TOP
personal peaks 70
Personal

Personal Peaks 70: Mini staycation & afscheid van een boom (ja van een boom ja)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Wat een zalig weer was het de afgelopen dagen hè? Ik heb er zo ontzettend van genoten dat ik besloot een paar dagen weinig tot niets te doen qua werk. Jullie komen toch minder lezen dit soort dagen, dan mag ik ook minder publiceren :). En je kon altijd nog de Vliegensvlugge Vlog #3 bekijken, al had je dat natuurlijk allangal gedaan, toch? Anyways.. het was een fijne week en deze Personal Peaks 70 (!) is dan ook best een fijn overzicht. Ik vertel je de hoogtepunten…

Wil je deze petitie tekenen?

personal peaks 70 moeders.nu

Maar eerst wil ik graag je aandacht voor het volgende. Zoals je misschien wel weet heb ik ooit de alternatieve Elfstedentocht geschaatst. Een goede vriendin van mij schaatste dat jaar ook mee voor de stichting Skate for Air. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar Cystic Fibrosis, CF, Taaislijmziekte. Afgelopen week kregen mensen en familie van mensen met CF een forse dreun. De medicatie wordt namelijk niet meer vergoed. Dat betekent dat mensen soms zo’n 175.000 euro per jaar zelf moeten ophoesten (ja, ik gebruik dit woord expres) om de medicatie voor hun doodzieke kindje te bekostigen.

Dat is onmenselijk. Ik ben daar echt boos over. Toevallig had ik zelf de petitie al getekend, maar mijn collega Sharon schreef er een belangrijke blog over met meer informatie. Ik verwijs je dan ook graag naar Moeders.nu en ik wil je vragen om de petitie te tekenen.

Tand door de lip & Teennagel eraf?

personal peaks 70 tand door de lip

En nu ik hierover geschreven heb, durf ik je bijna niet meer te vertellen over mijn eigen gezondheidsfutiliteiten, maar ik ga het toch doen. Vorige week vertelde ik over struggles als moeder van een baby. Een van de struggles was mishandeling. Het artikel kwam online en de volgende dag kreeg ik een kopstoot van mijn zoon met als gevolg een tand door de lip.

Maar ik begon mijn week ook goed. Robin was ’s nachts wakker geworden en ik hoorde hem huilen. Slaapdronken liep ik naar zijn kamertje, maar ik was even vergeten dat ik aan het opruimen was en er nog een doos in de gang stond. Vervolgens liep ik dus tegen die doos op en raakte ik gewond aan mijn teen. Dat klinkt heel lullig, maar het deed pijn joh! En bloeden. Dramaaaa. Lang verhaal.. kort verhaal. Mijn teennagel lag er half af en de volgende dag ging ik daarvoor naar de dokter. Bleek het ook nog ontstoken te zijn. Dus nu heb ik antibiotica. Maar mijn teennagel heeft de dokter laten zitten. ‘Die valt er vanzelf wel vanaf’, zei hij. Maar nee hoor. Mijn teennagel is blijkbaar van het volhardende soort en hij zit er nog. Ik denk dat hij moeilijk afscheid kan nemen. Maar het zal toch echt moeten vriend de teennagel. Houden van is loslaten.

Afscheid van een boom

personal peaks 70 afscheid van een boom

Dat houden van loslaten is, merkte ik afgelopen week. Deze prachtige boom werd geplant toen ons huis gebouwd werd. De meningen over de boom waren wat verdeeld. Ik wilde ‘m graag houden, omdat ik ‘m zo waanzinnig mooi vond, maar er waren wat mensen in onze omgeving die vonden dat we ‘m moesten laten kappen. ‘Dat gaat niet gebeuren’, riep ik nog. Totdat de tuinman langskwam en vertelde dat de boom ziek was. Hij had een soort kastanjerot en het zou niet lang duren voordat ‘ie dood zou gaan.

Heel erg jammer en verdrietig, maar dat maakte het afscheid wel iets minder moeilijk. Afgelopen week werd onze boom gekapt en er bleken nog wat bomen op de nominatie te staan om dood te gaan, dus die zijn ook omgezaagd. Zoals ik al zei, vond ik het best een ding en had ik het er ook echt wel wat moeilijk mee. Opeens moest ik zo aan dit liedje denken.

personal peaks 70 tuin 2

En zo ziet onze tuin er nu uit. Best ingrijpend toch? Het wordt vast waanzinnig mooi en we gaan ook wel wat bomen terugplanten, maar toch… Onze smalle tuin is opeens heel breed, maar ook best wel wat kaal. Ik kan niet wachten tot het straks af is en er een mooi gazonnetje ligt met borders ernaast.

Vans Robin

personal peaks 70 vans

Robin heeft in ieder geval nog wel bomen (en bloemen) op zijn nieuwe schoenen. Het zijn Vans en ik werd er verliefd op. Gelukkig kan hij er nog in groeien. En ik wil ze ook graag in mijn maat. Waarom zijn ze er nou niet in mijn maat? Wat is dat toch met kinderkleding?

Blad voor de Stokke Tripp Trapp

personal peaks 70 tray stokke tripp trapp

En dan ook nog even een huishoudelijke waarschuwing tussendoor. Omdat zo ongeveer de hele wereld een Stokke Tripp Trapp heeft voor de kindjes… Ik kreeg van iemand een tip dat je als blad/tray ook een goedkope namaak kon kopen. Dus die bestelde ik via Bol.com. Er stond zelfs Stokke Tripp Trapp op de doos en ik was er helemaal blij mee. Totdat ik de stoel ging schoonmaken en zag dat dat blad onze mooie Tripp Trapp behoorlijk heeft beschadigd. Goedkoop is duurkoop. Zo zonde. Koop dat namaakblad dus niet voor de Tripp Trapp. Ik zeg het maar even…

EDIT: Joyce vertelde me dat het blad van Stokke zelf de stoel ook beschadigd. Dus als je je stoel niet wilt beschadigen, gewoon geen blad gebruiken!

