopen jaar kwam ik nauwelijks aan mezelf toe en bleven er ook in huis te veel dingen liggen. Wat niet handig is, als je man ook nog vaak in het buitenland zit voor werk. Daarnaast willen we graag een tweede kindje en daarvoor moet ook nog het een en ander gedaan worden qua papierwerk. Genoeg goede redenen dus!

2. Meer structuur

Iets dat me moet gaan helpen bij minder werken is meer structuur. Daar heb je in mijn vorige artikel al over kunnen lezen. Wat dat betreft ben ik ook al lekker bezig, maar die trend wil ik graag aanhouden. Als je je tijd beter indeelt, houd je uiteindelijk meer tijd over. Zo simpel is het.

3.  Yoga en meditatie

Ik neem ‘m weer lekker mee hoor die yoga. En ik plop er nog even meditatie bij. Had ik in het verleden ook al wel eens op het lijstje staan, en ik weet dat ik me er goed bij voel. Bovendien helpt het bij meer rust, meer structuur en dus ook minder werken. Juist in tijden dat ik het druk heb, wil ik het wel eens overslaan, maar dan zou je het juist langer moeten doen: Mediteren. Dus daar moet ik mee aan de slag. Er ook echt tijd voor vrijmaken in de planner van me!

4. Meer verdieping

Het afgelopen jaar zijn er wat mensen overleden die mijn leeftijd hadden en van wiens dood ik vanzelfsprekend best wel van onder de indruk was. Wat dat betreft was dat wel een eye opener. Me minder druk maken om dingen, meer genieten en me focussen op de dingen die er echt toe doen. Afgelopen jaar heb ik onder andere besloten me niet meer echt in het blogger wereldje te begeven. Ik heb een aantal bloggers die ik hoog heb zitten en die ik hartstikke leuk vind en waarvan ik er sommigen al jaren ken. De rest kan me eigenlijk gestolen worden. Met mijn blog richt ik me ook niet op bloggers. Ik richt me op mensen die het leuk vinden om mijn blog te lezen. Die hele toestand erom heen boeit me niet en is ook eigenlijk totaal niet relevant. Ik investeer mijn kostbare tijd liever in de mensen en dingen die er voor mij toe doen.

5. Ontspullen

Terwijl ik dit typ, zou je eigenlijk onze slaapkamer moeten zien. Die staat boordevol met dozen en troep. Maar ja.. daarom typ ik dit ook.. daarvan moet de helft weg en de andere helft moet een plekje krijgen. Daar ben ik al mee bezig. Al ben ik dus echt een drama met opruimen, vooral omdat ik er heel slecht in ben om goede plekjes te vinden.

Wat dat betreft zou ik wel eens met een opruimcoach aan de slag moeten. Misschien dat ik dat ook wel ga doen? Ik wil dolgraag ontspullen. Nou is dat vrij moeilijk met een kind, maar mijn eigen spullen daar kan makkelijk de helft minder van.

6. Afvallen

Ja, daar is ‘ie weer. Het is niet mijn jojo, maar een boomerang. 4 kilo erbij, 4 kilo eraf. Ik val makkelijk af, maar ik kom het ook net zo makkelijk weer aan. Maar… er gaat wat leuks gebeuren! Ik ga namelijk samen lijnen. Samen met Melissa, Joyce, Tamara, Pauline en Sharon! En jij kunt meedoen! Hoe gezellig? We hebben een pagina: Morgen Vandaag begin ik ECHT en op die pagina vind je inspiratie. Je kunt er klagen, je leest er over verschillende diëten, je leest afvalblogs, grappige filmpjes etc. etc. We willen elkaar helpen, maar niet veroordelen. Ja natuurlijk willen we afvallen, maar dan wel op een gezellige manier. Je kunt er zelf ook berichten in delen en tips en tricks. Wil je zelf ook afvallen? Dan vinden we het hartstikke gezellig als je meedoet! Zien we je daar?

In het kader van dat afvallen, heb ik aanstaande donderdag een interessante afspraak, waar ik je absoluut meer over ga vertellen.

Maar vandaag neem ik nog een stukje taart en trakteer ik in de reactiebox op virtuele cupcakes! ? Morgen ben ik ECHT!

Tot zo ver mijn persoonlijke doelen. Ik vertel je volgend jaar wat me gelukt is en wat ik doorschuif naar 2019 * kuch *.

