TOP
personal peaks 63
Personal

Personal Peaks 63: Wonderbaby, Cookies nieuw coupe, kinderopvang, eerste keren en beter leven?

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Personal Peaks 63 staat klaar hoor dames en verdwaalde he(e)r(en)! Een dagje later dan normaal, maar ik vond de maandag een geschiktere dag voor de Easywalker Harvey review, een review waar ik stiekem best trots op ben (die foto’s zijn toch mooi, of niet soms?). Ik laat je vandaag dus alle hoogtepunten van de afgelopen drukke week zien. Een week waarin ik een belangrijke knoop doorhakte en genoot van heel veel eerste keren met de kleine man…

Biefstuk bij Loetje

personal peaks 63 loetje

De week begon goed. Mijn ouders waren er en wilden graat uit eten bij Loetje. En dus gingen we vroeg naar het beroemde biefstukrestaurant. Op vakantie is Robin wel mee uit eten geweest, maar nog niet ’s avonds, dus ik vond dat wel spannend. Maar het ging prima. Hij vond het reuze interessant, keek zijn ogen uit, at braaf zijn eigen hapje op en genoot van zijn biertje. Nou nee… dat niet dus. Haha.

Naar het consultatiebureau

personal peaks 63 consultatiebureau

Dinsdagochtend gingen we naar het consultatiebureau en oma ging mee. Zoals altijd groeit Robin prima. Hij loopt twee streepjes voor in lengte en gewicht en kan verder alles wat hij zou moeten kunnen, maar hij kan ook nu weer meer. De arts gooide een blokje naar hem, die hij vervolgens keihard terugsmeet. Hilariteit alom, dat begrijp je. Hij kan ook al bijna zwaaien en hij imiteert geluiden. Als hij overstuur, verdrietig of moe is, zegt hij een soort van mama, maar als je A zegt, zegt hij je na. En de B ook. Ik vind hem een wonderkind, dat snap je vast wel. Hij begint trouwens ook een enorm eigen willetje te krijgen. Als hij iets wil, dan wil hij het ook meteen. Een klein schattig driftkikkertje is het. En kijk die blik op de foto hierboven… <3

Pakketten terecht

personal peaks 53 pakketten

Ik instastoriede deze foto en ik sta er ook achter. Ik heb soms echt medelijden met onze postbezorger. De verdwenen pakketten kwamen trouwens ook weer terecht vorige week! Heel apart verhaal is dat. De huiseigenaresse van ons vorige adres kwam ze brengen. De nieuwe bewoners daar, daar heeft zij problemen mee en die hadden alles achtergehouden… Weird.

Rondleiding kinderdagverblijf

personal peaks 63 loopauto

Op dinsdag kregen we ook een rondleiding bij een kinderdagverblijf. Dat had ik niet verteld in deze blog, maar die rondleiding stond al. Heel leuk om te zien, maar ik kom hier later op terug.

Die dag had Robin ook een loopstoeltje gekregen en dat is een groot succes, behalve dat je er echt bij moet blijven omdat hij anders met een noodgang tegen alle meubels aanloopt. We laten hem er maar een minuut of tien in hoor, geen zorgen, maar ik merk echt dat hij extra beweging nodig heeft. En nu kan hij zelf naar mij toelopen als ik toch even achter de computer zit. Dat grijze is een stuk van mijn stoel.

Cookie trimmer

personal peaks 63 cookie trimmer

Op donderdag ging Cookie naar de trimmer. Ze lijkt nooit zo blij met haar nieuwe coupe als ze is geweest. Maar het was echt nodig en ze is nu weer heerlijk zacht en knuffelbaar en ruikt heerlijk. Geloof me… dat is wel eens anders..

Kinderopvang

personal peaks 63 robin robin

Robin kijkt een beetje sip op deze fofo, maar hij heeft zijn nieuwe stoere bomberjack van Ammehoela aan die ook Robin heet en die moest ik even laten zien.

Donderdag kwam er ook een meisje een ochtend meedraaien hier in huis, om te kijken of dat zou werken. De kleine man had haar al een keer ontmoet en ging toen heel hard huilen. Wij dachten dat hij eenkennig aan het worden was. Maar afgelopen donderdag moest hij weer enorm huilen toen zij erbij was. Dus… toen wist ik het al… dat ging ‘m niet worden. Maar de crèche waar we dinsdag waren geweest, had geen plek op de dag die ik wilde.

Gelukkig zit er nog een kinderopvang bij ons in de buurt (een paar minuten verder weg en eigenlijk in een dorp verderop), dus vrijdag ging ik daar langs voor een rondleiding. En die opvang voelde heel goed. Robin keek zijn ogen uit en babbelde met de leidsters. Bovendien hadden ze daar nog wel plek en eventueel ook voor een tweede dag. Dus vanaf 20 april gaat deze kleine meneer de directeur naar de kinderopvang. En dat vind ik MEGA spannend. Maar ik heb dus wel de knoop in een week doorgehakt en dat vind ik dan ook wel weer stoer.

