TOP
personal peaks 85
Personal

Personal Peaks 85: De intocht van Sinterklaas, raad van de kinderbescherming, ziekenhuisbezoek & familie weekend

Zoals ik je laatst al uitgebreid verteld heb, werk ik de laatste tijd minder. Nou moet ik wel eerlijk bekennen dat er heus nog wel eens avonden zijn dat ik toch aan het werk ben… Ik typ dit om 21:04, maar ik probeer echt minder te werken. Zeker overdag als ik met Robin ben. Events ga ik bijna niet meer heen, omdat ik het vaak zonde vind van mijn tijd en ik ben eigenlijk gewoon best veel thuis of met mijn kind op pad. De Peaks zijn dus niet heel erg wereldschokkend. Niet dat ze dat ooit waren, maar toch.. In deze Personal Peaks 85 vertel ik je desondanks over een aantal van de hoogtepunten van de afgelopen tijd…

Personal Peaks 85:

personal peaks 53 pret

Dikke pret

met deze kleine man. Die, ik vertelde het laatst ook al, steeds meer woorden kan zeggen en ook over een flinke dosis humor beschikt. Hij vindt het momenteel enorm grappig om iets over zijn of mijn hoofd te doen en dan ‘boe’ te roepen. Schrikken joh! Ook de 257e keer blijft het net zo grappig.

personal peaks 85 ziekenhuis

Ziekenhuis

Geen leuk hoogtepunt, maar de kleine man kucht dus al tijden ’s nachts de longen uit zijn lijfje. Vorige week had ik een afspraak met hem in het ziekenhuis. Waarschijnlijk is het geen astma, maar voor de zekerheid is de dosis van zijn puffertje verhoogt en daar lijkt hij het nu beter op te doen.

We hebben wel aankomende vrijdag ook een afspraak bij de KNO arts om onder andere naar zijn amandelen te kijken.

Op de foto zie je Robin trouwens in de wachtkamer van de kinderarts. Die liep een uur uit, dus we moesten erg lang wachten. Gelukkig is de wachtkamer een soort kinderparadijs.

personal peaks 85 vriendjes

Kinderdagverblijf

Ik word altijd zo blij als ik foto’s van Robin op het KDV krijg. Dit is momenteel echt zijn vriendin. Onze womanizer trekt blijkbaar veel met meisjes op.

personal peaks 85 intocht

Kinderbescherming

Op Instagram kreeg ik allerlei verontruste berichten toen ik in de Instastories vertelde dat we maandagochtend waren begonnen met een bezoekje van de kinderbescherming, maar dat was dus nergens voor nodig. Als je in een adoptie procedure zit, dan krijg je een thuisbezoek van de Raad. Dat hoort er nou eenmaal bij. Gelukkig hebben wij in deze procedure weer contact met dezelfde raadsmedewerker als bij Robin en wij vonden het contact met haar altijd erg prettig, dus dat is fijn. Voor de medewerkers is het over algemeen heel leuk dat ze een adoptie procedure mogen begeleiden, want dat is een keer wat positiefs. Normaliter hebben ze natuurlijk met allerlei gezinsdrama’s te maken.

personal peaks 85 zwarte piet zandvoort

Intocht Sinterklaas

Zondag gingen we met Robin naar de intocht van Sinterklaas op het strand in Zandvoort. Normaliter komt de Sint met de reddingsbrigade over zee aan, maar dit jaar stonden de golven te hoog en kwam hij over het strand. Een groot spektakel! Dat begrijp je. Het was alleen helaas enorm winderig, het regende een beetje en wij vonden het nog al koud, dus we zijn niet al te lang gebleven. Hij kwam ook nog eens om 12 uur aan en dat is normaal de tijd dat Robin een middagdut doet, maar de kleine man was zo onder de indruk, dat hij daar weinig last van leek te hebben. De Zwarte Pieten vond hij overigens helemaal niet zo interessant.

