TOP
personal peaks 45
Personal

Personal Peaks 45: Vaccinaties, onverwacht afscheid van een vriendje, ongeval preventie training van de ANWB

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Welkom op de maandag! Hopelijk heb je een lekker weekend gehad en zit je helemaal klaar voor een nieuwe Personal Peaks en een nieuwe werkweek! Ja, in die volgorde… Mijn afgelopen week was best intensief met een heleboel hoogtepunten, maar ook wat vervelende dingen en een onverwacht afscheid. Benieuwd hoe mijn week eruit zag? In deze Personal Peaks 45 laat ik je alles zien en ik vertel je over 2 leuke en goede blogs van blog collega’s. Stay tuned..

Vaccinaties Robin

personal peaks 45 robin nijntje

Afgelopen dinsdag kreeg Robin zijn vaccinaties. Ik grapte in eerste instantie nog dat ik met de Happinez in de wachtkamer zou gaan zitten, maar toch ben ik altijd wel huiverig voor die vaccinaties. Hij heeft er nooit heftig op gereageerd, maar toch. Toevallig kreeg het kindje van onze vrienden op dezelfde dag zijn vaccinatie. Zijn moeder appte me of het bij ons ook zo slecht ging, maar toen was Robin nog een zonnetje. Niet veel later werd hij toch wel wat onrustig en verdrietig. Zelfs op tv Nijntje kijken, leek niet te helpen. Ja 5 minuten.. en daarna weer groot verdriet.

personal peaks 45 op schoot

Dan maar bij mij op schoot achter de desktop, want tja.. af en toe moet er toch ook echt gewerkt worden. Gelukkig hielp dat wel en was het op zich ook wel handig, want Robin kon meteen mijn taalfouten uit mijn artikelen halen… grapje.

personal peaks 45 knuffelen met cookie

Met Cookie knuffelen hielp trouwens ook. Robin is nog al dol op olifant van Cookie en ondanks die laatste momenteel schijnzwanger is, mocht Robin toch met olifant spelen.

Milestone

personal peaks 45 milestone

Vorige week zondag kreeg Robin zijn eerste hapje en dat vierden we met een Milestone fotoshoot. Gisteren at meneer voor het eerst erwtjes (we begonnen met wortels). De erwtjes vond hij best succesvol, al vindt hij zijn hand ook nog steeds erg smaakvol.

Selfie Stress

personal peaks 45 selfie stress

Weet je nog dat ik vertelde dat ik last had van Selfie Stress? Blijkbaar baart oefening dus echt kunst, want ik heb er steeds minder last van. Deze foto werd door mijn vader gemaakt en dat vind ik nog steeds relaxter dan met een camera op mijn eigen snufferd gericht staan, maar toch.. Best een okay resultaat, wat jij?

Ongeval preventie training ANWB

personal peaks 45 anwb

Een tijdje geleden deed ik een oproep of er 5 mensen met mij op ANWB cursus wilden. Afgelopen zaterdag was het zo ver. Samen met 3 leuke lezers (ik had 2 last minute afmeldingen) ging ik naar Rosmalen waar ik samen met een aantal andere bloggers en hun lezers een ongeval preventie training kreeg.

personal peaks 45 training

Daar vertel ik je binnenkort natuurlijk meer over, maar ik kan je alvast melden dat het een ontzettend leerzame, maar vooral ook gezellige dag was. Yvonne, Sonja en Pearl, superleuk dat jullie mee gingen en om jullie te leren kennen! Ik denk dat ik ook voor jullie kan spreken door te vertellen dat het heel nuttig is om zo’n training te volgen. Vooral ook omdat er echt dingen veranderd zijn dan hoe je het geleerd hebt (als je al wat langer je rijbewijs hebt). Sturen bijvoorbeeld… Iedereen zou eigenlijk jaarlijks moeten, dat zou veel ongelukken voorkomen.

Onverwacht afscheid

personal peaks 45 mastik

Zondag belde mijn moeder snikkend op. Ons paard, Mastik, stond in de wei en leek zijn been gebroken te hebben. Onze paarden staan al jaren bij een lief jeugdvriendinnetje van mij op de boerderij en zij had mijn moeder weer gebeld. Vorig jaar overleed onze merrie Mamzel. Die was echt al heel oud, dus dat zat er aan te komen. Mijn moeder vreesde al dat er niets meer gedaan zou kunnen worden. We weten niet wat er is gebeurd. Hij heeft misschien een schop gekregen van een ander paard, of zich verstapt, geen idee. Het bleek inderdaad goed mis en de dierenarts moest hem in laten slapen.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Mastik heb ik min of meer geboren zien worden. Hij was toen al van ons. Op de foto hierboven zie je hoe zijn moeder mij bij hem toeliet en liefdevol meekijkt. Mastik, het hengstje van toen, groeide uit tot een prachtige hengst en ik ken hem dus al zijn hele leven. Het is raar dat hij er onverwacht opeens niet meer is. Zo vaak zag ik hem niet, maar ik vind het enorm verdrietig dat ik geen afscheid van hem genomen. Hopelijk galoppeert hij nu samen met zijn moeder door de wei in de paardenhemel. Ik ga er maar vanuit dat er voor alle dieren een hemel is.. Mamzel overleed trouwens in dezelfde week vorig jaar. Best bizar.

