TOP
personal peaks 58
Personal

Personal Peaks 58: De grote domeinnaam verhuizing, to do list afwerken & Robins milestones

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Dit was echt zo’n week dat er een heleboel gebeurde, maar eigenlijk ook weer niet. Ik verhuisde met de site, maar was veel thuis en kon lekker mijn to do list afwerken. Robin werd weer verkouden en ik ook en de week kabbelde een beetje voort met als klap op de vuurpijl een heerlijk weekend. Nou… dat was mijn week. Volgende artikel, deze week geen Personal Peaks. Grapje natuurlijk. Ik laat Personal Peaks 58 aan je zien, nieuwe stijl met ook leuke bijdrages van Cindy en Loes. Wat waren onze hoogtepunten? Stay tuned

Domeinnaam verhuizing

karenz.

Je had het in de vorige peaks ook al kunnen lezen en ongetwijfeld heb je het al meegekregen, maar vorige week stond natuurlijk in het teken van verhuizen naar Karenz. Dat is goed gegaan. De feedback was positief en voor mij voelt het heel goed. Ook dat ik mezelf niet meer dwing om dagelijks een nieuw artikel te posten. Mark zat afgelopen week in het buitenland, ik zorg fulltime voor Robin (Cookie en Bing) en er is naast mijn blog genoeg te doen. Ik heb geen zin meer om mezelf over de kop te werken. Dat geeft zo veel rust, maar tegelijkertijd heb ik nog wel altijd een stemmetje dat me influistert dat ik voor de volgende dag geen artikel heb staan. Hopelijk kan ik dat stemmetje snel dissen, want het is nergens voor nodig. Ik heb niet gigantisch veel minder lezers als ik niet dagelijks post.

Grijpfase

Personal peaks 58 grijpen

Dus kon ik lekker wandelen met de kleine man. Ik probeer momenteel ’s ochtends te werken en dan ben ik ’s middags helemaal beschikbaar voor quality time met Robin. Die momenteel enorm in zijn grijpfase zit. Alles moet vast gepakt worden, dus je kan geen bord op tafel laten staan, want hij kan erbij en trekt het ervan af. En mijn haren zijn helemaal fantastisch om keihard aan te gaan trekken, want dan volgt er weer een leuke gil. Zie je die sadistische blik van ‘dat wordt lachen’… juist ja.. dat was vlak voordat ‘ie de haren uit mijn hoofd trok.

Verkouden

personal peaks 58 grieperig

Helaas vond het griep/verkoudheidsvirus weer zijn weg terug naar huize Karenz. en in combinatie met een vierde tandje dat doorkomt, maakte dat de kleine man wat hangerig. Zie je dat rode wangetje? Zielig!

personal peaks 58 dutjes

Dus er werden veel dutjes gedaan op de bank en wat is het dan fijn om Cookie en de beren bij je te hebben. Zijn ze niet schattig met z’n allen? Zoals je misschien wel weet, is Robin niet zo’n fan van middagslaapjes, maar het gaat gelukkig steeds beter met de lengte van zijn lange middagslaap en een extra dutje aan het eind van de dag.

Dick Bruna

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Robin is trouwens mega fan van Nijntje. Dat heb ik zelf natuurlijk gestimuleerd, want als ik ergens mooie herinneringen aan bewaar zijn het die Nijntje boekjes. Vorige week in Spanje vroegen we ons af of Dick Bruna nou nog leefde. Ik was overtuigd van wel, Mark dacht dat hij er al niet meer was. Bizar dat hij dan een paar dagen later overlijdt. Heel verdrietig, maar wat een prachtige nalatenschap laat Dick Bruna achter en wat zullen er nog veel kinderen genieten van zijn geesteskind Nijntje.

personal peaks 58 nijntje kijken

Deze kleine man zit in ieder geval gebiologeerd voor de tv als Nijn erop is en er ligt ook een Nijntje in zijn bed. Nijntje 4 ever!

Vier handen op een buik

Ja, ik spring een beetje van de hak op de tak. Als er een programma is wat ik ‘graag’ kijk, is het Vier handen op een buik. Nou ja.. graag? Vaak zit ik met samengeknepen billen op de bank en het huilen staat me dan nader dan het lachen, maar ik vind het intrigerend om te zien. Waarschijnlijk omdat de meeste verhalen zo ver van me af staan. Afgelopen week was het gelukkig een verhaal met een prachtig (tot nu toe) happy end. Heel mooi om te zien. Mocht je het nog niet gezien hebben? Kijken! Lisa is een heldin.

Een maatje te groot? Of te klein?

personal peaks 58 vossenbroek

We hebben hier in huis een ding voor vossen. Vooral ook omdat we er vaak een in de tuin hebben. Ik vind het zulke prachtige beesten! En dus koop ik vaak kleding en spullen voor Robin met vosjes. Zo ook deze broek die ik online kocht in een tweedehandsgroep op Facebook. Maar ik had me ietwat vergist in de maat. Dus ik kan hem zo ongeveer zelf aan. Gelukkig dat Robin tot nu toe vrij snel groeit…

personal peaks 58 robin en karen

Want hé… moet je eens kijken hoe groot hij al weer niet is. Mijn kleine grote cabbage.

