TOP
Personal Peaks 6 amarylis
Personal

Personal Peaks #6

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Oh yes, dit is al weer Personal Peaks #6. Dat rijmt, dat rijmt! Een week met diverse hoogtepunten, dingen die me verbaasde, waar ik over nadacht, berichten uit het verleden, dingen waar ik trots op ben en niet te vergeten, interessante en leuke posts van collega bloggers. Wat vond ik allemaal dejlig (leuk), mooi, bijzonder, boeiend? Ik kan je alvast vertellen, dat was best veel afgelopen week. Benieuwd? Kijk je mee? Let’s go…

personal peaks 6 kerstboom

Vorige week vertelde ik je al in de Peaks dat ik eigenlijk niet ben opgegroeid met Kerst. Wij vierden thuis Chanoeka en daar hoort geen Kerstboom bij. Toch vind ik het altijd wel leuk, maar dit jaar hadden de man en ik besloten geen boom in huis te nemen. Wij zijn de Kerstdagen toch nauwelijks thuis. Maar toen ik overal in de straat de kerstversieringen zag opduiken, begon het toch wel te kriebelen. En omdat mijn man wel is opgegroeid met Kerst en wel zegt dat het hem niet interesseert, maar ik dat niet zo geloof, besloot ik hem te verrassen. Toen hij aan het werk was, haalde ik een miniboompje in huis en versierde ik het huis met lichtjes. Het ziet er nu heel gezellig kerstig uit in Huize Dejlig. En ja, de man vindt het ‘toch ook wel leuk’. *kucht*

personal peaks 6 briefje

Verder stond deze week in het teken van het op- en uitruimen van mijn oude huis in Amsterdam. Per volgende week maandag is het verkocht en de huurders zijn vertrokken, dus het moet leeg. Tijdens het opruimen kwam ik een schrift tegen. Het stamt uit m’n studententijd en mijn huisgenoten en ik schreven er vroeger boodschappen in aan elkaar. Wie er gebeld had, wat je aan het doen was, etc. etc.. Je kunt het je niet meer voorstellen, maar toen hadden we dus nog geen mobiele telefoons en was dit dus echt onze communicatie. Muriel, van wie deze boodschap is, daar heb ik nog steeds contact mee. Het bericht erboven was van iemand anders en in een ontzettend dronken bui geschreven, want ik kan het niet meer ontcijferen. Haha! Ik moest natuurlijk opruimen, maar door dit schrift was ik wel even afgeleid. Al die huis-, tuin- en keuken berichten van vroeger waren toch wel een bijzondere boodschap uit het verleden.

Overigens heb ik een heleboel spullen via Marktplaats te koop gezet. Een vrouw, die net gescheiden was, omdat haar man haar en haar kinderen had verlaten voor een veel jonger exemplaar (haar woorden), kwam twee kastjes ophalen. Wij wilden net een heleboel pannen bij het grof vuil zetten, maar voor de zekerheid vroeg ik haar nog even of zij ze kon gebruiken. En ja, dat kon ze. Zij was er hartstikke blij mee. Uiteindelijk zijn we even met haar door alle spullen heen gelopen en hebben we haar heel gelukkig kunnen maken met veel dingen die anders bij het vuilnis waren beland. Dat is best een fijn gevoel. Alle kleding, koffers en knuffels heb ik apart gezet voor vluchtelingen.

personal peaks 6 griep

Verder werd ik geveld door de griep afgelopen week. Gelukkig was ik alleen vrijdag en zaterdag echt ziek en ging het zondag wel weer. Het schijnt gigantisch te heersen, dus ik hoop niet dat jij het ook hebt gehad? En ja, dit is natuurlijk geen hoogtepunt, maar een dieptepunt van de week.

Een hoogtepunt was natuurlijk dat Dejlig 2 jaar bestond. Wat ontving ik een leuke reacties van jullie op dat artikel! Een ander hoogtepunt was mijn artikel van vorige week: Let’s Talk: Waarom een winactie op je blog (soms) niet leuk is?  Op mijn vorige blog kreeg een artikel een keer meer dan 200 reacties, maar op Dejlig is dat nooit voorgekomen. Deze blog kreeg meer dan 50 reacties, werd heel vaak gedeeld, er werd over getweet en ik kreeg ontzettend veel mailtjes. Niet alle mailtjes waren even leuk, er zaten zelfs redelijke dreigementen tussen van mensen die me vertelden dat ze me het leven zuur gingen maken of dat ze mijn social media accounts uit de lucht gingen laten halen. Hier kom ik later in een los artikel een keer op terug. Ik ga niet persoonlijk op dit soort eencelligen reageren, maar ik wil ze wel alvast vertellen, dat me dit alleen maar sterkt in het feit dat ik gewoon volkomen gelijk heb. Sommige winactie toeristen zijn gewoon niet zulke leuke mensen. Jammer wat materialisme met mensen kan doen… Overigens was het gros van de mensen het daar ook gewoon mee eens en zou je een boek kunnen schrijven over hoe schandalig sommigen zich gedragen.

