TOP
strandhuisjes playa san juan
Personal

Personal Peaks #8 + een Dejlig Dilemma

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Een hele korte Personal Peaks dit keer, want ik was natuurlijk een weekje weg en toen ik gisteren op Twitter vroeg of ik daar een apart artikel van zou maken, werd daar zo enthousiast op gereageerd dat ik dat ook ga doen. Maar eerst nog even dit: Wat waren mijn hoogtepunten deze week, waar was ik van onder de indruk en wat vond ik de meest dejlige blog van een collega? Je leest het in de Personal Peaks #8!

personal peaks 8 alicante

Vorige week was natuurlijk een en al hoogtepunt. Ik ben echt dol op de winter, maar een weekje naar de zon tijdens de koude donkere dagen is helemaal geen slecht idee. Overigens hebben we in Spanje ook een dag ‘slecht’ weer gehad, het was toen koud en winderig. Maar over het algemeen was het zo’n 21 graden en scheen de zon volop. Ik heb zelfs een kleurtje gekregen! We hebben er enorm van genoten, veel tripjes gemaakt en heerlijk gegeten. Later deze week krijg je daar een wat uitgebreider verslag van te zien.

personal peaks 8 mark en ik

Verder was het gewoon fijn om even samen te zijn zonder alle afleidingen van het dagelijkse leven. Deze foto nam mijn vader in een onbewaakt moment en eigenlijk is ‘ie mislukt omdat zijn vinger ervoor zit, maar dat maakt ‘m ook juist wel weer grappig, toch?

personal peaks 8 keulen cartoon

Tja, en op vakantie krijg je natuurlijk ook gewoon het nieuws te horen (lezen). Man, wat maakte het Keulen verhaal van de aanrandingen mij boos. Maar wat me ook boos maakt, zijn mensen die het nieuws bagatelliseren omdat ze liever wegkijken. Deze feiten passen niet in hun parochieverhaal en dus a) heeft de media het gedaan, b) de vrouwen overdrijven en c) roepen ze dat er nog niemand veroordeeld is. Ze offeren onze idealen op om maar niet te hoeven zeggen dat ze ongelijk hebben. Het maakt me woedend. Ook las ik ergens dat het niets met afkomst te maken heeft. Natuurlijk heeft dat het wel! Hou eens op zeg. We hebben hier geleerd respectvol(ler) met vrouwen om te gaan, in andere culturen is dat echt nog niet zo. Bovendien is het al jaren zo, dat je als vrouw in bijvoorbeeld Amsterdam echt niet met een rokje over straat kan zonder daar vervelende opmerkingen over te krijgen. Dat is natuurlijk veel minder erg dan de massa aanrandingen in Keulen (en in andere steden), maar het laat wel zien dat het probleem er al was. Ik hoop echt dat mensen hun ogen gaan openen en dat sommige mannen echt voorlichting nodig hebben.

Credits cartoon: Lectrr.be

Personal peaks #8 Essie frock 'n roll

Terug naar luchtigere onderwerpen. Ik was afgelopen week echt onder de indruk van mijn nagellak. Ja echt. Vorige week zaterdag deed ik Essie Frock ’n Roll op met een topcoat van OPI en deze foto maakte ik na 6 dagen. Je ziet het, de nagellak was nog nauwelijks beschadigd.

personal peaks #8 kissandmakeup beauty blog

En om nog even in de make-up hoek te blijven: Ik was ook onder de indruk van deze tinten lip balm van Bobbi Brown die mijn leuke collega Melissa op haar blog liet zien. Soms zie ik een product waar ik heel materialistisch van word… dat MOET ik hebben. Gelukkig ben ik deze week jarig en lijkt het me een leuk cadeau voor mezelf. Overigens zou ik echt even kijken hoe beeldig deze balm Melissa ook staat. Hartjes daarvoor!

En dan nog een ding: Een Dejlig Dilemma. Een wat? Een Dejlig Dilemma. Ik zit namelijk ergens mee in mijn maag. Zoals jullie weten gaat het best goed met Dejlig. De site groeit nog elke maand. Als het goed is, en mijn gevoel zegt dat dat best snel kan zijn, ga ik dit jaar naar de VS om ons kindje op te halen. Wij blijven daar dan 4 tot 6 weken en dat zullen vast en zeker hele hectische weken zijn. Ik kan wel vooruit werken, maar niet voor zo lang. Maar tegelijkertijd wil ik Dejlig niet laten versloffen. Ik weet hoe dat gaat, als je een tijdje niets plaatst zakken je cijfers in en dat zou ik zonde vinden.