Collega blogs

personal peaks 45 joyfromjoyce

Dan over op wat leuks: Ik stond afgelopen week op de blog van Joyce! Collega bloggers mogen op haar blog vertellen over hun hoogtepunt. Kun je raden wat het mijne is? 😉 Je leest het op JoyfromJoyce. By the way: Wat is Robin nog klein op deze foto hè? En het lijkt wel of hij meer haar had?

Een andere leuke/interessante/goede blog van een collega blogger. Laura van Blogaholic legt nog maar eens keer uit waarom zij een moraalridder is op het gebied van (no) follows. Ik als medemoraalridder adviseer collega bloggers dit nog maar eens te lezen. Ik weet dat het makkelijk centjes verdienen is als je de regels niet zo nauw neemt, maar in the end gaat het je echt centjes kosten als je het niet doet. En al die zogenaamde bureautjes die aan jou willen verdienen door jou een do follow te laten plaatsen, hebben NIET, ik herhaal NIET het beste met jou voor, maar zitten voornamelijk op jouw goedgelovigheid te cashen. Neem dat maar van mij, de blogdinosaurus, aan.

En met deze ‘preek’ ben ik aan het einde gekomen van de Personal Peaks (vorige week eindigde ook al met een preek). Aankomende week ga ik kerst koken met Allerhande! Daar heb ik megaveel zin in..Op donderdag heb ik 2 zakelijke afspraken en een evenement. En komend weekend heb ik helemaal niets gepland en dat ga ik zo houden. Op zondag wil ik gaan baby zwemmen met Robin en verder een beetje vooruit werken en opruimen want de komende tijd komen er zo veel evenementen aan dat dat nodig is.

Heb jij een leuke week gehad? Zou je ook zo’n ongeval preventie training willen volgen? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

9 COMMENTS
 • Janske
  3 jaar ago

  Ik heb zo’n training ook een keer gevolgd in Rosmalen. Vooral omdat ik ooit bijna ben verongelukt met de auto…dus echt om mijn angsten te overwinnen…uiteindelijk deed ik de tests beter dan alle mannen in mijn auto (na een paniekuitbarsting 😉 ) zo’n training moeten ze eigenlijk verplichten wanneer je op gaat voor je rijbewijs…super nuttig! Mooie foto van jezelf trouwens!

 • YuStSoMe
  3 jaar ago

  Hoi Karen, ik vond het heel spannend jou te ontmoeten, maar het viel reuze mee… je bent erg lief.
  En ik ben heel blij met deze ANWB ervaring, precies dat, weer puntjes op de i zetten kan nooit kwaad!
  Sterkte met het verwerken van het afscheid… 😘

 • Aneta |Love4seasons
  3 jaar ago

  Mooie foto, je staat er prachtig op! Wat zielig van je paard, mooi beestje….Wat is Robin ieniemienie op die foto, hihi. Moet je deze grote man nu eens zien, het wordt echt een groot mensje nu. Ik ben heel benieuwd wat je voor ons gaat bereiden met de Allerhande. Ik ben er dol op en haal er veel inspiratie uit. Fijne week!

 • Anne-Marie
  3 jaar ago

  Bizar, ik kan me nog goed herinneren dat Mamzel overleed en hoe verdrietig je toen was. Wat gaaf dat je gaat kerstkoken, ben groot Allerhande fan!

 • Annette
  3 jaar ago

  Kerstkoken wat leuk daar gaan we vast wat over lezen binnenkort? Ik begin ook alvast een beetje na te denken wat ik deze kerst op tafel ga zetten ik krijg sinds een paar jaar de familie over de vloer dus een nieuwe traditie is geboren. Lijkt me heel spannend en goed zo’n cursus van de ANWB.

 • Yvonne
  3 jaar ago

  De Ongeval Preventietraining was echt heel erg leerzaam! Vooraf wel een beetje spannend, maar ook juist erg leuk én goed om te doen. En leuk om je te ontmoeten Karen 🙂
  Wat droevig dat je week zondag een hele andere wending kreeg 🙁 Sterkte!

 • Melissa
  3 jaar ago

  Wat rottig van Mastik! Soort deja vu voor mij, vroeger precies hetzelfde verhaal van dichtbij meegemaakt… heeft toen hoop impact gehad. Wat wordt Robin groot zeg!

 • He bah, wat verdrietig dat jullie Mastik in moesten laten slapen. Niet leuk, en vervelend dat jullie niet weten wat er gebeurd is.. Wel bizar inderdaad dat zijn moeder een jaar eerder in dezelfde week is overleden. Hopelijk zijn ze nu inderdaad weer samen.
  Jammer trouwens dat er 2 afmeldingen voor de ANWB-cursus waren. Het lijkt mij super om te doen, maar vind Rosmalen wel echt ver weg. Dat maakt voor mij de drempel om te gaan wel hoog (haha, je zou als argument op kunnen voeren dat vanuit Almelo alles ver weg is, maar ok ;-)).
  En wat schattig, die Robin zo met Cookie en die olifant. Gelukkig vergeet je de ellende van de vaccinaties ook weer hoor (spreek uit ervaring). Lekker knuffelen is het devies!

 • marije
  3 jaar ago

  Oh wat verdrietig dat jullie zo onverwachts afscheid hebben moeten nemen van Mastik. Nooit leuk. Ondanks dat toch heel wat mooie momenten. Leuk weer om te zien! En zo lief hoe Robin en Cookie zo samen liggen.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.