Mini Staycation

personal peaks 70 hemelvaartsdag

Zoals je al hebt kunnen lezen, heb ik het er de afgelopen dagen een beetje van genomen. Het was heerlijk weer, de man had het ook iets rustiger dan normaal en was veel thuis. We hebben lekker in de tuin gezeten en in en om het huis geklust en fijne dingen met ons gezinnetje gedaan.

Op deze foto zie je ons van de laatste zonnestralen genieten in de voortuin met een biertje en wat chippies. Ook de voortuin is nu nog een chaos, maar wordt binnenkort onder handen genomen. Wij hebben in de voortuin trouwens het langste zon.

Improviseren

personal peaks 70 robin hoedje

Met dat mooie weer van de afgelopen dagen was het een beetje improviseren. Wij hebben aan de achterkant van ons huis een uitbouw waarvan de deuren helemaal open kunnen, dus dat is hartstikke fijn. Maar ik had een parasol besteld en die zou echt zaterdagochtend geleverd worden. Je raadt het al… die kwam dus niet. Super irritant. Vooral omdat dit kleine mannetje niet in de brandende zon kan zitten. Dus die hebben we maar half binnen op een kleedje gezet en af en toe in een badje (dat zie je in mijn vlog van vrijdag). Het superleuke zonnehoedje dat ik voor hem kocht, wilde hij niet op. Gelukkig kan hij het UV shirtje niet zelf uittrekken en hield hij zijn zwembroek ook gewoon aan.

Ben & Jerry’s

personal peaks 70 ben & jerry's

IJs is mijn ultieme guilty pleasure en volwassen fail. Het is eigenlijk niet mijn guilty pleasure, maar gewoon mijn pleasure. Al voel ik me behoorlijk guilty na zo’nn halve bak. Deze nieuwe smaak Topped Salted Caramel Brownie, daar wil ik G*d en het universum voor bedanken. Dat was echt een van de hoogtepunten van de week. Man wat lekker. Doe eens niet Ben & Jerry. Ik moet nog in badpak deze zomer en ik paste die van vorig jaar nog net.

Feestje!

personal peaks 70 feestje

Ik paste gelukkig ook nog in mijn nieuwe apenjurk (die je in mijn blog al een beetje had kunnen zien). En dat was mooi, want we hadden een feestje van vriendin E. In de auto nam ik deze selfie en keek eens een keer niet in de camera omdat ik mijn glow wilde capturen. Verder houd ik zo van de zomer omdat ik dan op de een of andere manier geen zin heb in urenlang tutten en mijn haar doen. Scheelt veel tijd hoor die zomer. Gewoon met krullen en weinig make-up op pad..

personal peaks 70 zonsondergang

Onze vrienden wonen in Ouderkerk aan de Amstel en hebben een prachtig uitzicht over weilanden, maar je ziet ook een stukje van Amsterdam. Het feestje was, zoals altijd bij hun, hartstikke gezellig. T en E zijn heel trouw met feestjes geven en zo zie je de rest van je vrienden ook nog eens. Altijd fijn 🙂 Heel veel gelachen, lekker gegeten en E. had ook nog eens een prachtige zonsondergang voor ons geregeld om van te genieten. Vuurwerk is ook zo afgezaagd. Een zonsondergang is het gewoon helemaal in 2017.

Fietsen naar Noordwijk

personal peaks 70 noordwijk

Op zondag gingen we gezellig met ons gezinnetje fietsen naar Noordwijk. Dat lijkt verder dan het is hoor. Noordwijk is maar een half uur fietsen vanaf Zandvoort. We hebben daar bij een strandtent even wat gegeten en Robin vond het prachtig, al kijkt hij op deze foto wat bedenkelijk. Waarschijnlijk zat ‘ie te bedenken of ‘ie nou nog een tweede koekje wilde of niet. Ik vind de foto zelf echt zo’n vakantie foto lijken. Alsof we in Zuid-Frankrijk waren of zo.

Maar zo voelden de afgelopen dagen dus ook wel een beetje. Alsof we staycation hadden. Echt heel lekker. Ik ben helemaal opgeladen, maar ik heb ook meteen besloten dat ik het de komende tijd echt wat rustiger aan ga doen. Dat was al de hele tijd mijn bedoeling, maar ik blijf maar doorwerken. Zoals je al gemerkt had, komt er op zaterdag al een tijdje niets meer online, maar ik wil van de zomer sowieso wat minder gaan plaatsen. Robin heeft nu een leeftijd dat het echt leuk is om samen wat te gaan doen en hij is maar 1x zo jong. Ik ga dus terug van 7 blog artikelen per week naar 4 of 5. Iets meer rust en iets meer lucht. Ik weet zeker dat iedereen dat begrijpt! 🙂

De hoogtepunten van Loes van afgelopen week, zie je hier. En Maris deelt een heerlijk vegetarisch recept voor op de bbq!

Heb jij fijne zonnige dagen gehad? Wil je nog iets kwijt over de Peaks? Teken je de petitie of heb je ‘m al getekend? En zou jij ook treurig kunnen zijn om een boom? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.