Zonsondergang

personal peaks 63 zonsondergang

Terug van weggeweest: Kijk eens aan wat een mooie zonsondergang.. Het was afgelopen weer echt heerlijk weer, dus dan krijg je hier aan de kust mooie luchten te zien in de avond. Heerlijk vind ik dat.

Bon bon beauty

Personal peaks 63 bon bon

Net zoals deze bon bons, die waren ook heerlijk. Deze hierboven had ik heel lang gespaard omdat ik ‘m zo mooi vond. Bijna te mooi om op te eten, maar afgelopen week heb ik het toch maar gedaan en hij smaakte heerlijk natuurlijk. Overigens wel goed voor mijn lijn om bon bons zo mooi te maken, want ik vind het dan bijna zonde om ze op te eten.

Roze limo

personal peaks 63 roze limo

Terug naar de week… en don’t mind onze voortuin en het zonnescherm… daar gaat binnenkort wat aan gebeuren.. ja het is heus. Vrijdag ging ik dus naar de andere crèche met Robin. ’s Avonds kwam mijn beste vriendinnetje en gingen we lekker uit eten. Overdag stond er de halve dag een roze limo voor de deur geparkeerd. Helaas was die er ’s avonds niet meer, anders had die ons in stijl naar het restaurant kunnen rijden. Ik ben nog steeds benieuwd wat die Barbie limo nou voor onze deur deed.

Beter Leven

personal peaks 63 beter leven

Tijdens ons dinertje hadden we het uitgebreid over van alles, maar natuurlijk ook over die verschrikkelijke beelden uit het slachthuis in België. Helaas zag ik ze op Nieuwsuur voorbij komen, want ik had ze op internet tot dan toe kunnen vermijden. Ik word echt enorm verdrietig van dat soort dingen en ik hoop echt dat het karma die mensen die dat doen hun levenslang gaat achtervolgen. Het spijt me om toe te geven, maar ik krijg barbaarse ideeën van mensen die dieren en kinderen mishandelen.

Zelf eet ik niet dagelijks vlees, maar het vlees dat ik eet, daar kijk ik wel bewust naar. Je kunt niet alles controleren, maar ik hoop dus dat dit beter leven etiket ook daadwerkelijk betekent dat het dier ook een beter leven gehad heeft. Overigens vind ik helemaal vegetariër worden te ver gaan, zeker met een kind in huis. Maar ik eet liever duurder en minder vlees dan dagelijks bio industrie vlees. Dat is een bewuste keuze.

Cadeautje Ikea

personal peaks 63 thee ikea

Zaterdag hadden wij een verjaardag van een vriendin van mij in Rotterdam. Toen we er niet waren, werd bij de oppas aangebeld en een cadeautje bezorgd. Dat was van Ikea. Een kop thee. Heel geinig. Ik heb woensdag een lancering van een nieuwe collectie van Ikea, dus dit was een sneak peak preview. Heb er nu al zin in! Dat belooft wat.

De eerste keer fietsen

personal peak 63 op de fiets

Zondag kwamen eerst mijn bestie en haar vent bij ons lunchen, want zij hadden op het circuit gefietst in Zandvoort. Het was heerlijk weer en aangezien ik vorige week een stoeltje op mijn fiets had laten zetten, gingen we na Robins slaapje op de fiets naar het strand. Op de foto vindt Robin het nog een beetje spannend, maar onderweg vond hij het prachtig. Er was alleen wel een probleem…. Mark had mijn fiets opgehaald van de fietsenmaker en het zadel stond te hoog, dus ik kon zelf niet met hem fietsen (kregen we niet omlaag). Want dan zou ik mezelf niet kunnen opvangen en dat vond ik wat link met Robin voorop. Dus Mark heeft gefietst. En ik vond het toch wat winderig, dus ik twijfel nu of ik niet een windscherm voorop moet hebben. Dus als iemand daar tips over heeft, please shoot!

Tent 6

personal peaks 63 tent 6

Als je me al langer volgt, dan weet je dat Tent 6 onze favoriete strandtent is. Daar komen we praktisch altijd als we naar het strand gaan. Dus het was dan ook heel leuk om Robin daar te introduceren. Hij vond het hartstikke interessant. Maar de dag had wellicht wat te veel prikkels en we wilden hem ook niet te lang in de zon laten zitten.

personal peaks robin ka

Dus nadat hij een fruithapje had gehad en wij wat hadden gedronken, werd hij toch wat aanhankelijk en wilde hij het liefste helemaal tegen mij aanzitten. Tijd om naar huis te gaan! Misschien was het toch wat druk ook. Op zondag is er een dj en hoewel we daar heel ver vandaan zaten, zoeken we de volgende keer een rustiger plekje op of een rustigere dag. Gelukkig wonen we er zo dichtbij dat je snel weer thuis bent.

