TOP
personal peaks 51
Personal

Personal Peaks 51: Kerst preps, zondigen voor de kerk, verandering voor Dejlig? & ja, dit is een clickbait titel!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

En toen was het al weer Personal Peaks 51. Grappig is dat… je werkt een beetje toe naar zo’n 50e en dan dan denk ik nu: ‘Hmm… duurt best lang voordat er weer een bijzonder getal is’. Het lijkt trouwens wel alsof dit jaar dan precies begon met Personal Peaks 1, maar dat is niet zo, want in november vorig jaar was de eerste. Ik heb er blijkbaar toch wel wat overgeslagen dit jaar, o.a. met de verhuizing en toen ik in de US zat. Maar goed! Wat waren de hoogtepunten van de afgelopen week? Wat vond ik een goede blog van een collega? Ik vertel je alvast dat ik deze week geen zonsondergang of -opgang heb en ook Cookie zit (bijna) niet in de Peaks. Zit je er dan toch weer klaar voor? Stay tuned… we gaan even terug naar vorige week!

Klein beertje

personal peaks 51 klein beertje

Allereerst een foto die mijn vader van Robin nam. Op dinsdag passen mijn ouders altijd op Robin. Helaas wonen ze niet echt in de buurt, dus ik waardeer het enorm dat ze elke week deze kant op komen zodat ik een dag kan werken of afspraken/events kan doen. Als het ook maar enigszins droog is, gaan ze dan altijd met Robin wandelen. Afgelopen dinsdag was mijn moeder niet zo lekker en ging alleen mijn vader met Robin op pad. Ik vond dat heel aandoenlijk en het deed me denken aan toen ik zelf klein was en met mijn opa ging wandelen. Tijdens het wandelen stuurde mijn vader deze überschattige foto door. Mijn kleine beertje. Liefde voor dit beertje! Dat ik zo’n mens ben geworden die zelfs elke stinkscheet van haar kind schattig vind. Echt… ik had me niet voor mogelijk gehouden.

Winactie Jéh Jewels

personal peaks 51 winactie

Heb je al mee gedaan aan deze geweldige winactie? Wel doen hoor! Iedereen maakt kans, op al die winactie toeristen na die toch weer de kop op steken, niet lezen, gewoon maar wat doen, me stalken met mail, retweets, onzinverhalen en ga zo maar door. Ik heb het nu echt vaak genoeg gezegd, dus ik reageer er niet eens meer op.. maar bij win je niet als je me al 4 keer gevolgd hebt en me voor zo’n winactie weer gaat volgen en dan ook opeens overal op gaat reageren. Of als ik een account zie dat echt alleen maar winacties communiceert en dan nog zielige verhalen gaat ophangen…Winactie accounts.. ik kan er echt niets mee. Verkeerde adres. Verkeerde blog. Doorlopen! Hop hop… Op naar prijsvragen.nl. Koest. Sssht.

Tony Chocolonely & Gewichtsafname Thee

personal peaks 51 tony's chocolonely

Vroeger kocht ik hartstikke veel thee. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik een megacollectie thee heb en ik moet van mezelf nu die oude zakjes opmaken (als ze nog niet bedorven zijn). Dus af en toe pak ik gewoon wat. Deze gewichtsafname thee bijvoorbeeld. Lekker in combinatie met Tony! Yum!

Kerstboom

personal peaks 51 kerstboom

Afgelopen week had ik verder geen afspraken en ik heb redelijk goed vooruit kunnen werken. Zaterdag kwamen mijn neef en zijn gezin gezellig lunchen en daarna besloten we out of the blue een kerstboom te gaan halen. Zoals je misschien wel weet, ben ik niet opgegroeid met Kerst, maar ik houd er wel van. Voor mij is Kerst niets religieus, het is gewoon een mooie periode waarin je geniet van het thuis zijn en van de mensen die je liefhebt. Mark is wel opgegroeid met Kerst en ik wil Robin dan ook onze verschillende achtergronden meegeven. En ook zijn eigen oorspronkelijke achtergrond. Dus staat er nu een Kerstboom in huis en een chanoekia.

En hier zie je dan onze mooie Kerstboom. Zo gezellig met die fijne lichtjes en verschillende soorten ballen (wit, goud, zilver, koper, glas) en houten poppetjes. Ik ben trouwens enorm blij dat we gordijnen besteld hebben en dat we die in het nieuwe jaar krijgen. Ik mis gordijnen!

Cocoonen

personal peaks 51 glas wijn

Overigens tuigde ik de Kerstboom dus helemaal in mijn eentje op. Mark was zaterdagavond nog een beetje aan het werk en was verbaasd dat ‘ie al zo snel klaar was. ‘Je kunt je volgend jaar misschien laten inhuren om Kerstbomen bij anderen te versieren’. Ja, dikke doei! Maar dit lekkere glas wijn had ik wel verdiend.

Bijzondere Kerstbal

personal peaks 51 bijzondere kerstbal

En nu we een Kerstboom hebben, kan ik ook deze mooie bijzondere Kerstbal ophangen, die Robin kreeg van onze vrienden. Ze hebben van zijn geboortekaartje een schoentje laten maken en die zit nu in een glazen bal. Ik vind dit echt een van de meest mooie cadeaus die we hebben gekregen. Op Instagram kreeg ik er veel vragen over en ik heb er nog een kaartje van, maar kan het even niet meer vinden, dus ik vraag het na! Kom er op terug!

