TOP
Personal Peaks 74
Personal

Personal Peaks 74: De vakantie in Californië editie (deel 1)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

‘Weet je wat’, dacht ik. Ik splits die vakantiefoto’s in de Peaks gewoon op in meerdere delen. Ik had namelijk last van keuzestress en er was zo veel om te laten zien en om over te vertellen. Dus de Personal Peaks zijn niet helemaal actueel, maar we gaan de komende weken even wat langer terug in de tijd. Vandaag laat ik je in de Personal Peaks 74 het eerste gedeelte van onze vakantie in Californië zien. De komende we(e)k(en) de rest. En ik vond toch ook nog wat filmpjes op mijn camera, dus wellicht maak ik ook nog een minivlog….

Voor vertrek & vertrek

Personal Peaks 74 schiphol

Eerst nog heel even terug naar voor vertrek. We vlogen op 13 juli, maar 12 juli hadden we nog een belangrijke afspraak. We gingen namelijk skypen met de rechter in de VS. Zij stelde ons een aantal vragen en vooraf hadden we een miljoen miljard formulieren, verslagen, rapporten en ga zo maar door naar haar opgestuurd. Maar het was voor een goede zaak, want 12 juli werden we officieel ouders van Robin.

Dus we konden met een gerust hart op vakantie. De volgende dag moesten we al vroeg op Schiphol zijn. Zelfs Robin moest er nog van gapen. Voor als je je het je afvaagt. Robin heeft nu alleen nog een Amerikaans paspoort, maar krijgt binnenkort ook een Nederlandse. De reis zelf ging erg gemakkelijk en we hadden mazzel dat we een extra stoel kregen. In de VS zelf bood het Amerikaanse paspoort van Robin meteen een voordeel, want we hoefden niet in de immigratierij te wachten. Dat scheelde ons wel een uur of zo. Relaxed!

Jet lag

personal peaks 74 jet lag

En dat dat zo veel scheelt, was extra fijn omdat we de volgende dag ’s middags aankwamen. Maar voor ons was het toen al bijna nacht. De kunst is om dan even wakker te blijven. Uiteindelijk gingen we toch iets te vroeg naar bed en werden we ook heel vroeg weer wakker. Maar ja, dat hoort erbij. En als je dan zo kunt ontbijten, dan is dat geen straf.

Wij, lucky bastards, logeerden bij mijn oom en tante in de heuvels van Los Angeles. Zij hebben een prachtig huis met zwembad waar wij een eigen kamer met badkamer hadden.

De eerste dagen

personal peaks 74 uitzicht

We kwamen op donderdag aan en deden de eerste dagen een beetje rustig aan. We maakten wat uitstapjes binnen de stad, gingen we uit eten voor ons vijfjarig huwelijk, en op zondag had mijn oom een grote barbecue georganiseerd voor al mijn ooms, tantes, neven en nichten. Waanzinnig leuk!

Waterpokken

personal peaks 74 waterpokken

Maar wat niet zo leuk was, was dat Robin de zondag van het feest wakker met een paar rare vlekjes: de waterpokken. Op deze foto zijn ze al op hun retour en ik zal binnenkort er in een aparte blog over vertellen. Maar de waterpokken en Amerika is niet zo’n fijne combinatie.

Op road trip

personal peaks 74 road trip

Na een weekje gingen we op road trip naar het noorden van Californië. We hadden een grote comfortabele auto gehuurd en dat was wel handig, want met zo’n kleine heb je toch behoorlijk veel spullen.

Santa Barbara

personal peaks 74 santa barbara

Het plan was om naar San Francisco te gaan, maar dat plan hebben we uiteindelijk wat ingekort, omdat we ook weer niet te lang met Robin van hot naar her wilden gaan. Mark is uiteindelijk wel nog een dagje op en neer naar SF gegaan. We komen toch wel een keer terug, doen we dan SF met z’n allen.

De eerste stop onderweg was Santa Barbara. Deze plaats ligt iets boven LA en is een leuk kustplaatsje met een mooie haven.

