TOP
personal peaks 54
Personal

Personal Peaks 54: jarig zijn, weer een keertje viral gaan en heel veel babysnot

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Weet je dat de Personal Peaks inmiddels de best gelezen artikelen van Dejlig zijn? Niet op de lange termijn, want dat zijn de meer ‘echt’ artikelen (die het goed doen in google), maar op korte termijn worden de Peaks echt heel goed gelezen. Vroeger toen ik nog life blogte en mijn leven een grote soap was, begreep ik dat wel, maar nu? Alhoewel…ik vind die kijkjes in bepaalde levens van bepaalde mensen (die ik leuk vind) ook heel leuk. En dus presenteer ik vandaag al weer Personal Peaks 54. Met een heleboel tweets en andere social media van anderen en van mij die viral gingen, een snotverkouden baby, een verjaardag en nog veel meer.. Stay tuned..

Opgroeien met een manische depressieve moeder

personal peaks 54 tamara

Laat ik eens andersom beginnen. Blogvriendin Tamara schreef namelijk echt een prachtige blog over haar moeder die manisch depressief was en wat dat voor haar jeugd voor impact had. En ja, Tamara’s moeder was manisch depressief, want ze is er inmiddels niet meer. En ik moest enorm huilen toen ik haar mooie blog las. Hoe je van zo’n extreem nare situatie toch nog een mooie blog kan maken, vind ik heel knap.

Unicef Actie

personal peaks 54 unicef

Afgelopen week werkte ik mee aan deze actie van Unicef. Ik had al van een collega blogger gehoord die aan deze campagne meewerkte dat ze negatieve feedback had gekregen. En ja hoor… ook ik kreeg negatieve geluiden terug. Over dat er in eigen land (of in België) ook genoeg mensen in nood zijn en dat die eerst geholpen moesten worden en ga zo maar door. Alsof leed een wedstrijd is? Natuurlijk moeten mensen in eigen land ook geholpen worden, maar waarom zou je kindjes in het buitenland dan niet mogen helpen. Aan een van de mensen vroeg ik wat hij/zij dan zelf deed voor de mensen in eigen land. ‘Behalve ontzettend veel belasting betalen’, kreeg ik terug. Hij/zij deed dus niets. Als je dan overal zo’n gigantische mening over hebt… zorg er dan in ieder geval voor dat je zelf wel het goede voorbeeld geeft. En ja… ik heb zelf ook echt gegeven. Naast dat ik belangeloos heb mee gewerkt. Het ironische is trouwens dat wij met een groep bloggers ook belangeloos een Nederlands doel wilden helpen. Maar dat doel was zo laks en ongeorganiseerd dat dat niet door is gegaan.

Team ziek, zwak en misselijk

personal peaks 54 griep

Zie hier een verkouden baby en een grieperige moeder. En ach.. ik post gewoon weer eens een koos make-uploos foto. De afgelopen week stond namelijk in het begin nog in het teken van de griep. Inmiddels ben ik al weer een stuk opgeknapt, maar Robin is echt nog snipverkouden.

personal peaks 54 snipverkoudenDus ik fungeer vooral als levende snotdoek. Ik mag absoluut zijn neus niet afvegen, waarom is me een raadsel, maar mijn trui als zakdoek gebruiken daar is ‘ie dol op. Ach.. prima toch? Naast levende zakdoek, ben ik ook levend kussentje. En geef hem eens ongelijk. Overigens lijkt er echt geen einde te komen aan al dat babysnot. Dus als iemand daar de ultieme tip voor heeft. Uitzieken heb ik al gehoord.

De thuiskapper

personal peaks 54 kapper

Vriend Marvin kwam heel gezellig op babybezoek en ondertussen werd ik geknipt en gekleurd. Ik had van Guhl een nieuwe verf gekregen om uit te proberen, dus dat deed ik samen met hem. Daar lees je binnenkort meer over. Altijd leuk om feedback van een pro te horen op drogisterij producten. Overigens kan ik wel al vertellen dat de verfkleur heel mooi is.

Witje het zeehondje

personal peaks 54 witje zeehondje

Och kijk nou… een zeehondje. Jaha, en niet zo maar een zeehondje, want dit is Witje. Of eigenlijk is dit Witje 2.0. Als kind had ik namelijk een zeehondenknuffel en die heette Witje. En dat was echt met stip mijn favoriet. Maar op vakantie ben ik Witje kwijtgeraakt. In het hotel was het beddengoed verschoond en de kamermeisjes hadden m’n knuffel ook meegenomen. En helaas konden ze ‘m niet meer vinden. Tranen met tuiten heb ik gehuild, want mijn ouders hadden geen reserve zeehond. Dus toen ik nu een zeehondje in de webshop van Zara vond, heb ik die meteen gekocht voor Robin. En ook een beetje voor mezelf natuurlijk, uit jeugdsentiment.