Advies van een coach

personal peaks 51 wandelen

De afgelopen en komende tijd is het zo razend druk, dat heb ik al een aantal keer verteld, dus dat ga ik nu niet weer doen. Ook heb ik al verteld, dat ik dat soms best lastig vind qua balans Robin en werk, want hij staat toch echt op plek 1. Ik sprak vorige week met een coach die me vertelde dat zij me adviseerde meer te gaan begrenzen. Wat dat betekent? Echt bepaalde dagen/tijdstippen werken en de rest van mijn tijd reserveren voor de kleine man en er dan ook helemaal voor hem zijn. Dus dan niet tussendoor nog even mail checken of zo. Ik ga hier de komende tijd mee aan de slag. Ik ga een paar dagen dagen werken en op de andere dagen alleen maar een beetje werk doen als Robin in bed ligt. Ik ben er meteen mee begonnen. Op zaterdag heb ik bijvoorbeeld niet gewerkt en op zondag ook wat minder. Konden we lekker even wandelen met z’n vieren. Ja, met z’n vieren > #spotthecookie.

Zondigen op zondag

personal peaks 51 frites

Heb je dat ook? Dat als je friet eet, dat je dan toch het gevoel hebt dat je zondigt? Ik heb dat heel erg als ik echt zo’n zak eet, terwijl ik het op zijn tijd heel erg lekker vind. Vooral deze frites (ja frites) ja, want die komt van d’Anvers en dat was de allereerste frituur in Nederland. Vroeger stonden er rijen dik voor. Ze maken alles nog zelf en de frites is heerlijk knapperig. Overigens zondig ik hier op zondag voor de kerk, wat ik dan wel weer grappig vind.

Kleine blijerd

personal peaks 51 kleine blijerd

Zie je deze kleine blijerd? Ik was zijn dino muts kwijt, dus ik bestelde deze nieuwe bij Zara. 3 minuten later vond ik zijn muts weer terug. Dus nu heeft hij een beren en een dino muts. Maar ik vind ze allebei fantastisch, die mutsen, dus ik vind het wel prima. Altijd handig om een reserve exemplaar te hebben. De kleine blijerd is toch zo gezellig om mee te gaan wandelen. Als hij niet ontdekkend om zich heen aan het kijken is, kletst hij tegen je aan en lacht hij naar je. We kunnen echt samen babbelen en zingen. Als ik wat zeg, brabbelt hij vaak terug. Echt een genot. Hij is maandag (als jij dit leest vandaag) trouwens al weer 6 maanden geworden en ik kan het bijna niet geloven. Ik heb daar een apart artikel voor ingepland, dus ik zal er niet te lang bij stilstaan nu.

Een tweede kindje?

personal peaks 51 elise joanne

Waar ik wel even bij stil wil staan is deze mooie blog van die leuke lieve blog collega Elise Joanne. Als je een kindje hebt, dan vragen mensen automatisch al heel snel of je nog een tweede wilt.  Elise heeft daar een hele mooie en treffende blog over geschreven. Of wij een tweede kindje willen? Ja, waarschijnlijk wel, maar ook daar vertel ik je binnenkort meer over in een aparte blog.

Verandering voor Dejlig?

Dan nog een klein dingetje, of misschien wel een groot dingetje, want ik noem het niet voor niets in mijn titel. Ik pieper over twee dingen en ik dacht: ‘Ach… ik overleg het gewoon met de achterban…’. Ik zit erover te denken om toch een aantal dingen te gaan veranderen. Zoals je misschien wel weet had ik vroeger echt een life blog en ik wil me daar toch weer meer op gaan richten. Meer persoonlijkheid, minder algemene artikelen. Ja, wel de leuke recepten e.d., wel reviews van beauty producten, maar allemaal vanuit persoonlijk oogpunt. En als ik een health artikel schrijf ook meer vanuit persoonlijk oogpunt dan algemeen. Maar… die algemene health artikelen worden dus ECHT heel goed gelezen? Toch twijfel ik erover. Vooral ook omdat ik op zo veel andere blogs ook dergelijke artikelen voorbij zie komen. Heb jij daar een idee over? Of zal ik eens een enquête maken? Dat heb ik een hele tijd geleden ook een keer gedaan. Misschien is dat wel handig. Kan ik in het nieuwe jaar fris beginnen… 😉

En met deze vraag ben ik aan het einde gekomen van deze Personal Peaks 51. Het was weer een fijne week! Aankomende week ga ik de voorbereidingen treffen voor Kerst en Oud & Nieuw. Man, man, man, het jaar is bijna voorbij. Hoe snel is dat gegaan zeg! Ik zie me nog staan met oud en nieuw. Niet wetende wat voor verrassingen 2016 in petto zou hebben.

Heb jij een leuke week gehad? Heb je nog een opmerking over een van de Peaks? Praat je mee over Dejlig? Hoe zie jij dat? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Volg je Dejlig al op Bloglovin?

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.