TOP
persoonlijke beauty dingen
Beauty Personal

10 persoonlijke beauty dingen die ik niet begrijp

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als je de titel van deze blog leest, dan begrijp je misschien niet meteen waar ik op doel, daar ben ik me van bewust. Maar als je het blog artikel zelf leest, dan moet dat wel duidelijk zijn, toch? Ik vertel je 10 persoonlijke beauty dingen die ik niet begrijp. En ik ben benieuwd of bepaalde dingen herkenbaar zijn voor jou of dat je me kan helpen… 

10 persoonlijke beauty dingen die ik niet begrijp

Goede coupe

Mijn haar zit (bijna) altijd fantastisch voordat ik ga slapen. Meestal borstel ik mijn haar nog even door nadat ik mijn tanden heb gepoetst en dan vind ik het soms bijna zonde dat ik ga slapen. Want hé… fabulous hair, zonde om erop te gaan liggen. Overigens heb ik het ook vlak voordat ik naar de kapper ga. Dan zit ik bij de kapper en ben ik aan het bespreken wat ‘we’ gaan doen en dan wil ik al bijna rechtsomkeert maken, omdat mijn haar dan zo goed zit. Waarom? Ik snap het niet.

Badkamer bruin

Nee, ik heb het niet over zelfbruiner. Ik heb het over het feit dat ik in de badkamer vaak denk dat ik een lekker kleurtje heb gekregen. Maar dat is optisch bedrog of zo, want als ik in een andere kamer sta, blijkt het mee te vallen. Nou moet je weten dat wij een badkamer hebben met veel licht. Dus hoe dat nou komt? Geeeen idee!

Melkflessen

Over het algemeen kan ik in de zomer best een kleurtje krijgen. Ik ben maar half Nederlands, dus dat zal zeker meewerken. Toch kleuren mijn onderbenen nooit lekker mee. Ik heb echt al alles geprobeerd. Mijn onderbenen blijven wit. En dus lijken mijn benen op duo penotti en als ik ooit vermoord wordt en in stukken gehakt, dan zullen de rechercheurs altijd denken dat ze met twee lijken te doen hebben.

Natuurlijk begrijp ik dat de huid van mijn onderbenen dunner is, maar als het weer het maar een beetje toelaat, heb ik een jurkje of short aan. En dus zien mijn onderbenen door het jaar heen meer zon dan mijn bovenbenen. Zou dat dan toch door vet komen? Maar dan zou mijn neus ook wit moeten blijven. Het is een groot mysterie!

Grijze haren

Nog zoiets: Waarom vallen grijze haren altijd pas echt op op plekken dat je er niet bij kan? Dat je in een vliegtuigtoilet staat en opeens een hele lelijke ziet. Maar ja.. dan heb je geen pincet bij je, want dat MAG NIET. Of dat je in een volle lift staat en je opeens in de spiegel een enorme grijze haar ziet. Dan is het toch een beetje gek als jij voorover buigt om die er voor de spiegel uit te trekken.

Kleine kanttekening: Ik haat grijze haren. Tot voor kort trok ik ze er dus uit, maar inmiddels word ik kaal als ik dat blijf doen.

Haar borstelen

Mijn haren borstelen vind ik heerlijk. Maar het is toch echt een factor 100 lekkerder als iemand anders je haar borstelt. Of met je haar friemelt. Vind ik dan. Ik zou er bijna een paar keer per week voor naar de kapper willen.

LEES OOK >>> 5 beauty zondes

Zwabberarmen

Ik ben helemaal voor body positivity en alles, maar mijn zwabberarmen en ik hebben nog een lange weg te gaan qua acceptatie. Dat is echt geen liefde. Ik begrijp ook nog steeds niet zo goed, waar ze nou precies vandaan zijn gekomen, maar opeens waren ze er en gingen ze niet meer weg. Hoe hard ik ook trainde, hoe weinig ik ook at. Mijn zwabberarmen are here to stay. Ik weet dat het aan bepaalde voeding kan liggen, maar ook daar ben ik al wel eens vrij druk mee aan de slag geweest. En dus doe ik braaf elke dag oefeningen en vraag ik me af hoe het komt dat ik wel weer steeds meer taille zie, maar dat die zwabberarmen echt zo aan mij gehecht zijn dat ze maar blijven plakken. Rot eens op!

Onderkin

Een heel ander verhaal is mijn onderkin. Overigens heb ik daarmee ook minder moeite, dus wellicht dat het daar aan ligt. Mijn onderkin lijdt een totaal eigen leven. Opeens is ‘ie er, en opeens is ‘ie weer weg. En dat heeft niets met mijn totaalgewicht te maken. Want ik kan op mijn dunst zijn en toch opeens mijn onderkin terug verwelkomen. Er is geen touw aan vast te knopen. Eerst dacht ik dat het met voeding te maken had en dat ‘ie misschien weer gezellig terugkwam als ik een wijntje had gedronken. Maar ook dat klopt niet altijd.

Haar plat op mijn hoofd

Volumepoeder, droogshampoo, volume shampoo, touperen, ik heb werkelijk van alles geprobeerd, maar mijn haar wil bij de haaraanzet gewoon niet echt meewerken. Ik heb van mezelf krullen en dus volume, maar niet bij mijn haarwortels in de buurt. Daar blijft het altijd maar een beetje laf op mijn hoofd hangen. Jammer vind ik dat. Geen wereldschokkend drama, maar gewoon jammer. Dus als je de tip hebt?

Pluis

We blijven nog even bij mijn haar. Want door die krullen, heb ik ook last van pluis. En daar valt wel wat tegen te doen, maar dat werkt.. zo’n 6 minuten. Daarna gaat mijn haar weer pluizen. Vooral als het vochtig weer is. Ooit heb ik in Kuala Lumpur mijn haar eens een uur staan föhnen voor een zakelijke meeting. Om buiten te komen en mijn haar weer ontplofte. Als je de gouden tip voor me hebt, dan ben ik oh zo blij. Want kokosolie, goed hydrateren, Moroccan oil en al dat soort producten, helpen dus maar een heel klein beetje.

Jeuk

Waar ik ook maar niet vanaf kom, is jeuk na het ontharen. En dan met name als de haartjes weer terug groeien. Hoe goed ik dan ook mijn benen of bikinilijn insmeer, jeuk krijg ik toch wel. Exfoliëren helpt ook niet. ’s Nachts is het soms zelfs zo dat ik mijn benen bijna openkrab. Dat ziet er de volgende ochtend altijd vrij dramatisch uit. Een remedie zou zijn, dat ik mijn benen niet meer IPL, hars, scheer, epileer, crème of wat dan maar ook qua ontharingsmethode, maar ik vind al die haargroei gewoon niet mooi. Dus nee… laat ik dat niet doen.

Tot zo ver mijn 10 persoonlijke beauty dingen die ik niet begrijp.

Herken jij bepaalde punten? Of heb je misschien een goede tip? Ik ben benieuwd en je eeuwig dankbaar. 

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 FacebookInstagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.