TOP
personal peaks 5
Personal

Personal Peaks #5

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Jaaa, al weer het eerste lustrum van de Personal Peaks! We gaan zo langzaam richting de laatste dag van het jaar en ook de kortste dag van het jaar is al deze week. Hoewel ik enorm van de winter houd, houd ik wel van echte koude winters met sneeuw en ijs. Deze regenachtige te warme en donkere dagen, daar vind ik eigenlijk geen klap aan. Dat het om 4 uur al bijna donker is… Brrr. Nou ja, vanaf volgende week worden de dagen dus weer langer, maar laat ik eerst nog even de vorige week behandelen in deze Personal Peaks #5. Wat vond ik allemaal dejlig (leuk), mooi, bijzonder, boeiend? Kijk je mee? Let’s go

personal peaks 5 cursus fotografieBoehoe, afgelopen week was mijn laatste cursus fotografie. Ik begon het eigenlijk elke les leuker te vinden. Afgelopen week hadden we een soort vrije opdracht en moest je foto’s maken met een bepaald thema. Ik had voor reflectie gekozen. En stiekem ben ik best trots op mijn foto’s. Gelukkig waren mijn medecursisten en de lerares ook enthousiast. Ik vond het overigens zo leuk om (beter) te leren fotograferen, dat ik waarschijnlijk in februari aan de vervolgcursus ga beginnen.

personal peaks 5 dessert ron gastrobar

Afgelopen week ging ik eten met een aantal goede vriendinnen (dezelfde vriendinnen als waar ik in november het weekend weg mee was). We proberen altijd aan het eind van het jaar nog even met elkaar te eten voordat iedereen verzuipt in kerstbezigheden. Dat soort etentjes zijn altijd heel waardevol. Je praat even bij, maar er wordt vooral ook enorm veel gelachen (en gedronken). We aten dit jaar bij Ron Gastrobar Oriental. Als je in Amsterdam bent, is dat echt een aanrader. Dit was het dessert en ik heb geen idee meer wat het was, alleen dat het echt heel lekker was.

Verder ging ik met mezelf een yoga challenge aan. Ik ging 4x naar yogales. Oftewel…. mijn rittenkaart moest op. Maar… ik vond het echt heerlijk. Als je de hele dag achter je laptop zit, dan is het eigenlijk zo fijn om een uurtje te gaan rekken en strekken. Ik volgde twee soorten yoga die ik niet eerder had gevolgd: Yin Yoga en Critical Alignment. En man.. wat ben ik hier lyrisch over. Echt. Als je een beetje vast zit of gespannen bent… ga dat doen. Dikke vette flexibele aanrader!


Deze week keek ik een stuk minder tv dan vorige week. Ja, dat krijg je ervan als je naar fotografiecursus, uit eten met vriendinnen en ’s avonds naar yoga gaat. Maar ik keek wel afgelopen zaterdag Downton Abbey. Vorig jaar zaten de man en ik twee keer twee weken in het buitenland en toen hebben we nonstop Downton Abbey gekeken. Deze familie voelt een beetje als mijn eigen familie en als ik naar mijn vader’s kant kijk, dan klopt dat ergens ook nog als je ziet hoe die zich opdoffen als ze aan tafel gaan ;). Maar goed, het seizoen is bijna afgelopen en dan is ook meteen de hele serie afgelopen. Dat vind ik best wel jammer. Ik ga deze figuren hierboven missen. Gelukkig hebben we nog een paar afleveringen te gaan.

Bron foto

personal peaks latkes judith

Psssst, ik plaats hier wel allemaal leuke kerstartikelen, maar eigenlijk ben ik helemaal niet opgegroeid met Kerst. Wij vierden thuis Chanoeka en eigenlijk doen we dat nog steeds. Dit jaar zijn mijn ouders alleen in het buitenland, maar dat is een ander verhaal. Ik vind kerst super hoor, maar Chanoeka is ook bijzonder. Ik vond het dan ook ontzettend leuk dat een van mijn favoriete food bloggers Judith het recept voor latkes deelde. Dat is een gerecht dat Ashkenazi’s (Oost Europese joden) met Chanoeka eten. Ik ben half Serfardisch (joden uit de Mediterraanse landen en uit het verre Oosten) en half Ashkenazisch en bij mijn oma aten we vroeger latkes. Maar ik maak ze zelf eigenlijk nooit. Dankzij dit recept ga ik dat eens doen. Dank voor het delen Judith! In Judith’s latke blog, lees je overigens ook meer informatie over Chanoeka.

