TOP
Personal Peaks 6 amarylis
Personal

Personal Peaks #6

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Oh yes, dit is al weer Personal Peaks #6. Dat rijmt, dat rijmt! Een week met diverse hoogtepunten, dingen die me verbaasde, waar ik over nadacht, berichten uit het verleden, dingen waar ik trots op ben en niet te vergeten, interessante en leuke posts van collega bloggers. Wat vond ik allemaal dejlig (leuk), mooi, bijzonder, boeiend? Ik kan je alvast vertellen, dat was best veel afgelopen week. Benieuwd? Kijk je mee? Let’s go…

personal peaks 6 kerstboom

Vorige week vertelde ik je al in de Peaks dat ik eigenlijk niet ben opgegroeid met Kerst. Wij vierden thuis Chanoeka en daar hoort geen Kerstboom bij. Toch vind ik het altijd wel leuk, maar dit jaar hadden de man en ik besloten geen boom in huis te nemen. Wij zijn de Kerstdagen toch nauwelijks thuis. Maar toen ik overal in de straat de kerstversieringen zag opduiken, begon het toch wel te kriebelen. En omdat mijn man wel is opgegroeid met Kerst en wel zegt dat het hem niet interesseert, maar ik dat niet zo geloof, besloot ik hem te verrassen. Toen hij aan het werk was, haalde ik een miniboompje in huis en versierde ik het huis met lichtjes. Het ziet er nu heel gezellig kerstig uit in Huize Dejlig. En ja, de man vindt het ‘toch ook wel leuk’. *kucht*

personal peaks 6 briefje

Verder stond deze week in het teken van het op- en uitruimen van mijn oude huis in Amsterdam. Per volgende week maandag is het verkocht en de huurders zijn vertrokken, dus het moet leeg. Tijdens het opruimen kwam ik een schrift tegen. Het stamt uit m’n studententijd en mijn huisgenoten en ik schreven er vroeger boodschappen in aan elkaar. Wie er gebeld had, wat je aan het doen was, etc. etc.. Je kunt het je niet meer voorstellen, maar toen hadden we dus nog geen mobiele telefoons en was dit dus echt onze communicatie. Muriel, van wie deze boodschap is, daar heb ik nog steeds contact mee. Het bericht erboven was van iemand anders en in een ontzettend dronken bui geschreven, want ik kan het niet meer ontcijferen. Haha! Ik moest natuurlijk opruimen, maar door dit schrift was ik wel even afgeleid. Al die huis-, tuin- en keuken berichten van vroeger waren toch wel een bijzondere boodschap uit het verleden.

Overigens heb ik een heleboel spullen via Marktplaats te koop gezet. Een vrouw, die net gescheiden was, omdat haar man haar en haar kinderen had verlaten voor een veel jonger exemplaar (haar woorden), kwam twee kastjes ophalen. Wij wilden net een heleboel pannen bij het grof vuil zetten, maar voor de zekerheid vroeg ik haar nog even of zij ze kon gebruiken. En ja, dat kon ze. Zij was er hartstikke blij mee. Uiteindelijk zijn we even met haar door alle spullen heen gelopen en hebben we haar heel gelukkig kunnen maken met veel dingen die anders bij het vuilnis waren beland. Dat is best een fijn gevoel. Alle kleding, koffers en knuffels heb ik apart gezet voor vluchtelingen.

personal peaks 6 griep

Verder werd ik geveld door de griep afgelopen week. Gelukkig was ik alleen vrijdag en zaterdag echt ziek en ging het zondag wel weer. Het schijnt gigantisch te heersen, dus ik hoop niet dat jij het ook hebt gehad? En ja, dit is natuurlijk geen hoogtepunt, maar een dieptepunt van de week.

Een hoogtepunt was natuurlijk dat Dejlig 2 jaar bestond. Wat ontving ik een leuke reacties van jullie op dat artikel! Een ander hoogtepunt was mijn artikel van vorige week: Let’s Talk: Waarom een winactie op je blog (soms) niet leuk is?  Op mijn vorige blog kreeg een artikel een keer meer dan 200 reacties, maar op Dejlig is dat nooit voorgekomen. Deze blog kreeg meer dan 50 reacties, werd heel vaak gedeeld, er werd over getweet en ik kreeg ontzettend veel mailtjes. Niet alle mailtjes waren even leuk, er zaten zelfs redelijke dreigementen tussen van mensen die me vertelden dat ze me het leven zuur gingen maken of dat ze mijn social media accounts uit de lucht gingen laten halen. Hier kom ik later in een los artikel een keer op terug. Ik ga niet persoonlijk op dit soort eencelligen reageren, maar ik wil ze wel alvast vertellen, dat me dit alleen maar sterkt in het feit dat ik gewoon volkomen gelijk heb. Sommige winactie toeristen zijn gewoon niet zulke leuke mensen. Jammer wat materialisme met mensen kan doen… Overigens was het gros van de mensen het daar ook gewoon mee eens en zou je een boek kunnen schrijven over hoe schandalig sommigen zich gedragen.

