TOP
personal peaks 46
Personal

Personal Peaks 46: 3 blog artikelen die viral gingen & alles dat daar omheen gebeurde

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Vorige week sloeg ik de Personal Peaks even over… en vandaag verschijnt ‘ie iets later dan normaal, maar is er dan ook zo VEEL gebeurd, dat ik denk dat ik daar een goede reden voor heb… Want tjonge.. jonge.. als ik even terugkijk, dan waren het best heftige weken. Zullen we samen even terugblikken naar de afgelopen weken in deze Personal Peaks 46? Wat waren de hoogtepunten en wat vond ik de mooiste blogs van een collega? Ja, van een collega dit keer, ik verklap alvast… mijn partner ‘in crime’, maar ik laat ook wat content van niet-bloggers zien. Stay Tuned…

Kerst met Allerhande

personal peaks 46 kerst met allerhande

Kerst komt steeds dichterbij! Samen met drie andere bloggers vierde ik het alvast met Allerhande! Ik kan er nog niet al te veel over vertellen, maar binnenkort lees je hier natuurlijk meer over op Dejlig. Wat ik je al wel kan vertellen? Ik heb er zin in! In kerst… Jij ook?

Ik ben 1 op de 6

personal peaks 46 ik ben 1 op de 6

Vanwege de week van de Vruchtbaarheid schreef ik deze blog ‘Ik ben 1 op de 6‘. Soms sponsor ik op Facebook ook een post, omdat ik dan hoop dat het bereik iets groter wordt. Maar bij deze post was dat dus absoluut niet nodig. Het artikel werd zo vaak gelezen en gedeeld dat het organisch bereik binnen 1 dag al veel groter was dan het betaald bereik. Inmiddels is het artikel duizenden keren gelezen en daar ben ik best wel trots op. Ik hoop dat ik met mijn boodschap anderen kan helpen zich minder eenzaam te voelen in dit proces.

Meal preppen

personal peaks 46 vast voedsel

Mijn kleine prinsje krijgt inmiddels aan het eind van de middag een hapje. Ik wissel nu elke week af met groentes. Hier ben ik de bloemkool aan het preppen, maar die groente was hier geen succes. De pompoen waar we gisteren mee begonnen, vond ‘ie gelukkig wel weer lekker. Welke groentes vond jouw kind het lekkerst?

Cookie en Koeka

personal peaks 46 cookie plaid

Voor de Cookie fans… Cookie is ook helemaal dol op de mooie plaid van Koeka. Ze hoopt dat Koeka met een huisdierenlijn komt, want ze mag van ons niet op dit plaid liggen. Cookie en Koeka bekt trouwens ook best lekker, vind je niet?

Advies RSJ

personal peaks 46 open brief

Ik spring een beetje van de hak op de tak… maar soms kan dat niet anders. Het zal je vast niet ontgaan zijn, het advies van de RSJ over adoptie en dat dat maar meteen moest stoppen. Ik ben zo boos over het zogenaamde ‘onderzoek’ van de RSJ, dat is gebaseerd op oude onderzoeken, het feit dat de hoogleraren die wel positief tegenover adoptie staan, niet gehoord zijn, dat er überhaupt verder niemand gehoord is, dat er onwaarheden in het rapport staan, dat er ontzettend slecht gecommuniceerd is en dat een hele grote groep kinderen met dit onzin advies en de manier waarop het is gecommuniceerd juist enorm gekwetst werd. Ik schreef mevrouw Calkoen daarom ook een open brief. De brief werd enorm goed gelezen en gedeeld. Toen ik gewoon even op mijn telefoon keek, zag ik dat er 75 mensen tegelijkertijd online waren. Dat is echt een record. Het was dan ook een boodschap die ik graag wilde verspreiden, en dat is gelukt. Zelfs in Den Haag ben ik gehoord en ik ontving mailtjes van politici dat ze mijn brief meenemen in het debat. Of ik ook wat van mevrouw Calkoen heb gehoord? Nee. Maar zij heeft waarschijnlijk geen internet in haar ivoren torentje.

Knuffelen met Robin

personal peaks 46 bankhangen

De afgelopen weken werd ik dus naast blogger ook een soort campagne voerder. Ik mailde met politici, had journalisten aan de telefoon, sprak bezorgde ouders en (volwassen) adoptie kinderen en ga zo maar door. Dat is natuurlijk fantastisch om te doen, als is de reden minder leuk. Maar dat betekent wel dat ik Robin en blog daar ook nog mee moet combineren. En dan heb ik het niet eens over man, huishouden, huisdieren en vrienden. Ik vind het best pittig. Vooral ook omdat ik zakelijk zo veel aanvragen heb en dat is niet contant het hele jaar door zo. Dit zijn echt de piekmaanden. Maar er moet natuurlijk wel tijd overblijven om lekker te kunnen knuffelen met Robin!