Wat is jouw persoonlijke doel dit jaar? Komen er dingen overeen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

19 COMMENTS
 • Karen
  2 jaar ago
  AUTHOR

  Wat leuk om het samen te doen. Robin is nog iets te jong, maar zodra het kan…. 🙂

 • Annika
  2 jaar ago

  Nog van harte gefeliciteerd!

 • Sonja
  2 jaar ago

  Fijne verjaardag!
  Ik ben zelf te lomp voor Yoga, dus ik blijf lekker sportief in de sportschool.
  Ja ontspullen, neeeeh… ik hou wel van zooi! Hahaha! Maar ik kan mij wel voorstellen dat je nu nog alles op alles zet voor een tweede hummeltje! Ik hoop dat je dit jaar goed nieuws gaat krijgen! Daar kunnen verjaardagscadeau niet tegen op!

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Die spullen doe ik ook zeker niet weg, het is meer de kleding en zo die ik niet meer draag 🙂 En jij bent toch echt niet lomp!

 • Annette
  2 jaar ago

  Happy Bday! ik heb als doel ook meer genieten vaker op reis/vakantie. Er is even een kink in de kabel op het moment maar als ik dat weer op orde heb hoop ik dat heel snel weer op te pakken.

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Prachtig doel! Hopelijk is die kink snel uit de kabel.

 • Hennie
  2 jaar ago

  Ten eerste: van harte en flisteerd! Dat je maar een hele leuke dag mag hebben. *roltoeter*

  We hebben veel dezelfde doelen en ik hoop echt dat je ze allemaal waarmaakt. Het ontspullen ben ik ook mee bezig, het huis moet ook opgeknapt, maar net als jij ook een man die regelmatig in het buitenland zit en ik werk zelf ook meer dan fulltime, dus Hoe Dan en vooral Wanneer Dan? Daarnaast ben ik ook weer bezig met afvallen – het is en blijft een eeuwige strijd – dus hoe ik meer kan genieten ben ik nog niet helemaal uit. En dan wil ik ook nog iets van yoga in mijn leven zien te proppen. We zien het wel. Het jaar is nog jong.

  Nogmaals: hele fijne dag gewenst! En nog wel even genieten van de taart hoor!

 • jolie
  2 jaar ago

  Een Fijne Dag en Veel Geluk in je nieuwe jaar gewenst! Wat een mooie doelen…. Zoals: “investeer mijn kostbare tijd liever in de mensen en dingen die er voor mij toe doen.” De andere zijn ook herkenbaar (“opruimcoach…” ik roep het dagelijks… ;)) Enfin, een fijne dag!

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je wel Jolie!

 • Maai
  2 jaar ago

  Ik vind sommige punten echt heelherkenbaar. Datmeergenietenis echt eenaandachtspuntje. Ikben vaak zo druk in mijn hoofd dat ik tot niks meer kom en indd niet meer weet wat ik op zo’n dag gedaan heb terwijl ik aan de andere kant het gevoel heb dat de jaren onder mijn handen wegglippen. Ik bedoel, mijn oudste is al zeven. En wat betreft dat bloggerswereldje, ik kan je de hand schudden. Elke keer denk ik dat het toch best leuk is wat mensen te kennen met dezelfde passie maar elke keer kom ik er achter dat ik er niet bij pas. Succes met je doelen, Robin mag trots zijn op zo’n mama! Liefs

  • Maai
   2 jaar ago

   Volgende keer typ ik beter niet op mijn telefoon zie ik…

   • Karen
    2 jaar ago
    AUTHOR

    Desondanks vond ik het een hele lieve reactie. Dank je. Ik mag ook heel blij met Robin zijn, trouwens <3

 • Jacqueline
  2 jaar ago

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Je dagen beter indelen, is iets wat bij mij ook altijd weer terugkomt. Net als het afvallen trouwens, dus ik kom wel een kijkje nemen in jullie groep. Later vandaag dan, nu eerst naar de sportschool. ?

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Nog bedankt! En gezellig als je komt kijken. Hoe meer zielen hoe meer vreugd 🙂

 • Marije
  2 jaar ago

  Gefeliciteerd! Mooie doelen!

  Mijn persoonlijke doel is de operaties van mijn benen en meer aandacht voor lipoedeem en de gevolgen daarvan.

  Maak er een mooie dag van!

  • Karen
   2 jaar ago
   AUTHOR

   Dan ben je al op de goede weg 🙂 Toch?

 • Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je een heerlijke dag zult hebben???. Yoga heb ik sinds vorig jaar ook ontdekt. Ik doe op dit moment samen met mijn dochtertje van 3 (kinderyoga) hartstikke leuk om samen hiermee bezig te zijn.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.