personal peaks 6 sabia

Over niet zulke leuke mensen gesproken…. Vorige week las ik een column op Amayzine van May-Britt Mobach waar ik toch echt even heel erg verbaasd over was. Laat ik beginnen met te vertellen dat ik het hele Sabia en Sylvie verhaal heel bizar vind. Ik vind het echt heel raar dat je zo kunt cat fighten en dat je zo de publiciteit zoekt met bagger verhalen. Laat ik het netjes zeggen: Ik heb weinig bewondering voor deze dames. En ja, ik heb ook grappen gemaakt over Sabia en me ook afgevraagd of ze wel echt zwanger was. Maar… toen het nieuws naar buiten kwam dat ze een miskraam had gekregen, bedacht ik me wel dat het hele verhaal hoe dan ook zielig was. Als ze een miskraam heeft gehad, wat best zou kunnen getuige haar geschiedenis, dan is dat in en in zielig. Als ze haar zwangerschap heeft verzonnen, is dat ook heel erg zielig, want dan is ze ziek. May-Britt had zich dat blijkbaar niet afgevraagd, want die schreef zo’n immens valse column over het hele verhaal. Over smaak valt niet te twisten en ik ken May-Britt helemaal niet persoonlijk, maar ik vind mensen die in elke column beginnen over het gewicht van andere vrouwen sowieso al wat treurig en onzeker overkomen. Maar in deze column haalde ze niet alleen Sabia’s gewicht erbij. Het was een opsomming van valse dingen. De reacties op de column bleven dan ook niet uit en de volgende dag was de column offline. Vervolgens schreef May-Britt ook nog een column waarin ze zei dat het ironie was, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dat een te vrij makkelijk excuus vind. Ik begrijp ook niet zo goed, waarom het allemaal zo vals moet? Een beetje vals… prima…maar iemand de grond in schrijven die duidelijk al down is, hoe laag kun je gaan? Ben je dan heel dom, heel ongelukkig of gewoon echt heel gemeen? Ik vraag het me af. (Ik ga trouwens niet linken naar het artikel of de site. Als je benieuwd bent, kun je googlen, maar ik gun Amayzine gewoon echt even geen pageviews meer. Zo ben ik dan ook wel weer ;)).

Terug naar leukere content. Anne-Marie heeft op haar food blog een serie over nutteloze pakjes en zakjes. Ik wil even zeggen dat ik dat een heerlijke serie vind. Zoals je wellicht wel weet, ben ik redelijk veel met gezond eten bezig en ik verbaas me sowieso over mensen die alleen met potjes of pakjes koken, maar de voorbeelden van Anne-Marie slaan alles.

Nog een interessant artikel dat ik las was ‘Embedden van foto’s asociaal?’ van Lonneke. Zoals de meeste mensen wel weten, mag je niet zo maar foto’s van andere sites gebruiken voor je blog. Toestemming vragen duurt vaak te lang. Ik schrijf zelf wel eens inspiratie artikelen en een manier om toch foto’s van een andere blog te plaatsen, is ze te embedden. Dan laat je ze eigenlijk door een soort van venstertje zien op je eigen blog. Als de andere blog ze offline haalt, dan zie je ze hier ook niet meer. Maar je gebruikt dus wel de bandbreedte van de ander? En dat is eigenlijk niet zo netjes? Lonneke vraagt zich dat af en ik vind dat absoluut een terechte vraag. Als het anders zou kunnen, zou ik het ook doen. Gelukkig heb ik tot nu toe alleen maar enthousiaste reacties gekregen van mensen waarvan ik content heb geembed, maar als ze me zouden vragen de foto offline te halen, zou ik dat ook meteen doen. En ja, dit was typisch een vraag voor de Let’s Talk, maar ik jat geen foto’s en ik jat geen onderwerpen ;). En gelukkig kun je een heel artikel niet embedden, anders had ik het gedaan… grapje. Niet natuurlijk. Haha!

Zo. Deze 6e Personal Peaks is iets langer geworden, dan ik wilde. Maar goed, soms heb je een hoop te vertellen. Een nieuwe week met nieuwe peaks staat voor mijn (en jouw neus). Tot volgende week!

Wat vind jij van het hele Sabia verhaal? Vind je zo’n column kunnen of niet? En wat is jouw mening over het embedden van foto’s? Ik ben heel benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.