TOP
personal peaks 49
Personal

Personal Peaks 49: Robin’s eerste tandje, kraamgoud & nog even knallen voor het einde van het jaar

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Vanavond is het pakjesavond, maar volgens mij heeft driekwart van het land het het afgelopen weekend al gevierd. Jij ook? Dan hoop ik dat het gezellig was! Wij hebben het nog niet echt gevierd, omdat Robin daar nu toch nog wat te klein voor is. Maar door dit grote Sinterklaas interview kwam ik wel helemaal in de sfeer :). En ik kan niet wachten tot volgend jaar om het samen met de kleine man te kunnen vieren! Maar goed.. wat ik afgelopen week allemaal wel meemaakte? Dat lees je in de Personal Peaks. En deze keer is dat al weer Personal Peaks 49! Spannend… zou ik de 50e gaan vieren? Eerst maar eens de 49e de revu laten passeren! Benieuwd wat mijn highlights waren? Stay tuned

Mijlpaal

personal peaks 49 robin wandelwagen

We beginnen met een Robin update. Kijk… de kleine man nou zitten. We hadden nog al een mijlpaal hier in huis, want ik heb de wieg van de wandelwagen omgebouwd naar zo’n zit wandelwagen. Robin was het liggen een beetje beu en vindt het leuk om rond te kijken. Bovendien kan hij vrij goed zitten, en zat hij voor de wieg ook al bijna tegen het maximale aantal kilo’s aan, dus het moment was daar. Pfff. Mijn kleine baby wordt groot.

Consultatiebureau

personal peaks 49 robin

En hoe groot…dat zie je hier. Echt.. ik denk dat ik dit zijn meest schattige foto ooit tot nu toe vind. Om op te vreten toch? We waren afgelopen week bij het consultatie bureau. Robin was maar liefst 0,6 kilo aangekomen en 3 cm gegroeid. Hij is dus best wel bovengemiddeld, wat grappig is, want Mark en ik zijn beiden vrij klein. Dat wordt omhoog praten straks… Meneer kreeg ook nog twee vaccinaties. Bij de eerste hoefde hij niet eens te huilen, maar bij de tweede wel. De arts was nog al verbaasd, want normaal huilen baby’s altijd bij beiden prikjes.

personal peaks 49 robin en cookie

En hier voor de liefhebbers nog even een portret met vriendin Cookie. Ik vind ze wel matchy matchy qua kleuren op deze foto. Om nog even het consultatie bureau verhaal af te maken. Robin doet het fantastisch. Hij is nu 5 maanden oud, maar kan al dingen die een baby van 9 maanden pas hoeft te kunnen. Hij rolt al bijna, hij pakt dingen over, hij focust zich op dingen en hij babbelt. Wij zijn reuze trotse ouders, dat begrijp je. Ons mooie wonderkind.

Eerste tandjes

personal peaks 49 robin tandjes

Toch waren de afgelopen dagen best heftig, want de kleine man loopt ook voor met tandjes. De eerste begint nu echt te komen, ik zie en voel ‘m al. Helaas heeft hij er echt last van en gaat het ook gepaard met andere ontlasting en vooral ook véél ontlasting (sorry als je net zit te eten). Dus nu heeft hij ook last van zijn billetjes. Heel zielig. En als er een moeder is die een tip heeft; ik hoor het graag. Overigens ben ik heel blij met de bijtring die Robin kreeg van tante Desirée van Curvacious. Dat hielp wel een beetje. Net als heel veel knuffelen en liedjes zingen.

Kraamgoud

personal peaks 49 kraamgoud

Dus dat dit cadeautje binnenkwam met de post, kwam heel goed uit. Van Mark mocht ik een kraamcadeau uitkiezen. Samen kozen we voor dit kettinkje. Een R met klavertje vier (omdat we zo’n geluk hebben gehad) in het rose goud. Ik ben natuurlijk niet echt bevallen, maar de aanloop naar Robin’s komst was in totaal misschien nog wel wat heftiger dan een bevalling, dus noemen we dat ook gewoon een bevalling en was kraamgoud op z’n plek. Het kettinkje is trouwens van Minitials.

Robin’s eerste laarsjes

personal peaks 49 robin's nieuwe laarsjes

Verder kreeg de kleine spruit nieuwe laarsjes. Heel fout.. ik kocht Uggs voor ‘m. Eigenlijk ben ik anti, maar het waren tweedehands via Marktplaats, dus daarmee kon ik het voor mezelf goedpraten. Robin vindt zijn nieuwe laarzen vooral heel erg leuk om uit te schoppen. Keer op keer op keer op keer. Kleine fashionist.

Karen’s nieuwe laarzen

personal peaks 49 karen's nieuwe laarzen

En ik kreeg ook nieuwe laarzen. Ik ben er bijzonder content mee. De laatste tijd droeg ik echt alleen nog maar gympen en ik vond dat daar verbetering in moest komen, dus ik zocht een paar comfortabele edoch fashionable cowboy booties uit met een matige hak, zodat ik weer een beetje kan wennen. Vind je ze niet mooi? Mocht je je het afvragen? Ze komen bij Mayke vandaan. Een aanrader die winkel. Schoenen en tassen in verschillende prijsklassen en voor iedereen wat wils.