Schuldig voelen

personal peaks 46 aandacht robin

Robin is een kind dat nooit om niets huilt, niet extreem veel aandacht vraagt en bijna altijd blij is. Dus toen ik afgelopen week aan het werk was, Robin op zijn activity gym aan het spelen was en ik opeens een gekir hoorde en me omdraaide en dit zag, smolt mijn hart. Robin vroeg echt om aandacht en ik ben toen ook meteen gestopt met werken. Dit kleine ventje is mijn prioriteit. Er is niets belangrijker dan hij. Dat ik mijn avonden zit te werken om overdag met hem te zijn, heb ik dan ook graag voor hem over.

Werkafspraken afgezegd

personal peaks 46 robin blij

En dus zei ik vorige week alle events e.d. waar ik voor uitgenodigd was af. Er zijn momenteel even dingen belangrijker en de meeste pr bureaus en adverteerders kennen me toch al. Ik moet mijn tijd de komende tijd zo effectief mogelijk indelen en netwerken komt later wel weer. Want hé… kijk dit heerlijke mannetje nou. Daar wil je toch niks van missen? Hij kletst de oren van mijn hoofd, rolt al bijna om, bestudeert en draait zijn handen, kan z’n hoofd al heel goed rechtop houden, en… hij wil zelf ook niets missen. Wat resulteert in het feit dat hij overdag nauwelijks slaapt. Dus dat is wel een klein dingetje. Ik verlang echt naar de tijd dat hij ’s middags wat langer dutjes gaat doen. Als iemand een tip heeft?

Zonsondergang

personal peaks 46 zonsondergang

Omdat hij overdag zo veel wakker is, slaapt hij natuurlijk ’s avonds en ’s nachts goed door. En ja daar hoort een foto van deze prachtige zonsondergang bij ;). Dat hij doorslaapt zijn bonuspunten, maar het lijkt me ook best fijn, voor hem in het bijzonder, dat hij overdag wat meer rust pakt.

#Geenkneusje

personal peaks 46 geen kneusje

Op naar de volgende tak.. Naast het advies van de RSJ, was er nog iemand waar een appeltje mee te schillen viel. Hoogleraar Hoksbergen noemt in een Volkskrant artikel kinderen kneusjes. Nou weet ik inmiddels zo veel over Hoksbergen dat ik hem nu al helemaal niet meer serieus neem, maar toch. Ik vind dat de universiteit waar hij voor werkt, stelling moet nemen. Ik schreef hier zelf mijn blog artikel: Geen Kneusje over, want samen met blog buddy Josan lanceerde ik een campagne: #geenkneusje. Wij roepen iedereen die zich maar geroepen voelt, ons te helpen deze boodschap te verspreiden. Inmiddels heb ik al best wat mooie boodschappen voorbij zien komen, zoals bij voorbeeld deze van Andriana. Zelf geadopteerd en zij heeft notabene aan dezelfde universiteit gestudeerd als die waaraan Hoksbergen verbonden is. Mede adoptie ouder Bas, schreef dit krachtige pleidooi, dat inmiddels al tig keer gedeeld is. Dat is natuurlijk prachtig om te zien, maar het kan altijd meer. Wij hopen dus ook dat jij je ook geroepen voelt, deze boodschap te delen. Dat zou prachtig zijn!

Dagelijkse dingen

personal peaks 46 gordijnen

Je hebt het misschien wel gemerkt en uit deze tekst opgemaakt, maar ik besloot afgelopen weekend een stapje terug te doen. Vrijdag kregen we vrienden op bezoek waarmee we op adoptiecursus zaten. Zaterdag gingen we de stad in op zoek naar gordijnen. We kregen deze staaltjes mee naar huis en inmiddels hebben we een knoop doorgehakt welke het worden. Zondagmiddag kwamen er vrienden borrelen en ik heb vrij weinig gewerkt en lekker quality time met mijn gezin besteed.

personal peaks 46 bloemen

En ja.. als je lekker veel thuis bent, geniet je natuurlijk extra van die prachtige bos bloemen die de bloemist elke week komt bezorgen! Wat ben ik blij met de beslissing om dat te laten doen, zeg.

Pas op de plaats

personal peaks 46 consequenties dejlig

Maar als je dan zo’n weekend even pas op de plaats neemt, dan ga je ook nadenken. En ik merk dat ik de laatste tijd misschien wel iets te veel hooi op mijn vork heb genomen. Dejlig verbreekt elke maand weer zijn bezoekersrecord en de afgelopen 30 dagen waren er hier 70.000 unieke bezoekers op bezoek. Dat is natuurlijk waanzinnig. Ik ben dan ook heel blij met versterking van Cindy, Mariska en Loes. En ik zou wel meer versterking willen. Lijkt het je dus leuk om ook voor Dejlig te gaan schrijven en het team te komen versterken? Mail me dan even!

