TOP
personal peaks 75
Personal

Personal Peaks 75: De vakantie in Californië editie (deel 2)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Maak je geen zorgen hoor, ik ga hier niet uitgebreid wekenlang mijn vakantie laten zien. Dit is meteen het laatste deel. Maar voor alles in één was het net te veel. In deze Personal Peaks 75 (hoera een mooi rond getal) laat ik je de rest van onze vakantie in Californië zien. Of tenminste de hoogtepunten waarvan ik het leuk vind om ze te laten zien. We maakten nog een trip naar een fijne vakantieplaats, bezochten een prachtige tuinen bij een bibliotheek (!) en voor de rest zagen we veel familie en vrienden.

Vrijdagavonden

personal peaks 75 vrijdagavonden

We hadden ervoor gezorgd dat we elke vrijdagavond in Los Angeles waren. Mijn familie eet dan vaak samen, dat is traditie. Deze foto is gemaakt tijdens een van die avondjes. Het is fijn om zo’n hechte familie te hebben, maar tegelijkertijd zo jammer om dan ver weg te wonen. Al koester ik de tijd dat we samen zijn natuurlijk extra!

Huntington Gardens & Library

personal peaks 75 huntington gardens

Hoewel ik echt vaak in Los Angeles en Californië ben geweest, had ik er nog nooit van gehoord: The Huntington. Het is een bibliotheek met een prachtige kunstcollectie en eromheen waanzinnig mooie tuinen. Een vriend van Mark waar hij samen jaren mee in Budapest heeft gewoond, is Amerikaan en was toevallig vlakbij ons. Hij stelde voor om in de rozentuin van Huntington te gaan high tea-en en dat was letterlijk en figuurlijk een schot in de roos.

personal peaks 75 the huntington

Na de high tea wandelden we nog door de prachtige Japanse, Chinese, Zen, Rozen en nog veel meer tuinen. Mijn foto’s laten niet echt zien hoe mooi het daar was. Helaas was het die dag echt verschrikkelijk warm, dus we zijn niet al te lang gebleven, omdat het gewoon niet uit te houden was.

Oud ooms en tantes

De volgende dag hadden we afgesproken met een aantal broers en zussen van mijn grootmoeder. Mijn oma is al lang geleden overleden, maar er leven nog een aantal van haar siblings. Dus het was erg bijzonder en dierbaar om ze te zien. Ook om Robin aan hun te kunnen laten zien. Sommigen zijn zo oud en fragiel geworden en anderen leken niet ouder te zijn geworden. Het is mooi en triest tegelijk om te beseffen dat ik een aantal van hun niet meer zal zien.

Laguna Beach

personal peaks 75 holiday inn laguna beach

De laatste week gingen we 5 dagen naar Laguna Beach. Dat is een vakantieplaats anderhalf uur onder LA. Het is echt een geweldig kustplaatsje met mooie stranden, leuke restaurants, fijne winkels en heel veel kunst. Ik had er een Holiday Inn geboekt. In Nederland staat deze keten niet bekend om leuke hotels, maar ons hotel was geweldig. Vlakbij het centrum, 2 minuten van het strand (weg oversteken), een zwembad, kindvriendelijk, aardig personeel en ontzettend charmant.

personal peaks 75 holiday inn laguna beach 2

Als Robin ’s middags een dutje ging doen, lagen we gewoon met de babyfoon bij het zwembad. We konden onze kamer zien vanaf het zwembad, dus dat vond ik niet eng. Overigens heb ik de babyfoon 3G app op mijn telefoon en dan kun je hem ook gewoon zien op camerabeeld. Ik vind die app echt een aanrader.

Driftwood Kitchen

personal peaks 75 driftwood

Tegenover ons hotel zat Driftwood kitchen, een restaurant waar je ongeveer op zee zit te eten. Ze serveren heerlijke gerechten en we zijn er vaker gaan eten, omdat we het zo leuk vonden. En Robin ook! Met z’n hele verhalen.

Boulevard

personal peaks 75 boulevard

Echt op het strand zitten hebben we daar niet gedaan. We wonen in Nederland ten slotte ook ongeveer aan het strand. Maar we hebben wel veel over de boulevard geslenterd, lekker gegeten, galleries bekeken en dat soort dingen. We hebben er zelfs nog kunst gekocht. En toevallig was mijn neef uit Nederland er ook met vrouw en drie dochters, dus we hebben ook met hun afgesproken.