San Luis Obispo

personal peaks 74 ontbijtOnderweg sliepen we een nacht in San Luis Obispo. Een gezellig plaatsje en perfect om even te logeren als je ergens naar toe onderweg bent (het ligt tussen LA en SF in), maar verder niets bijzonders. We hebben er wel lekker gezond ontbeten bij een bakkertje ’s ochtends. Robin had er zin in!

Monterey

personal peaks 74 hotel

De volgende dag reden we naar Monterey waar we drie dagen een hotel hadden geboekt. In Monterey kun je veel leuke dingen doen en het ligt centraal qua uitstapjes in de omgeving.

personal peaks 74 hotel 2

Waarom ik de foto’s van de hotelkamer laat zien? Nou… er was wat mis gegaan met de reservering en onze hotelkamer had geen bad. Daar had ik om gevraagd ivm met Robin. Vervolgens werden we omgeboekt naar een suite met een zit- en slaapkamer en twee badkamers (!). Amerikanen weten wel wat goede service is namelijk.

Monterey Fisher Wharf

Personal peaks 74 fishers wharf

Monterey heeft onder andere een superleuke werf met een oude fish market. Vanaf die werf gingen vroeger walvisvaarders jagen op walvissen. Nu kun je er tripjes boeken om walvissen te bekijken.

personal peaks fisher

Op die werf zitten allemaal restaurantjes en winkeltjes. Niet iedereen zit daar op kinderen te wachten trouwens… Maar over het algemeen zijn kinderen juist overal enorm welkom. Daar zal ik binnenkort ook over vertellen.

Monterey Bay Aquarium

personal peaks 74 monterey bay aquarium

Ook kun je in Monterey naar het Bay Aquarium. Dat is het grootste aquarium ter wereld en je kunt er echt het prachtige seal life zien. Van otters tot regenboogvissen, tot haaien, tot inktvissen en ga zo maar door. Dit zijn kwallen. Ik was echt gefascineerd door de kwallen, zo mooi. Overigens vonden we het prachtig en ook Robin keek zijn ogen uit, maar het was er gigantisch druk. En wij waren op maandagochtend, kun je nagaan.

personal peaks 74 robin en karen

Gelukkig hadden we op vakantie behalve de buggy ook de draagzak bij ons. Deze foto is gemaakt op het balkon van het aquarium. Robin zit hier lekker even in de zak, dicht bij mama, bijkomen van alle indrukken. Als je heel goed kijkt, zie je op de rots onder de reling zeeleeuwen liggen.

Carmel

personal peaks 74 carmel

Vanuit Monterey zit je in 10 minuten in Carmel. Een pittoresk plaatsje aan zee waar Clint Eastwood ooit nog burgemeester van was. Het is echt een soort Europees dorpje met veel gallerietjes, fijne restaurants en mooie (dure) winkels. Overal zijn bloemen en het is heel groen. Allemaal schattige huizen en ik doe met deze foto het plaatsje niet echt veel eer aan. Overigens kun je op het strand hier ook zeeleeuwen spotten.

personal peaks 74 robin pasta

Veel restaurants hebben fijne binnenplaatsjes waar je heerlijk kunt eten. Robin vindt het superleuk om uit eten te gaan en overal hebben ze ook kinderstoelen, dus dat maakt het extra makkelijk. Toevallig heb ik hier ook een blog over in de planning staan.

Big Sur

personal peaks 74 big sur

Carmel ligt aan Highway 1, een snelweg die beroemd is om haar prachtige uitzicht. Waaronder het natuurgebied Big Sur. We zijn niet helemaal over Highway 1 teruggereden naar LA, want helaas was de dag dat we teruggingen de snelweg dicht. Maar we hebben er wel een stukje van meegepakt en dat was zo mooi. Echt een van de mooiste uitzichten die ik heb gezien. Prachtig!

personal peaks 74 jeep

Het is wel oppassen geblazen want soms zie je een mooi uitzicht en wil je opeens stoppen, of er rijdt net iemand weg. Je zit toch op een snelweg, al mag je er ook weer niet al te hard rijden. Gelukkig.

personal peaks 74 golfbaan

We bleven 3 nachten in Carmel en toen was het tijd om afscheid te nemen van onze prachtige suite die direct aan de golfbaan lag. Ook een mooi uitzicht, vind je niet?