Peak Loes

personal peaks 63 peak loes

‘Het was afgelopen week zulk lekker weer dat ik weer voor het huis mijn auto kon wassen. Mijn kleine man wilde maar wat graag helpen en ik smolt toen hij zo met zijn laarsjes en emmer kwam aanlopen. Het was echt heel gezellig om zo de auto te wassen.’

Peak Mariska

personal peaks 63 peak maris

‘Voor mijn verjaardag, in januari, had een een bon gekregen van het Massage Huys. Deze week is het dan eindelijk zover en heb ik weer onwijs genoten van een heerlijke stress relief massage. Deze keer plande ik hem om 21:00 s’ avonds. De massage duurde en uur, daarna nog even na genoten met een kop rooibos thee. Thuis aangekomen ben ik meteen heerlijk ontspannen mijn bed in gerold. Een goed begin van de week.’

En dat was de week al weer. Aankomende week is weer een drukke met veel evenementen. Ik had zelfs drie dagen achter elkaar events, maar dat vond ik te veel van het goede, dus heb ik donderdag afgezegd. Aankomende vrijdag hebben we een etentje met drie andere stellen hier bij ons thuis. Zaterdag is mijn moeder jarig, dus gaan we naar het oosten en blijven we daar een nachtje slapen.

Heb jij een leuke week gehad? Heb je ook zo van de lentezon genoten? Wil je nog iets kwijt over een van de Peaks? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

9 COMMENTS
 • Henrieke
  3 jaar ago

  Cookie en haar nieuwe coupe is prachtig! Lekker kort en pittig. 😉

  Ik schaam me ook weleens voor de pakketjesman(nen) en dat is allemaal voor eigen gebruik. Van eentje zie ik vooral zijn uitgestrekte arm, die is altijd startklaar om weg te rennen. Daar schaamt hij zich ook niet voor trouwens. :-p

  Heel goed dat je bewust met je vleesconsumptie bezig bent. De laatste tijd probeer ik ook weer te minderen al is het soms lastig te combineren met mijn dieet.

 • Goed dat je de knoop hebt doorgehakt, wat de opvang betreft. Je moet doen wat goed voelt! En soms even ervaren, het kan altijd nog weer anders. Die bonbon lijkt me trouwens heerlijk, en zo groot ook, kun je er fijn lang van genieten 🙂 🙂 En wat is Robin toch een fotomodel. Zo’n lekker kereltje om naar te kijken <3 <3 <3 Heerlijk he, dat fijne weer zo, lekker van genieten!

 • Nathalie
  3 jaar ago

  Een aantal dingen heb ik op social media voorbij zien komen, toch leuk om het iets uitgebreider hier op de site te lezen.

  Robin, wat een charmeur! Enne, dat kinderdagverblijf, dat gaat hij leuk vinden volgens mij! Ben heel benieuwd hoe jij het gaat ervaren.

 • Annette
  3 jaar ago

  Ik vind de ‘kabouter’ muts van Robin ook echt heel erg leuk.

 • Sonja
  3 jaar ago

  Het was weer een hele bewogen week Karen! Je hebt gelukkig naar je gevoel geluisterd bij de keuze van de opvang. Als het niet goed voelt, dan zit jij ook niet lekker thuis te werken!
  Ja die Robin, het tovert elke keer een lach op mijn gezicht. Genieten er maar van meid!

 • Nathalie
  3 jaar ago

  Hahaha, ik heb dat ook soms dat ik me schaam voor de mensen van de post. Die denken echt dat ik koopverslaafde ben…

 • janske
  3 jaar ago

  Oh, ik wil ook aan zee wonen ;-)Zo mooi! Wij hebben hier het Yepp stoeltje en windscherm. Het is wel fijn voor zo’n kleintje…het vangt echt de grootste wind op. Tof loopstoeltje! Kan ie lekker in rond “rennen”. wat wordt Robin al groot 🙂 Hij zal vast zijn mannetje staan bij de opvang 🙂 Fijn dat het goed voelt! Veel plezier bij je events!

 • Yvonne
  3 jaar ago

  Lekker naar buiten, genieten he <3 Helemaal met je eens wat vlees betreft. Toevallig hebben wij afgelopen weekend voor het eerst vlees gehaald op een Lakenveld boerderij hier in de buurt. Puur natuur, eerlijk én zoveel lekkerder! Er was een uur daarvoor een kalfje geboren, en wij werden meteen de stal mee in getrokken om te komen kijken. Te schattig! Zo fijn dat het voorjaar er weer is.

 • marije
  3 jaar ago

  Heerlijk he dat we met dit weer aan de kust wonen en zo op het strand zijn. Leuke foto’s van Robin, de expressie op zijn gezicht. Heerlijk om te zien.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.