TOP
personal peaks 5
Personal

Personal Peaks #5

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Jaaa, al weer het eerste lustrum van de Personal Peaks! We gaan zo langzaam richting de laatste dag van het jaar en ook de kortste dag van het jaar is al deze week. Hoewel ik enorm van de winter houd, houd ik wel van echte koude winters met sneeuw en ijs. Deze regenachtige te warme en donkere dagen, daar vind ik eigenlijk geen klap aan. Dat het om 4 uur al bijna donker is… Brrr. Nou ja, vanaf volgende week worden de dagen dus weer langer, maar laat ik eerst nog even de vorige week behandelen in deze Personal Peaks #5. Wat vond ik allemaal dejlig (leuk), mooi, bijzonder, boeiend? Kijk je mee? Let’s go

personal peaks 5 cursus fotografieBoehoe, afgelopen week was mijn laatste cursus fotografie. Ik begon het eigenlijk elke les leuker te vinden. Afgelopen week hadden we een soort vrije opdracht en moest je foto’s maken met een bepaald thema. Ik had voor reflectie gekozen. En stiekem ben ik best trots op mijn foto’s. Gelukkig waren mijn medecursisten en de lerares ook enthousiast. Ik vond het overigens zo leuk om (beter) te leren fotograferen, dat ik waarschijnlijk in februari aan de vervolgcursus ga beginnen.

personal peaks 5 dessert ron gastrobar

Afgelopen week ging ik eten met een aantal goede vriendinnen (dezelfde vriendinnen als waar ik in november het weekend weg mee was). We proberen altijd aan het eind van het jaar nog even met elkaar te eten voordat iedereen verzuipt in kerstbezigheden. Dat soort etentjes zijn altijd heel waardevol. Je praat even bij, maar er wordt vooral ook enorm veel gelachen (en gedronken). We aten dit jaar bij Ron Gastrobar Oriental. Als je in Amsterdam bent, is dat echt een aanrader. Dit was het dessert en ik heb geen idee meer wat het was, alleen dat het echt heel lekker was.

Verder ging ik met mezelf een yoga challenge aan. Ik ging 4x naar yogales. Oftewel…. mijn rittenkaart moest op. Maar… ik vond het echt heerlijk. Als je de hele dag achter je laptop zit, dan is het eigenlijk zo fijn om een uurtje te gaan rekken en strekken. Ik volgde twee soorten yoga die ik niet eerder had gevolgd: Yin Yoga en Critical Alignment. En man.. wat ben ik hier lyrisch over. Echt. Als je een beetje vast zit of gespannen bent… ga dat doen. Dikke vette flexibele aanrader!


Deze week keek ik een stuk minder tv dan vorige week. Ja, dat krijg je ervan als je naar fotografiecursus, uit eten met vriendinnen en ’s avonds naar yoga gaat. Maar ik keek wel afgelopen zaterdag Downton Abbey. Vorig jaar zaten de man en ik twee keer twee weken in het buitenland en toen hebben we nonstop Downton Abbey gekeken. Deze familie voelt een beetje als mijn eigen familie en als ik naar mijn vader’s kant kijk, dan klopt dat ergens ook nog als je ziet hoe die zich opdoffen als ze aan tafel gaan ;). Maar goed, het seizoen is bijna afgelopen en dan is ook meteen de hele serie afgelopen. Dat vind ik best wel jammer. Ik ga deze figuren hierboven missen. Gelukkig hebben we nog een paar afleveringen te gaan.

Bron foto

personal peaks latkes judith

Psssst, ik plaats hier wel allemaal leuke kerstartikelen, maar eigenlijk ben ik helemaal niet opgegroeid met Kerst. Wij vierden thuis Chanoeka en eigenlijk doen we dat nog steeds. Dit jaar zijn mijn ouders alleen in het buitenland, maar dat is een ander verhaal. Ik vind kerst super hoor, maar Chanoeka is ook bijzonder. Ik vond het dan ook ontzettend leuk dat een van mijn favoriete food bloggers Judith het recept voor latkes deelde. Dat is een gerecht dat Ashkenazi’s (Oost Europese joden) met Chanoeka eten. Ik ben half Serfardisch (joden uit de Mediterraanse landen en uit het verre Oosten) en half Ashkenazisch en bij mijn oma aten we vroeger latkes. Maar ik maak ze zelf eigenlijk nooit. Dankzij dit recept ga ik dat eens doen. Dank voor het delen Judith! In Judith’s latke blog, lees je overigens ook meer informatie over Chanoeka.

Verder kwam bij mij op 1 van de beste blogs van het jaar, deze blog van Thamar binnen: Pleur op met je powervrouw. Behalve dat Thamar ontzettend goed schrijft (wat mij betreft mag ze een column), was deze blog voor mij ook echt zo’n Hear Hear blog. Wat ben ik het ontzettend met haar eens. Ik vind powervrouw een belachelijke term en ik vind eigenlijk dat de vrouwen die zo genoemd worden of nog erger… zichzelf zo noemen, het doorgaans helemaal niet zijn. Bovendien… hou eens op joh: Een powervrouw kun je niet worden, dat ben je of dat ben je niet. Laten we onszelf vooral niet voor de gek houden. Ooit begon ik om deze onzinterm deze rubriek. Als je wat echte powervrouwen wilt leren kennen, dan vind je ze daar.

En dat was al weer de 5e Personal Peaks. Een nieuwe week met nieuwe peaks staat voor mijn (en jouw neus). Tot volgende week!

Heb jij een leuke week gehad? Welke blog van een ander is jou bijgebleven? En wat vind jij van de term powervrouw? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.