Arme postbode

personal peaks 49 pakketten

Afgelopen week had ik sowieso wel wat medelijden met onze postbodes, want er kwamen ladingen pakketten binnen. En zoals je ziet, ook behoorlijk grote en zware pakketten. Het onderste pakket is een heerlijke nieuwe matras die ik voor Dejlig mag gaan uitproberen. Daar lees je binnenkort meer over. Ik kan je alvast verklappen dat ik het een van de succesvolste cadeaus vind, die ik ooit voor mijn blog heb gekregen. Als Robin nou ook weer normaal gaat slapen (i.v.m. zijn tandjes doet hij dat nu niet), dan ben ik nog uitgeslapener dan ik al was (en stiekem wil ik nu elke avond om 8 uur naar bed en dat is niet omdat ik zo moe ben, of eigenlijk ook…)

Wekelijkse zonsondergang

Personal peaks 49 zonsondergang

En daar is ‘ie weer hoor… de wekelijkse zonsondergang. Is het geen plaatje? Misschien moet ik een zonsondergang boek gaan maken. Net als Kimmie K. met d’r selfies, maar ik zo’n 30 foto’s van zonsondergangen per dag (als ik op tijd ben). Kimmie K. maakt trouwens veel meer selfies per dag. Ik geloof wel zo’n 1200. Best belachelijk.

Wat ook raar is, is dat het zo verschrikkelijk druk is met aanvragen en dergelijke op Dejlig. Dat is natuurlijk alleen maar goed nieuws en er staan prachtige dingen op het programma, maar het lijkt wel alsof opdrachtgevers nog snel even wat budget van adverteerders er doorheen moeten rossen zo voor het einde van het jaar. Ik heb het zo druk gekregen, dat ik heel selectief ben geworden met samenwerkingen. Gelukkig heb ik binnenkort een goede oplossing voor Robin, want we krijgen een dag per week een oppas aan huis. Op dinsdag komen mijn ouders, dus dat betekent dat ik twee dagen per week volledig kan knallen.

Winter wonderland

personal peaks 49 winter wonderland

In totaal probeer ik dan nog twee dagen erbij te schipperen, dus dan draai ik 4 fulltime dagen. Dat is maar een idee hoor, vaak werk ik veel meer dan dat en dat heb ik al eens laten doorschemeren: Ik vind dat best taai. Ik wil namelijk ook gewoon van mijn weekend kunnen genieten, maar meestal zit ik in de weekenden ook te werken omdat Mark er dan is. Veel mensen hebben geen idee hoeveel werk een blog ‘aan de achterkant’ is. Die denken: ‘Je tikt gewoon een stukje en tadaaa’. Nou nee, niet dus.

Afgelopen weekend besloot ik even op te laden voor de komende drukke week. Geen afspraken, maar gewoon lekker kneuteren met het gezin. Zondagochtend werden we wakker met dit wonderschone winter wonderlandschap. We gingen lekker naar de stad om wat te winkelen en te lunchen. Robin gedroeg zich voorbeeldig en het was heerlijk zonnig. Echt zo fijn. Echt een hoogtepunt. En zaterdagochtend zag ik trouwens een enorme vos in de tuin. Vond ik ook heel tof om te zien.

Tamara’s Blog

personal peaks 49 gas terug tamara

Dat ik besloot om echt even op te laden en niet al te veel te werken, kwam ook door een blog van Tamara. Tamara is een van de bloggers die ik ook echt als vriendin zie, we kletsen veel via de groepen en ook 1 op 1 en we delen wel een beetje dezelfde humor. We overleggen over opdrachten etc. etc. Je kent het wel. Echt een soort van collega. Ik vond het dan ook heel dapper dat Tamara aankondigde op haar blog even wat gas terug te nemen. Tamara heeft drie kindjes, dus dat is wel wat heftiger dan 1 baby, dus als ik het al pittig vind… Ik kan me er geen voorstelling van maken hoe pittig het zou zijn als ik 3 Robin’s had. En Robin is ook nog echt een heel makkelijk kind! Ik heb altijd bewondering voor mensen die voor zichzelf en hun gezin kiezen. Dat is toch het allerbelangrijkste.

De clown van Aleppo

Wie niet voor zichzelf koos, was de clown van Aleppo. En dat deed hij niet omdat hij de kinderen van Aleppo aan het lachen wilde maken en niet in de steek wilde laten. En nu is de clown van Aleppo dood. Omgekomen bij een luchtaanval. Dat nieuws greep mij enorm aan. Ik merk dat ik me afsluit voor nieuws uit Syrië. Het is zo veel, het houdt niet op. Het is zo gigantisch verdrietig dat dat land aan twee kanten kapot wordt gemaakt. Dit nieuws sloeg ik niet over. Ik las het. En sindsdien denk ik eraan. Wie maakt nu de kinderen van Aleppo aan het lachen?

Ik vind het zo frustrerend om het nieuws uit Syrië te volgen en niets te kunnen doen. Waarom houdt het nou niet op? Wat een ontzettend drama voor al die verwoeste levens. Waarom wordt er niet ingegrepen? Ik kan er met mijn hoofd niet bij.

En met deze zware noot, kom ik aan het einde van deze peaks. De komende week staan er weer wat events op de planning en deze keer ga ik er echt naar toe. Ik heb een kerst event van Hema, een beauty presentatie en ik ga ontbijten met Allerhande. Hopelijk staat er weer zo’n brownie taart op het Allerhande menu!

Heb jij een leuke week gehad? Heb je nog een opmerking over een van de Peaks? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag en als je vanavond nog Sinterklaas viert; veel plezier!

Liefs,
Karen

Volg je Dejlig al op Bloglovin?

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.