personal peaks 6 sabia

Over niet zulke leuke mensen gesproken…. Vorige week las ik een column op Amayzine van May-Britt Mobach waar ik toch echt even heel erg verbaasd over was. Laat ik beginnen met te vertellen dat ik het hele Sabia en Sylvie verhaal heel bizar vind. Ik vind het echt heel raar dat je zo kunt cat fighten en dat je zo de publiciteit zoekt met bagger verhalen. Laat ik het netjes zeggen: Ik heb weinig bewondering voor deze dames. En ja, ik heb ook grappen gemaakt over Sabia en me ook afgevraagd of ze wel echt zwanger was. Maar… toen het nieuws naar buiten kwam dat ze een miskraam had gekregen, bedacht ik me wel dat het hele verhaal hoe dan ook zielig was. Als ze een miskraam heeft gehad, wat best zou kunnen getuige haar geschiedenis, dan is dat in en in zielig. Als ze haar zwangerschap heeft verzonnen, is dat ook heel erg zielig, want dan is ze ziek. May-Britt had zich dat blijkbaar niet afgevraagd, want die schreef zo’n immens valse column over het hele verhaal. Over smaak valt niet te twisten en ik ken May-Britt helemaal niet persoonlijk, maar ik vind mensen die in elke column beginnen over het gewicht van andere vrouwen sowieso al wat treurig en onzeker overkomen. Maar in deze column haalde ze niet alleen Sabia’s gewicht erbij. Het was een opsomming van valse dingen. De reacties op de column bleven dan ook niet uit en de volgende dag was de column offline. Vervolgens schreef May-Britt ook nog een column waarin ze zei dat het ironie was, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik dat een te vrij makkelijk excuus vind. Ik begrijp ook niet zo goed, waarom het allemaal zo vals moet? Een beetje vals… prima…maar iemand de grond in schrijven die duidelijk al down is, hoe laag kun je gaan? Ben je dan heel dom, heel ongelukkig of gewoon echt heel gemeen? Ik vraag het me af. (Ik ga trouwens niet linken naar het artikel of de site. Als je benieuwd bent, kun je googlen, maar ik gun Amayzine gewoon echt even geen pageviews meer. Zo ben ik dan ook wel weer ;)).

Terug naar leukere content. Anne-Marie heeft op haar food blog een serie over nutteloze pakjes en zakjes. Ik wil even zeggen dat ik dat een heerlijke serie vind. Zoals je wellicht wel weet, ben ik redelijk veel met gezond eten bezig en ik verbaas me sowieso over mensen die alleen met potjes of pakjes koken, maar de voorbeelden van Anne-Marie slaan alles.

Nog een interessant artikel dat ik las was ‘Embedden van foto’s asociaal?’ van Lonneke. Zoals de meeste mensen wel weten, mag je niet zo maar foto’s van andere sites gebruiken voor je blog. Toestemming vragen duurt vaak te lang. Ik schrijf zelf wel eens inspiratie artikelen en een manier om toch foto’s van een andere blog te plaatsen, is ze te embedden. Dan laat je ze eigenlijk door een soort van venstertje zien op je eigen blog. Als de andere blog ze offline haalt, dan zie je ze hier ook niet meer. Maar je gebruikt dus wel de bandbreedte van de ander? En dat is eigenlijk niet zo netjes? Lonneke vraagt zich dat af en ik vind dat absoluut een terechte vraag. Als het anders zou kunnen, zou ik het ook doen. Gelukkig heb ik tot nu toe alleen maar enthousiaste reacties gekregen van mensen waarvan ik content heb geembed, maar als ze me zouden vragen de foto offline te halen, zou ik dat ook meteen doen. En ja, dit was typisch een vraag voor de Let’s Talk, maar ik jat geen foto’s en ik jat geen onderwerpen ;). En gelukkig kun je een heel artikel niet embedden, anders had ik het gedaan… grapje. Niet natuurlijk. Haha!

Zo. Deze 6e Personal Peaks is iets langer geworden, dan ik wilde. Maar goed, soms heb je een hoop te vertellen. Een nieuwe week met nieuwe peaks staat voor mijn (en jouw neus). Tot volgende week!

Wat vind jij van het hele Sabia verhaal? Vind je zo’n column kunnen of niet? En wat is jouw mening over het embedden van foto’s? Ik ben heel benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

20 COMMENTS
 • Lonneke
  4 jaar ago

  Bedankt voor het noemen van mijn blogpost. Het blijft een lastig iets inderdaad.
  Ik heb de column over Sabia niet gelezen, maar wat de situatie ook is.. ik hou er niet zo van om mensen zo neer te sabelen. Tegelijkertijd zoeken sommigen zelf graag de publiciteit op. Hoe dan ook, het is een treurig verhaal, wat de waarheid in deze ook mag zijn.

 • Kim
  4 jaar ago

  Wow hier schrik ik echt van. Dat mensen je zelfs bedreigen via de mail. Hoe ver kan je gaan? Gelukkig ga jij er goed mee om.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik ben gelukkig inmiddels wel wat gewend. Ik heb het namelijk echt veel erger mee gemaakt. Heel triest, maar het is wel zo.