Toen ik met Dejlig startte, wilde ik er eigenlijk een minder persoonlijk magazine van maken. Op zich is Dejlig nog steeds een magazine met verschillende onderwerpen. Sophie schrijft elke maand een column (die komt morgen online) en die wordt razend goed gelezen. Is het misschien een idee om meer columnisten te vragen? Meer content van anderen dus? Of wat minder artikelen dan (bijna) dagelijks? Hoe zie jij dat?

En daarmee kom ik aan het einde van deze Peaks. Ik ben heel benieuwd naar jouw mening! Laat je het weten?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

27 COMMENTS
 • Karin
  4 jaar ago

  Ik kom regelmatig spieken en reageer eigenlijk nooit, maar kan het nu niet laten om te reageren op je dilemma… Je kindje ophalen is zo’n bijzonder moment, daar kan volgens mij echt geen blog tegenop. Dat zul je ook zeker gaan merken als je weer terug bent. Pas je blogritme daar dus gewoon op aan. Een tijdje om de dag of zelfs twee dagen publiceren is geen drama. Maak die reis en geniet van het moment!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Hartstikke leuk dat je reageert! Op zich ben ik me daar ook helemaal van bewust hoor, vandaar dat ik het vraag. Ik wil daar niet ook de druk voelen te moeten leveren. Dank voor je feedback en je leuke woorden.

 • Luna
  4 jaar ago

  Ik denk dat als je straks wel een datum hebt, dat je dan ZO blij bent en zoveel energie hebt dat je als een gek online kleertjes en andere leuke baby-dingen gaat shoppen en dat je dan meteen genoeg inspiratie hebt om die komende 4 tot 6 weken vooruit te schrijven (al wil je hier denk ik ook geen 100% mammie-blog (kots) van maken, maar ik kan me helemaal voorstellen dat je juist in die beginperiode aan niets anders kan denken dan leuke trainingspakjes in luipaardprint)…

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Hahaha, weet je dat ik soms als ik dit soort vragen stel, jou in mijn achterhoofd hoor zeggen: ‘Nooit overleggen met je lezers, gewoon doen’. Dat heb je ooit gezegd, en dat ben ik nooit vergeten juf Luna ;). En no worries. Zeg nooit nooit, maar Dejlig wordt echt geen 100% mammie blog, al zie ik die luipaard trainingspakjes wel al helemaal zitten.

 • Diana
  4 jaar ago

  hmm lastig dilemma. Denk je niet dat je het juist fijn gaat vinden om daar ook te schrijven? ik vind het zelf eigenlijk best wel rustgevend werken. Even lekker schrijven. Om even de hectiek te ontvluchten zegmaar.

  Als je bij voorbaat al denkt dat je dat zeker niet wilt doen, zou ik meer mensen vragen om een gastblog te schrijven. zodat er wel regelmatig wat online komt. Je hebt zo hard gewerkt aan deze site, het zou zonde zijn als t straks veel minder goed ermee gaat.
  maar iets minder artikelen online is denk ik ook minder erg dan jezelf denkt. Ik plaatste in het begin elke dag, daarna lange tijd alleen door de weeks, en de laatste tijd eigenlijk maar 3 per week, en eigenlijk is de laatste weken mijn site weer enorm gegroeid, terwijl ik bang was dat t berg afwaarts zou gaan als ik minder online zou zetten.

  ik kan wel echt niet wachten tot dat moment er is. dat jij gewoon naar amerika mag om jullie kindje op te halen. ik hoop dat het al snel is.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik ga daar ook zeker schrijven, maar ik kan niet zo veel aan mijn blog werken als nu natuurlijk. Blogs schrijven is natuurlijk maar een klein gedeelte van alle werkzaamheden bij elkaar 🙂
   Denk ook wel dat bij jou, sinds de oversteek, veel mensen benieuwd zijn hoe het gaat en zo. Zal bij mij ongetwijfeld ook zo zijn, alleen vind ik het zelf best een drempel terug te gaan naar minder artikelen. Haha.