Verder kwam bij mij op 1 van de beste blogs van het jaar, deze blog van Thamar binnen: Pleur op met je powervrouw. Behalve dat Thamar ontzettend goed schrijft (wat mij betreft mag ze een column), was deze blog voor mij ook echt zo’n Hear Hear blog. Wat ben ik het ontzettend met haar eens. Ik vind powervrouw een belachelijke term en ik vind eigenlijk dat de vrouwen die zo genoemd worden of nog erger… zichzelf zo noemen, het doorgaans helemaal niet zijn. Bovendien… hou eens op joh: Een powervrouw kun je niet worden, dat ben je of dat ben je niet. Laten we onszelf vooral niet voor de gek houden. Ooit begon ik om deze onzinterm deze rubriek. Als je wat echte powervrouwen wilt leren kennen, dan vind je ze daar.

En dat was al weer de 5e Personal Peaks. Een nieuwe week met nieuwe peaks staat voor mijn (en jouw neus). Tot volgende week!

Heb jij een leuke week gehad? Welke blog van een ander is jou bijgebleven? En wat vind jij van de term powervrouw? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

15 COMMENTS
 • Talita
  4 jaar ago

  Ik vond je via Google+ (zie je wel; is toch ergens goed voor). Mijn week was een week van werken aan herstellen van relaties. Fotografie lijkt me veel leuker 🙂 Ik vind je foto erg mooi. Powervrouwen zijn voor mij vrouwen die kwetsbaar durven zijn.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dank dat je de foto mooi vond! De powervrouwen die zichzelf zo noemen, vind ik dus juist niet zo kwetsbaar. En nogmaals; ik vind het en bukterm. De vrouwen die echt krachtig zijn, zullen zichzelf niet zo snel zo noemen.

 • Maai
  4 jaar ago

  Ik wil ook zo graag een fotografie cursus doen maar uhm… Tijd. En yoge lijkt me ook heerlijk maar dan gewoon voor mezelf thuis. Maar ook tijd. Die blog van thamar ga ik lezen, heb hem gemist denk ik. Powervrouw. Geen idee eigenlijk wat ik daar van vind, hoor het serieus nooit eigenlijk. Ik zat vast onder een steen. Liefs

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik kan me voorstellen dat als je kindjes hebt het lastig is tijd te vinden.

 • Thamar
  4 jaar ago

  Ha! Wat ontzettend leuk, lief en tof dat je me genoemd hebt en je mooie complimenten! Dank je wel <3

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Graag gedaan! Heel erg verdiend ook.

 • Frederique
  4 jaar ago

  Mmmmm ziet er super lekker uit de latkes, ga ik zeker proberen! En powervrouwen, sja weet niet, ik vind vrouwen over het algemeen wel powerwezens. En mannen meer van die slappewezens. Is daar ook een term voor?

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dat ben ik niet helemaal met je eens. Er zijn genoeg mannen die ‘krachtig’ zijn en bijzondere dingen doen of gedaan hebben. Behalve als ze ziek zijn dan 😉

 • Lisette Kleiweg
  4 jaar ago

  Ik vind de term wel grappig, ben ook niet beledigd als ze mij zo noemen, misschien een generatiedingetje? Ik ben ouder dan de meeste van je volgers…….
  Je dessert was prachtig, wel overeenkomsten met een mooi paasei op de (heldere) foto.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dan ben ik wel benieuwd wat jouw leeftijd is, al mag je dat een vrouw nooit vragen natuurlijk. De gemiddelde leeftijd ligt hier namelijk beduidend hoger dan op andere blogs 🙂
   En ja, dat paasei dat zagen wij er ook in. Al is het dan wel een paasei in kerstkleuren.

   • Lisette Kleiweg
    4 jaar ago

    Natuurlijk mag je wel naar iemands leeftijd vragen, ik ben 47.
    Ik wacht op kleinkinderen, mijn zoons zijn ( voor de wet) volwassen en uit huis , op de jongste van 19 na dan ,die is nog aan het sparen voor een eigen plek.

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Ah wat een speciaal dessert! Ik zou ook niet kunnen zeggen wat ’t is… Maar hé, zolang het maar lekker was eh 🙂

 • sunny mama
  4 jaar ago

  Haha… Ik moest ontzettend lachen om die ‘pleur op met je powervrouw’. Helemaal mee eens!
  Dat het je goed doet om periodiek, al zal het misschien niet veel vaker dan eens per jaar zijn, met een vast groepje vriendinnen uit eten te gaan, dat geloof ik! Heb het afgelopen weekend zelf met een aantal vrienden afgesproken dat we dat weer vaker moeten gaan doen. Is totaal in het slop geraakt sinds het internet. En dat is dus inmiddels jaaaren geleden…

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Bij ons is het ook lastig, sinds de meesten kindjes, gezin en een drukke baan hebben. Maar het is zo waardevol!

   • sunny mama
    4 jaar ago

    Dat zijn inderdaad factoren die daar ook zeer zeker een rol in spelen. Duurt in totaal slechts een jaartje of 20! 😉
    En die zitten er voor mij inmiddels op. Ik kan weer lekker de bloemetjes gaan buitenzetten, nu, haha…

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.