8 maanden en zitten

personal peaks 58 robin 8 maanden

Diezelfde cabbage werd gisteren al weer 8 maanden oud. En van de week kon hij ook opeens uit zichzelf en alleen zitten. Dus we hadden twee milestones om te vieren en nu ben ik dus bijna door de stickers heen. <Insert zielig melancholisch muziekje.> Hij begint nu ook echt een beetje door de kamer heen te bewegen en lijkt te willen kruipen. Maar rollen is nog geen succes. Hij kan prima van rug naar buik, maar andersom is nog al een dingetje en dan raakt hij gefrustreerd en gaat ‘ie huilen. Heel zielig! Maar verder is hij natuurlijk een en al vrolijkheid. Zelfs als hij een mindere dag heeft, huilt hij bijna nooit en lacht ‘ie veel. Hij is dol op kiekeboe spelen en alle speeltjes die geluid maken. En ook de huisdieren vindt ‘ie fantastisch. Oh… en had ik al verteld dat ‘ie zo’n lekkere knuffel is? Heerlijk mannetje <3

Massage

masseuse aan huis

Even een sprongetje terug in de week. Want afgelopen donderdag kwam Mirjam van Masseuse aan huis mij een massage geven. De laatste vier maanden komt ze elke maand bij mij thuis om dat te doen. Ik ken Mirjam nu een paar jaar en leerde haar kennen via mijn site. Ik vind massages zo heerlijk en ik vind het echt zo’n ultiem cadeau voor mezelf. Even lekker niets en genieten. Het mooie is dat ik dus ook een massage mag weggeven en je kunt vandaag nog meedoen aan de winactie. De foto hierboven is trouwens niet recent, maar van een paar jaar geleden (ander huis).

Mistig

personal peaks 58 mistig

Het was de afgelopen week zulk raar weer. Van sneeuw naar extreem veel zon en zacht weer tot enorm veel mist terwijl ook de zon scheen. Ik kan het niet mooi vangen op de foto, maar het uitzicht was prachtig met die mist die als een sluier over de duinen hing en de zon die er met stralen doorheen scheen. Wat een poëtisch verhaal hè? Maar het was dus echt mooi.

Feestje

personal peaks 58 feestje

Afgelopen zaterdag hadden we een feestje. De moeder van Mark kwam oppassen op Robin en bleef logeren. Het was heel gezellig. Vroeger toen ik nog in Amsterdam woonde en single was, had ik een groep vrienden waar ik elke week wel iets mee deed van kaarten, tot barbecuen tot naar voetbal etc. etc. Inmiddels is iedereen getrouwd/heeft kinderen en woont bijna niemand van die groep meer in Amsterdam, dus het is wel gezellig om elkaar af en toe nog te zien. Ik maak op feestjes nooit foto’s, maar hier moest ik zo om lachen. T. en E. hebben in de keuken een rek waar allerlei geboortekaartjes hangen. Vriend J. verwacht binnenkort zijn derde, dus we waren naar het bord aan het kijken voor inspiratie voor de naam. En die hadden we gevonden; ‘Oh Crêpe’ leek ons wel wat. Nu hopen dat zijn vriendin J. het ook leuk vindt (ja, ik weet het, hier had je bij moeten zijn, maar ik schrijf het op zodat ik het niet vergeet).

Wandelen en pannenkoeken

personal peaks 58 pannenkoek

De nacht van zaterdag op zondag sliep Robin heel slecht en waren we bijna de hele nacht wakker. Ik denk dat hij last heeft van zijn tandjes. Zondagochtend was het heel druilerig, maar de rest van de dag werd het mooi en gingen we lekker naar buiten om te wandelen. Schuin tegenover ons huis zit een pannenkoekenrestaurant en zo eens in de zoveel tijd heb ik daar extreem veel zin in. Dat kwam dus goed uit, want Mark ook.

personal peaks 58 cookie

En dus aten we heerlijk in de zon op het terras buiten een pannenkoek. En pannencookie mocht ook mee, maar die was vrij teleurgesteld dat ze niet haar eigen pannencookie kreeg. Kijk die beledigde blik dan… Aaahw.

Peak Cindy

personal peaks 58 peak Cindy

Een van de resultaten die uit de enquête kwam, was dat jullie meer band wilden met de overige redactrices. Jullie vragen, wij draaien. Vanaf deze week laten de andere dames ook een hoogtepunt zien. Alleen Maris begint volgende week.

Dit was de peak van Cindy; ‘Deze week stond voor mij vooral in het teken van dankbaarheid dat ik kan leven zoals goed voelt voor mij.
Helemaal in mijn eigen ritme dat past bij Finn en mij. Op momenten dat ik vast zat, ben ik gaan wandelen en kwam ik weer met frisse energie thuis.
En afgelopen donderdag heb ik deze foto gemaakt nadat ik met Finn terug was van de speeltuin. Lekker een middag samen en hij vermoord me er vast voor als hij 18 is…maar we hebben echt genoten samen. En hoe cool is het dan wanneer zo’n mini gewoon ongegeneerd naast je ligt te snurken. 😉 Een mooie week waarin ik gewoon heel blij was met mezelf, ons leven en de keuzes die ik het afgelopen jaar gemaakt heb.’

Peak Loes

personal peaks 58 peak loes

Loes is lekker op wintersport en stuurde deze peak: ‘Ik stond vanmorgen weer op de ski’s na mijn skiongeluk van vorig jaar. Had halverwege vorig jaar niet gedacht dat het zou lukken, maar ik heb het toch maar mooi weer gedaan. Het zonnetje scheen heerlijk en het was echt even heerlijk.’

En met deze heerlijke positieve woorden ben ik aan het einde gekomen van de Personal Peaks 58. Deze week mag ik weer met Robin naar het consultatiebureau en heb ik weer eens een zakelijke afspraak.

Heb jij een fijne week gehad? Kijk je ook wel eens Vier handen op een buik? Heb je nog een vraag/opmerking over een van de Peaks? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.