Speeltuinen

personal peaks 75 laguna beach kids

Laguna Beach is net zoals de rest van de VS (daarover later meer) ontzettend kindvriendelijk. Er zijn overal speeltuinen. Het lijkt alsof ik hierop steen sta, maar het is een soort zacht rubber. Robin ontdekte in Amerika opeens vogels, vliegtuigen en helikopters.

personal peaks 75 laguna beach robin en karen

Die wil hij nu continu aanwijzen en dan wordt hij helemaal blij als hij die ziet. Hij is sowieso nu helemaal in de aanwijsfase. Alles wordt aangewezen en dan moet ik vertellen wat het is. Zo mooi is dat.

Pedicure

personal peaks 74 voeten

Wat ik zo heerlijk vind aan de VS is dat je overal pedicures en manicures kunt laten doen. In Nederland is dat echt minder. En het kost daar ook veel minder. Dus daar moest ik het van nemen. Dat begrijp je. Ik hou daarvan. Alleen vind ik dat gekietel onder je voet wel irritant. Maar die nagellak blijft ook nog eens een maand zitten, terwijl als ik het thuis doe, is het er na een week wel weer van af.

Restaurants aan zee

personal peaks 75 restaurants laguna beach

Verder gingen we, zoals ik al vertelde, elke avond lekker uit eten. Laguna Beach heeft zo veel leuke restaurants en een aantal liggen prachtig aan zee. Maar dit restaurant GG’s Bistro vonden we ook erg lekker en leuk en ook daar hebben we meerdere keren gegeten. Het restaurant is van Turkse mensen die naar Amerika zijn geëmigreerd en een paar dagen per week hebben ze ook live muziek.

Zonsondergangen

personal peaks 75 zonsondergang laguna beach

We werden een paar keer getrakteerd op een prachtige zonsonderang. Ik vind deze foto nog steeds zo mooi. Misschien vergroot ik die wel uit?

personal peaks 75 zonsondergang laguna beach robin

Deze komt zeker in een lijstje. Kijk ons kleine mannetje nou genieten van de sunset!

Chillen bij de pool

personal peaks 75 chillen pool

Het laatste weekend in Los Angeles aten we op vrijdagavond weer met de familie. Op zaterdag vloog Mark op en neer naar een vriend waar hij ook mee in Budapest woonde en die nu tijdelijk in San Francisco woont. ’s Ochtends brunchten Robin en ik samen met mijn nichtje en haar zoontje in Brentwood. En ’s middags gingen we lekker chillen bij het zwembad. Robin deed een dutje en ik kreeg gezelschap van Milo, de design hond (I kid you not) van mijn tante. Echt een lief klein knuffelbeest, maar deze foto vond ik erg LA.

Nichten en neven dag

personal peaks 75 nichten en neven

De zondag voordat we weggingen organiseerden mijn nicht en haar man nog een dag bij haar thuis met al mijn nichten en neven. Ik wil daar verder geen foto’s van plaatsen, maar mijn nicht woont echt prachtig in de heuvels. Zij is mode-ontwerpster en alles aan haar huis klopt. Ze had ook nog eens heerlijk eten gemaakt en deze dag was dan ook een prachtige afsluiter van onze vakantie.

De terugreis

personal peaks 75 koffers

En toen zat het er weer op. Na drieëneenhalve week gingen we weer naar huis. Met heel veel bagage en mooie herinneringen. Ik word altijd emotioneel als we weggaan uit LA. Dat was dit keer niet anders.

personal peaks 75 terugreis

Gelukkig hadden we op de terugreis, net als de heenreis, de mazzel dat we een extra stoel hadden. Kon de kleine man mooi tussen ons in liggen slapen. (Ik heb de man rechts van me even weggeblurrt, je weet maar nooit).

personal peaks 75 deryan

Zoals ik al verteld had, had ik door een tip van Tikva de Deryan air sleeper gekocht. Dat is een matrasje waar je een bedje en een stoeltje van kan maken en een erg handig ding voor als je reist met een dreumes. Je ziet het niet goed op de foto, maar Robin kon zo ongeveer tussen ons in op een bedje liggen, maar hij neemt altijd rare poses aan, dus dat is niet duidelijk.

En toen waren we weer in Nederland. Inmiddels lijkt onze vakantie al weer maanden geleden. Je zit zo snel weer in dat ‘ritme’. Boehoe. Maar goed. Ik heb mooie herinneringen om op terug te kijken en voor mij zijn deze peaks ook weer leuk om te maken en te genieten van de mooie reis. Ik hoop dat jij ook een beetje geniet van deze foto’s.

Ben jij wel eens in de VS geweest, of wil je nog gaan? Als je tips nodig hebt over Cali, dan weet je me te vinden!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.