Overigens heb ik ook besloten iets minder rigide te werk te gaan. Ik probeer dagelijks een artikel te plaatsen, maar als me dat een keer niet lukt, dan niet. Ik denk dat iedereen wel begrijpt dat ik ook lekker wil bankhangen met mijn familie af en toe 😉

En daarmee ben ik aan het einde gekomen van deze überlange Peaks, maar goed.. het waren ook 2 weken in 1.

Heb jij een leuke week gehad? Wat vind jij van de uitspraak van Hoksbergen? Ga je onze boodschap delen of heb je hem al gedeeld? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

20 COMMENTS
 • Loes Hofstede
  3 jaar ago

  Wat een lekker ding is Robin toch, heerlijk om steeds te zien. En wat een weken heb jij achter de rug. Mentaal lijkt het me ook super zwaar om steeds weer zulke ‘onzin’ in de media tegen te komen. Ik snap je onbegrip helemaal en vind het echt top dat je je er zo voor inzet. En als het niet lukt, elke dag, dan niet. Dat komt wel weer (of niet, en dan is het ook goed!). <3

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Loes, jij bent lief. Dat moet ik even kwijt. X

 • Gera
  3 jaar ago

  Wauw, wat een drukke maar leuke weken. En nee, kinderen zijn inderdaad geen kneusjes. Mijn zoon heeft het syndroom van Asperger en ja hij is bijzonder, en nee, hij is absoluut geen kneusje!!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Jij begrijpt het Gera. Kinderen met een specialiteit, noemen we dat bij ons thuis.

 • Kim
  3 jaar ago

  Wauw, wat is er veel gebeurd! Ik vond jouw artikel ook zo sterk over adoptie! Heb het ook doorgestuurd naar mensen die ik kende en zelfs besproken tijdens een netwerkborrel, haha. Sta er zo achter.

  Goed dat je ook even aan jezelf denkt!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Wat leuk om te horen Kim! X voor jou!

 • Aneta |Love4seasons
  3 jaar ago

  Wat een drukke week heb je gehad. Ik ben heel benieuwd naar je gordijnen. Even over de groentenhapjes. Bij mij eten de kindjes op het dagverblijf vaak bij hun broccoli of bloemkool zoete aardappel. Dit samen pureren, daar wordt het prutje wat zoeter van. En gelijk heb je…fijn genieten van je gezin. Dat is het belangrijkste!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Dat is een goede, maar dat mag in het begin nog niet. Dan moet je echt puur 1 groente een week geven om te kijken of ze er niet allergisch voor zijn?

 • MamaPlaneet
  3 jaar ago

  Je hebt al heel veel bereikt waar je ontzettend trots op mag zijn. Maar je hebt ook gelijk, je gezin en je gezondheid zijn prioriteit. Dappere beslissing. Geniet van je pracht kindje 🙂 Het gaat zo hard.

 • YuStSoMe
  3 jaar ago

  Met dit mooie kereltje kan ik begrijpen dat hij op nummer 1 staat naast de rest van je gezin natuurlijk, want de man des huizes mogen we ook niet vergeten.
  En kanjer dat je bent, knap om zulke prachtige artikelen te publiceren, niet voor niets is de beloning een prachtig getal. Ik kijk tegen je op! Ik kom uit de wereld van nieuwsbladen, maar zo mooi schrijven kan ik niet.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Nee, die wordt zeker niet vergeten, maar die wil niet in beeld 😉 En nergens voor nodig. Ik ben veel kleiner dan jij 😉

 • Jacqueline
  3 jaar ago

  Ik snap wel dat je bezoekersaantallen zo belachelijk hoog zijn, de artikelen die je hier weer noemt, zijn ook gewoon artikelen die iedereen móet lezen. Maar tegelijkertijd ook logisch dat je door alle drukte eromheen weer keuzes moet maken. Genieten van je mannetje is ook belangrijk!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Wat een lief compliment. En ja, dat is het belangrijkst!

 • Helga
  3 jaar ago

  Ik heb toevallig afgelopen weekend hetzelfde besloten, maar om een andere reden en met andere middelen. Even een tandje terug en jezelf op de eerste plek plaatsen is altijd goed.
  Prachtige cijfers heb je, maar vooral een prachtig mannetje!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Voor jezelf kiezen is altijd goed! Dat mannetje daar ben ik ook het meest blij mee, dat begrijp je 🙂

 • Annette
  3 jaar ago

  Wat een week heb je achter de rug. Ik snap dat je even quality time met je mannetje(s) 🙂 wilt. Geniet er lekker van maar ook van je mega-bezoekersaantallen. Fijn toch.

 • Anja
  3 jaar ago

  Dat is een hele wijze beslissing om prioriteiten voor jezelf en je gezin te stellen. Wat een lekker ventje is Robin toch.
  En wat een aantallen zeg, petje af hoor!!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Niet te geloven hè? Ik vind het zelf ook onwerkelijk! Dank voor het compliment over Robin!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.