Paso Robles

personal peaks 74 golfbaan

Vanuit Monterey reden we in een stuk weer terug naar LA. We stopten alleen onderweg in Paso Robles. Dat bleek heel toevallig de plek te zijn waar James Dean is gecrasht en overleden. We reden gewoon op goed geluk wat rond op zoek naar een lunchplek en kwamen bij deze prachtige golfbaan terecht met dit wonderschone uitzicht over de vallei.

personal peaks 74 lunch golfbaan

Dus daar hebben we maar meteen even gegeten, kreeg Robin zijn melkie en vervolgens reden we weer rustig door terug naar Los Angeles.

personal peaks 74 robin auto

Gelukkig is Robin vrij makkelijk in de auto. Kindjes moeten in de VS tot 2 jaar andersom zitten (met hun gezicht naar de bank), maar gelukkig zit hij in Nederland ook zo, dus dat was geen probleem. Van mijn nichtje hadden we een autozitje geleend, dus hij hoefde ook niet in zo’n vies huurding of zo.

Uit eten

personal peaks 74 uit eten

We gingen onder andere ook weer terug omdat mijn tante de volgende dag jarig was en we met de familie uit eten gingen. In Nederland heb ik een vrij strak schema voor Robin. Hij gaat altijd zo rond 19:30 naar bed en na de lunch doet hij een dutje. Maar op vakantie lieten we dat een beetje varen en ging hij soms wel eens om half elf naar bed nadat we uit eten waren. Overdag sliep hij dan gewoon wat meer, maar hij leek het ook wel leuk te vinden. Onze kleine nachtbraker. Overigens wil hij nu in Nederland ook niet meer zo vroeg slapen, maar overdag slaapt ook niet meer, dus ik moet even kijken hoe dat gaat lopen. Het zou wel fijn zijn als dat ritme terugkomt.

Venice Beach

personal peaks 74 venice beach

Zoals ik al schreef, hebben we in LA ook diverse uitstapjes gemaakt. Naar Malibu bijvoorbeeld en naar Santa Monica. Ik wilde persé ook naar Venice Beach, omdat ik dat vroeger zo geweldig vond. Je hebt daar een boulevard waar allerlei aparte mensen rondlopen en kunstenaars hun werk laten zien. Er zijn allemaal leuke tentjes met bijzondere dingen.

personal peaks 74 zwervers

Maar om heel eerlijk te zijn, vond ik het nu enorm tegenvallen. Ik heb niet een al te duidelijke foto gemaakt, maar het was er eigenlijk best wel triest. Enorm veel zwervers en alles was vies. Het weer zat die dag ook niet echt mee, maar je zag heel duidelijk hoe arm de VS ook is. Dat wist ik natuurlijk al. En je ziet het zo ongeveer overal, maar hier was het wel heel erg.

personal peaks 74 anti trump

Deze short die er verkocht werd, vond ik dan wel weer grappig.

Personal peaks 74 abbot kinney

En oh het contrast. Want Venice Beach heeft ook een ontzettend luxe en mooie shoppingstraat met allerlei fijne restaurants en bijzondere winkels, zoals het Nederlandse Suit Supply! 🙂 Ik liep daar zo waar Brad Pitt nog tegen het lijf. En we gingen lunchen bij een vegan restaurant waar je met de iPad moest bestellen. Als je naar Venice gaat, moet je zeker even langs Abbot Kinney, want dat is hartstikke leuk om te zien personal peaks 74 unicorn

Wat dan wel weer jammer was, deze unicorn Vans waren er niet in mijn maat. Bummer!

Nou en tot zo ver even het eerste deel van de grote vakantie special. Binnenkort meer. Hopelijk vind je het leuk om te lezen en te kijken!

Heb jij een fijne zomer tot nu toe? Ben je al weggeweest? Of ga je nog? Wil je verder nog wat kwijt over een van de Peaks? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.