personal peaks 85 schoenen

Nieuwe schoenen

In het ziekenhuis werd Robin gemeten en gewogen. Qua lengte was hij maar 1cm langer dan voorheen, maar hij woog wel al bijna 11 kilo en de vorige keer was dat 10. Toch lijkt het alsof hij een soort van groeispurt heeft. Maat 80 past hij niet meer, terwijl hij maar 80 cm lang is. Ik kreeg nieuwe schoenen voor hem binnen, maar die waren al weer te klein. Dus ik heb nu maar in de opruiming een ander paar gekocht. Ik vind ze superleuk met die veters :). Ik wil ze ook!

Familie Weekend

Mark had vrijdagavond een concert met vrienden en ik bleef lekker thuis the Voice kijken. Zaterdag zou ik eigenlijk op pad gaan, maar ik was zo moe en vond het wel lekker om even een weekend niets te hebben. We hadden een halve afspraak om bij familie langs te gaan, maar we besloten lekker het hele weekend thuis te blijven met z’n drieรซn. Ik vond het heerlijk! Lekker dingen doen samen, filmpjes kijken, naar de intocht, wandelen in de regen, knuffelen en spelletjes doen. Zondag keek ik trouwens het ‘Paard van Sinterklaas’ met Robin. Eigenlijk zette ik die film voor hem op, maar hij verloor halverwege zijn interesse. Ik dus niet, want ik vond het zo’n mooie film. Halverwege moest ik ook nog hartstikke hard janken. Ja, bij een kinderfilm. Dat vond Mark ook wat apart, maar soms is zo’n overdreven jankbui wel even lekker. Het is trouwens ook goed voor je, zo’n huilbuiย op zijn tijd.

personal peaks 85 rare pieten

Rare Pieten

Ik blijf het bizar vinden dat wij in een land wonen waar mensen zich al jaren druk maken om Zwarte Piet. En dan heb ik het over de voor- en tegenstanders. Daar heb ik van de week ook al wat over geschreven, dus ik ga er niet te lang over doorzagen… maar er zijn dus landen in de wereld waar mensen echt nog verkocht worden als slaven. Ik weet niet hoor, maar als ik slaaf zou zijn en zou horen dat er een land in de wereld is waar men zich druk maakt om een sprookjesfiguur, dan zou ik daar toch wat verbaasd over zijn. Maar goed… In Schalkwijk (een winkelcentrum) in Haarlem waar ik met Robin even een boodschap deed, hebben ze deze Pieten als versiering. Draad/spookpieten. Ik vind ze eng. De lichtjes vonden de kleine man en ik dan wel weer mooi.

En dat waren een aantal van de hoogtepunten van de afgelopen dagen.

Heb jij een leuke week gehad? Ben je naar een intocht geweest? Heb je verder nog een vraag en/of opmerking over een van de Peaks? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

4 COMMENTS
 • Annika
  2 weken ago

  Wij zijn weggehageld tijdens de intocht, daarna maar snel weer naar huis gegaan, de warmte in.

  Spannend om weer te hele proces voor adoptie door te gaan, ik hoop dat het snel achter de rug is!

  • Karen
   2 weken ago
   AUTHOR

   Dat hopen wij ook.

 • marije
  3 weken ago

  Wat zijn dat nou voor rare pieten in Schalkwijk. Ziet er echt creepy uit.

  Heerlijk dat jullie een familie weekend hebben gehouden en dan ook nog met de intocht van Sinterklaas.

  Het lijkt mij immens spannend om weer een nieuwe adoptie procedure in te gaan. Jammer dat je weer helemaal vanaf het begin moet beginnen. Het lijkt mij toch bewezen dat jullie goede ouders voor Robin zijn en je sporen wel hebben verdiend. Bij een zwangerschap wordt toch ook niet een APK keuring uitgevoerd of iemand wel een goede ouder zal zijn?