 • Desirée
  4 jaar ago

  Ik zou gewoon doen wat je hart je ingeeft. Wat ik zou doen in jouw situatie? Minder artikelen, lekker vooruit werken en die weken daar volop genieten van je kindje en de site even los laten voor zover als dat kan. Misschien zelfs iemand inschakelen die de boel wat meer voor je in de gaten houdt. Wat gaat dit een spannend en geweldig jaar voor jullie worden!! X

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dat is ook een goed idee. Ik ga eens bedenken wie ik daarvoor in kan schakelen. Thanks voor het meedenken darling! X

 • Annette
  4 jaar ago

  Ik snap je dilemma Karen maar ik denk dat wij als vaste bezoekers ook enorm begrijpen dat je blog even een artikeltje of 2 minder zal hebben. Is zo een speciale tijd daar moet je enorm van gaan genieten. Gast bloggers is een goed idee en dus wellicht iets minder posten. Mochten je cijfers een klein dipje krijgen dan weet ik zeker dat als je weer up and running bent je dit in no time weer terug brengt op niveau 😉

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja dat is vast wel zo. Dank voor de bemoedigende woorden 😉

 • Anita
  4 jaar ago

  Ik zou de artikelen op dat moment inderdaad zoals Debby oppert terugschroeven naar 3 a 4 per week. Wat heerlijk dat je nog even lekker weg bent geweest, benieuwd naar je reisverslag 🙂

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik ga er eens over nadenken. Dank voor het meedenken.

 • Anne-Marie
  4 jaar ago

  Ik zou een combi van beide doen. Gastbloggers én minder frequent. Maar ik zou mezelf vooral voorhouden: bezoekers komen wel weer terug, die periode in je leven nooit meer.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dat heb je mooi gezegd Anne-Marie!

 • Nathalie
  4 jaar ago

  Hé die nagellak, wat goed! Bij mij is het na een dag al dramatisch wat ik ook doe… het beschadigd snel en vervolgens gaat het er ook zo weer af (met of zonder hulp ;)).

  Je blog tijdens afwezigheid, ik zou kiezen voor een combinatie. Wat vooruitschrijven met wellicht wat minder vaak een blog en gastbloggers!

  Als je dan in de VS bent en je hebt tijd of je wil wat delen kan je dat altijd nog toevoegen. Zoek iemand die je vertrouwd en waar je mee wil samen werken om te zorgen dat je site blijft doorgaan, al is het beperkt!

  Ik hoop voor jullie dat je toch echt dit jaar richting de VS mag voor zo iets moois!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Wat een lieve uitgebreide reactie. Dank je!

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Awww, thanks for the link love! De Lip Tint gaat je ECHT bevallen, dat weet ik nu al! Het ideale cadeautje.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dat weet ik wel zeker!

 • Wauw! Die nagellak is echt nog mooi na 6 dagen! Zo zit het bij mij vaak de volgende dag al… Wat betreft je dilemma: ik vind gastbloggers best een goed idee! (Ik bied me overigens ook aan, als je dat leuk vindt!). En ik zou dan inderdaad misschien wat minder dagen bloggen. Dat kun je toch uitleggen, en daarna wellicht weer oppakken. Wel lastig hoor. Vooruit werken lukt natuurlijk ook niet helemaal, omdat je niet precies weet wanneer het gaat gebeuren.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Haha, allemaal nieuwe columnisten. Dank voor het aanbod!

 • Jantine
  4 jaar ago

  Ik zou er denk ik een combinatie voor maken, en dan zo dat je het goed vooruit in kan plannen voor die weken. En misschien even geen discussie-oproepende dingen zoals een ‘Let’s Talk’, waar achter de schermen ongetwijfeld meer werk in zit als het eenmaal geplaatst is, zodat het niet alsnog veel werk kost in die weken, ook al heb je gastbloggers en vooruit gewerkt.

  En eens met Debby, die foto van jullie is supermooi! 😀

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je. Dat klopt wat je zegt. Die artikelen kosten weinig tijd om te schrijven, maar omdat er zo veel reacties op binnenkomen, kost het achteraf wel veel tijd.

 • Nicole
  4 jaar ago

  Nou je kunt best meer columnisten vragen, ik bied me aan! Haha.. Of inderdaad iets minder, ook niet erg. Ik blijf toch wel komen haha.
  En die foto’s van je vakantie.. oh ik wil ook. Samen met mijn man! En dan kindje even bij oma laten ofzo 😛

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ha wat lief, ik ga erover nadenken.

 • debby
  4 jaar ago

  Wauw hoe fijn zeg jullie kindje halen. Ik zou gewoon 2 a 3 artikelen plaatsen die weken. Mooie foto trouwens van jou en je man

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, maar niet nu hè? Ergens dit jaar. We hebben geen datum en nog geen kindje. Niet dat daar straks misverstanden over zijn….

   • debby
    4 jaar ago

    haha ja dat weet ik 🙂 Maar ben alvast heel blij voor jullie

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.