 • hanna
  4 jaar ago

  You look great.

 • Julia
  4 jaar ago

  ik vind Sabia in en intriest hoe dan ook heb ik het met haar te doen, het doet er niet toe of het waar is of niet. Waarom willen mensen dit toch per se weten? het is een vraag die mij blijft bezighouden. Wat de foto’s betref is het een goede en interessante tip voor mij als beginnende blogger 😉

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dat komt natuurlijk wel een beetje omdat ze zelf in eerste instantie continu de media opzocht. Ze heeft recht op haar privacy, maar dan was het wel verstandig geweest daarover na te denken toen ze nog niet in zo’n penibele situatie zat. Maar hoe dan ook, het blijft triest. Als je zo mediageil bent, ben je ook triest namelijk.

 • Annette
  4 jaar ago

  Het is een treurig verhaal van Sabia. Net wat je al aangaf als ze ‘echt’ zwanger is geweest is het heel verdrietig maar als het verzonnen is idem natuurlijk. Deze vrouw heeft nu niets meer, best zielig als je daar over nadenkt. Ik vind het heel dom dat Amazyne zich zo laat kennen met een column. Ik heb het niet gelezen maar verre van netjes.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Amayzine wil een soort imago neerzetten, maar helaas slaan ze de plank op vele manieren continu mis. Zo jammer, want het had best veel potentie.

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Goed dat je je snel weer beter voelde. Echt crazy dat er zoveel negatieve reactie ook op je blog post over winacties kwam. Seriously people, get a life… Maar het merendeel van de reacties waren toch positief en er werd veel virtueel geknikt en beaamd, dus gelukkig voelt de meerderheid zich er net zo over als jij.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja absoluut. De meeste mensen ervaren het hetzelfde als ik en ik denk dat veel van die toeristen zich daardoor ook bedreigd voelen. Dat schreef ook een van die mensen in een mail, dat ik hun plezier verpest heb.

 • Nicole
  4 jaar ago

  Om eerlijk te zijn is dat hele verhaal langs me heen gegaan. Ja ik zag af en toe wat tweets ofzo voorbij komen maar heb het (bewust) niet gevolgd. Ik heb laatst voor het eerst een foto embed. Tenminste, als t goed is want ik weet stiekem niet hoe..

 • sunny mama
  4 jaar ago

  Ik ben het met je eens, die situatie rondom Sabia is een beetje droevig. Ik houd me er daarom niet al te veel mee bezig.
  Ik moest wel héél erg lachen over die handgeschreven boodschap in een dronken bui… Ik dacht: Dat lijkt mijn handschrift wel!
  En ik vond het heel leuk om te lezen hoe je die net gescheiden mevrouw met kinderen een groot plezier hebt kunnen doen met allerlei huisraad die anders alleen maar bij het vuilnis beland zou zijn.
  Hoop dat je inmiddels al een beetje opgeknapt bent van dat griepje.
  BTW: die serie over pakjes en zakjes van Anne-Marie vind ik ook heel leuk om te lezen!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Heel goed om je er niet te veel mee bezig te houden. Ik was zo verbaasd, ik moest het echt even kwijt. Dat ben ik nu gelukkig ook 🙂
   Die griep is vervelend, ik dacht dat ik er van af was, maar ik merk dat het nu weer een beetje terugkomt 🙁

 • Maris
  4 jaar ago

  Als je een foto embed zet je daarna ook een duidelijk link naar het originele post? Dat vind ik zelf namelijk wel noodzakelijk. Voor de rest twijfel ik nog een beetje wat ik er van vind. Als een grote blogger dit gaan doen met één van je foto’s kan het zijn dat ze je hele brandbreedte leeg trekken en je site langzaam wordt. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

  Zelf zou ik niet zo snel kiezen voor embedden van foto’s. De ICTér in mij vindt dit erg onverstandig, de eigenaar kan namelijk van alles met de foto doen en dat komt dat ook op jouw site terecht.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, dat doe ik zelf wel, maar anderen doen dat niet. En precies dat eerste argument dat jij nu noemt, zet mij aan het denken, want ik heb zelf ook redelijk wat verkeer.

 • Anne-Marie
  4 jaar ago

  He wat leuk, bedankt dat je mijn artikel noemt. Ik ben het met je eens dat Sabia vooral hulp en compassie nodig heeft, of ze nu wel of niet zwanger was. Heb alleen de ‘weghaal’ column gelezen op amayzine maar dat vond ik een zwak verhaal! De beruchte column ken ik niet.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Graag gedaan! De beruchte column was ook een zwak verhaal 😉

 • debby
  4 jaar ago

  Ik moet je bekennen dat ik die column niet ken. Wel heb ik zelf mijn twijfels over haar hele zwangerschap. Wat leuk trouwens dat briefje. Zo vond mijn zus laatst een briefje van mijn moeder voor aan mijn leraar dat ik niet mee kon zwemmen op de middelbare school. Ja ik had zwemmen op de middelbare school 🙂

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.