Consultatiebureau

personal peaks 54 Robin

Deze kleine snotaap en ik gingen ook nog naar het consultatiebureau. Ondanks dat ‘ie dus hartstikke verkouden is, was ‘ie verder picobello in orde en liep hij helemaal goed qua planning. Hij is nog steeds groter dan normaal, en kan ook dingen die hij nog niet hoeft te kunnen. Ik ben nu aan het proberen een fles melk minder op een dag te geven en meer vast voedsel en vooralsnog gaat dat heel goed. Hij is dol op peer, zoete aardappel, pastinaak, pompoen, maar ook pruim en banaan gaat er prima in. We zijn nu ook begonnen met broodkorstjes. Dat vind ik zelf wel vrij spannend, maar hij eet het wel echt al op.

personal peaks 54 trotse moeder

Dus hier zie je een hele trotse moeder (met mooi haar) en een baby die vrij nonchalant over zijn vorderingen doet. Mr. Bollewangenhapsnoet for president. <3

Nieuwe spiegel

personal peaks 54 nieuwe spiegel

Dat je een winkel binnenloopt en verliefd wordt op een spiegel. Dat had ik dus. Gelukkig kwam dat goed uit, want we hadden op de gang nog een spiegel nodig en dat werd deze. Dus nu word ik elke keer blij als ik de gang inloop. Wat wel grappig is, trouwens. Mark en ik zijn beiden niet al te lang, dus ik heb hem vrij laag op laten hangen. Voor mij dus niet laag, maar prima, maar mijn lange vriendinnen moeten nu sort of bukken voor onze spiegel. En aangezien Robin ook al behoorlijk voor loopt qua groei, denk ik dat hij over een jaar of 3 al zijn voorhoofd in de spiegel kan zien.

Mijn verjaardag

personal peaks 54 pakketjes

En dan was ik ook nog jarig deze week. Ontzettend attent, want van een aantal pr bureaus kreeg ik pakketjes en kaarten. Waaronder deze fles bubbels en groentechips van Anne-Ruth van Kroon op het Werk. Dat is toch superlief?

personal peaks 54 bloemen

Van mijn ouders kreeg ik o.a. dit prachtige verjaardagsboeket en dat kwam goed uit, want ik gaf een klein borreltje met happen ’s avonds voor een klein aantal hele goede vrienden.

personal peaks 54 borrel

En zoals altijd als het dan heel gezellig is, vergeet ik foto’s te maken. Dus hier zie een foto van de zooi die overbleef.

personal peaks 54 borreltafel

En hier nog een. Om half twee gingen de laatste gasten naar huis, dus dat was een mooie tijd. Gelukkig had ik zelf veel water gedronken en niet al te veel wijntjes, dus ik was de volgende dag best fris en fruitig.

LIEFDE

personal peaks 54 zondag

Liefde met hoofdletters ja. De zondag na mijn verjaardag stond in het teken van opruimen en eigenlijk hadden we nog een borrel van een vriendin die op dezelfde dag jarig is als ik, maar het zondagmiddag vierde. Helaas was Robin echt helemaal niet lekker en heel huilerig en hangerig, dus we besloten lekker thuis te blijven. En hier op papa’s schoot is het goed toeven, vooral als Cookie er ook nog bij komt. Ik heb het al wel eens verteld, maar Robin vindt de dieren in huis echt helemaal fantastisch en dat is wederzijds. Robin kletst ook echt tegen Cookie en Bing. Superschattig is dat.

Viral Tweet

personal peaks 54 tweet die viral ging

Je hebt het vast wel mee gekregen, maar afgelopen week was er een aanslag in Jeruzalem. Iemand die ik verder niet bij naam wil noemen, maar die dus ooit in Zomergasten een podium kreeg, zette op zijn Facebook dat hij die aanslag nodig vond en daar tweette ik over. Die tweet ging vervolgens viral. Inmiddels is ‘ie al meer dan 500 keer gedeeld en ik kreeg er enorm veel reacties op. De volgende dag werd ik wakker en had ik een appje van een vriendin. ‘Je staat op de Linda site, Ka’. Overigens maakte deze haatman het op zijn eigen twitter nog veel bonter en haatdragender en is hij inmiddels ontslagen bij de Standaard waar hij een column had. En terecht lijkt me. Haat kun je beter geen podium geven.

Trots op Sophie en Rianne

personal peaks 54 sophie

Maar niet alleen mijn tweet ging afgelopen week viral, ook de Facebookpost van oud redactrice van Dejlig, en vriendin, Sophie. En de tweet van vriendin Rianne aan Lodewijk Asscher ging ook viraal. Toevallig betrof het allebei hetzelfde, namelijk de Killerbody uitspraken van Fajah Lourens. Laat ik beginnen met te zeggen dat ik Fajah een grappig mens vind en het boek zelf niet heb gelezen, maar inmiddels wel behoorlijk wat heb mee gekregen. En ik ben het met Sophie en Rianne eens. Ooit was ik vestigingsmanager van een afslank kliniek en ik vind dus ook wel dat ik genoeg van het onderwerp weet om er een mening over te hebben. Ik vind gewoon dat niet iedereen altijd een podium moet krijgen (ja daar is dat podium weer), zeker niet als dat gevaarlijk kan zijn. Dus sorry Fajah.. ga maar gewoon weer plaatjes draaien, acteren, of meedoen aan een programma zoals Expeditie Robinson…

En daarmee ben ik dus wel een beetje aan het einde gekomen van deze Personal Peaks.

Heb je nog een vraag/opmerking over een van de Peaks? Heb je de blog van Tamara gelezen? En wat vind jij van de ophef over het ‘dieet’ van Fajah? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Volg je Dejlig al op Bloglovin?

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.