  • Karen
   2 weken ago
   AUTHOR

   Ja dat vinden we zelf ook, maar ja.. procedure.. formaliteiten… en niet kunnen afwijken van de gangbare ‘gang van zaken’. Het is me wat.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

 • Vanmiddag was ik uitgenodigd om te komen lunchen met Weight Watchers en Olcay Gulsen.
Dit omdat het programma van Weight Watchers vernieuwd is. Daar ga ik je vanzelfsprekend binnenkort meer over vertellen en ik kan je alvast melden dat ik helemaal zin heb om het te gaan uitproberen omdat het nog makkelijker is geworden qua punten tellen. Olcay is er al een paar maanden mee bezig en kijk eens hoe smashing zij er uitziet! Vrouw naar mijn hart trouwens.. Toen haar gevraagd werd wat haar valkuil was, antwoordde ze met: Gin tonics ๐Ÿธ Weight Watchers, bedankt voor de fijne middag. Olcay zei het ook al: 'Het leek net alsof ik met vriendinnen ging lunchen'. En dat voor maar 2 punten! .
.
.
#lifestyleblogger #weightwatchers #pressevent #uitgenodigd
 • โ€˜Let it snow let it snow let it snowโ€™ โ„๏ธโ˜ƒ๏ธ๐ŸŒจ Iedereen die nog de weg op moet... sterkte! .
.
.
#winterwonderland #zandvoort #snow #amsterdamsewaterleidingduinen #letitsnow #deanmartin
 • ๐Ÿ’™๐Ÿ’™๐Ÿ’™ Kijk dit lieve gingerbread mannetje nou met zijn mooie nieuwe schoenen van Bunnies. In de PERSONAL PEAKS van vandaag laat ik o.a. fotoโ€™s zien van Sinterklaas, veel leuke events, een nieuwe verslaving (ja heus) en nog veel meer ๐Ÿ‘‰๐Ÿผ directe link in bio
.
.
.
#personalpeaks #karenznl #lifestyleblogger #toddlerlife #instatoddler #gekregen #robinjameson
 • Oeh la la... oesters on a school night! Dat vraagt om een gek kijkende selfie. Bedankt @kroonophetwerk @foodyboxkroonophetwerk ๐ŸŽ„Kerst is nu echt aan! โœจ๐ŸŒŸ๐Ÿ’ฅ
.
.
.
#selfie #lifestyleblogger #gekregen #foodyboxkerst #oysters #lifestyleblogger
 • Ik klaagde vanmorgen dat we alleen maar motregen hadden in plaats van de beloofde sneeuw. Daar kom ik wel een beetje op terug โ„๏ธโ˜ƒ๏ธ๐ŸŒจ
.
.
.
#winterwonderland #snow #zandvoort #amsterdamsewaterleidingduinen
 • โœจHeb jij ook een kerstbal waar een mooi verhaal achter zit? ๐ŸŽ„ Deze kerstbal die Robin van vrienden van ons kreeg, is voor ons heel bijzonder. Op de blog vertel ik je er meer over en vertellen ook @suuz_ @aukjeswereld en Eline mooie anekdotes over hun kerstbal ๐ŸŒŸ๐Ÿ‘‰๐Ÿผ directe link in bio
.
.
.
#kerst #christmasornaments #christmasdecorations
 • Kijk dan wat een fijn gezelschap om kerst mee te vieren bij HEMA! ๐Ÿ’š๐Ÿ’ฅ๐ŸŽ„๐ŸŽ๐ŸŽ‰
.
.
.
#hemakerst #bloggers #bloggersunited #instabloggers #collegas #mycrew #friends
 • That face ๐Ÿ’™๐Ÿ’™๐Ÿ’™
Groot succes trouwens de knikkertoren van @lidlnederland .
.
.
#nospon :) #pakjesavond #sinterklaas #dutchtradition #gifts #toddlerlife #robinjameson