TOP
personal peaks 36
Personal

Personal Peaks 36; hoe ik door een zomergriepje nog meer respect voor single ouders kreeg

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Yep, de titel van dit epistel verklapt het al een beetje, de afgelopen week werd ik geveld door een zomergriepje. Er stonden allemaal leuke programma punten op de agenda, maar die gingen dus niet door. Jammer de pammer. En ik waarschuw alvast, als je de vorige Personal Peaks al saai vond, dan zou ik nu helemaal snel afhaken, want ik heb ECHT niets beleefd en dat gaat je 5 minuten van je leven kosten. Maar als je er nu nog bent… dan neem ik je mee terug naar hoogtepunten van de vorige week in de Personal Peaks 36. En ik heb ook nog een vraag voor collega mama’s en/of tantes. Benieuwd? Let’s go!

Zomergriep

personal peaks 36 vlinder

En dan wordt het eindelijk prachtig weer in Nederland (de vorige keer dat het prachtig was, zat ik in de VS) en dan ga je lekker een hapje eten op het strand met je bestie en dan eet je wat lekker, drinkt 2 glazen witte wijn en vervolgens zit je de hele nacht op de wc. Ik zal niet verder in details treden, maar het zou een klucht kunnen zijn, toch? Woensdagochtend moest ik eigenlijk met Robin naar het consultatiebureau en woensdagavond was ik uitgenodigd voor het Grote Bloggersdiner. Mark moest naar het buitenland, maar zou begin van de avond wel weer terug zijn. Ja… en wat doe je dan? Gelukkig waren mijn ouders zo lief om een beetje te komen helpen met Robin, anders had ik het echt niet aangekund. Hoe single ouders dat doen, is me een raadsel, maar zoals ik ook al in de titel van deze Peaks aangeef, groeide mijn respect voor alleenstaande ouders enorm.

En de foto die je hierboven ziet, nam ik in onze tuin. Daar groeit een plant (ik weet niet hoe ‘ie heet) en daar zitten tientallen vlinders op. Witte, gekleurde, bruinige vlinders, van alles wat. Ik vind dat mooi. Ik hou van vlinders.

All Blacks

personal peaks 36 all blacks

Donderdag was ik nog steeds niet lekker, maar gelukkig voelde ik me vrijdag wel al beter. Gelukkig maar want voor Robin was het ook een beetje saai zo’n lusteloze moeder. Kijk dan hoe tevreden ons mooie mannetje is! Waarschijnlijk vooral ook met zijn stoere rugby pakje dat hij van mijn familie uit Nieuw Zeeland kreeg. Dat was meteen ons lievelingscadeau!

Draagdoek voor onder de douche

personal peaks 36 draagdoek voor onder de douche

Nu ik je toch ‘spreek’, er is vast wel een collega mama in de zaal die ervaring heeft met deze zak? Hoe is die bevallen? Mark gaat de komende tijd vaak naar het buitenland en ik dacht dat zo’n draagdoek dan wellicht handig was? Dan kan ik samen met Robin douchen, dat scheelt weer tijd en een handeling? Is er iemand die hier iets van af weet? Ik hoor het graag!

Fotosessie

personal peaks 36 fotosessie

Het weekend deden we een beetje rustig aan. Mark was ook niet helemaal lekker en moest zondag ook nog eens naar het buitenland voor werk. Ik maakte deze ussies met Robin en moest achteraf wel lachen omdat we soms gewoon echt dezelfde bekken trekken. Het is trouwens echt bizar om te zien, maar Robin is opeens echt heel veel wakker. Hij wil dan niet meer echt liggen in de box, maar liever in zijn wipstoeltje en dan volgt hij me met zijn blik als ik door de kamer loop. Hij lacht de hele dag naar me, als ik zijn luier verschoond heb, als ik hem eten geef, als ik tussendoor een liedje voor hem zing, zo fijn! En hij begin ook echt al te brabbelen en kirren. Ik geniet zo intens van ons kleine wonderkind <3.

Toots Thielemans

personal peaks 36 toots thielemans

Afgelopen week overleed Toots Thielemans en op de een of andere manier wil ik daar toch even bij stilstaan. Ik heb hem ooit gezien tijdens een kerstconcert in het Concertgebouw. Hij trad toen op met allerlei jazz grootheden. Ik denk dat hij al 90 was, maar dat kon je niet merken aan zijn optreden. De hele zaal was muisstil en tijdens de songs door vertelde hij ontzettende boeiende anekdotes. Hij is hartstikke oud geworden en wat laat hij een bijzonder grote erfenis na in de vorm van zijn muziek. Een bijzondere man die bijzonder goed kon spelen. En hij kon niet eens een noot lezen! Dat is toch ontzettend knap… U gaat gemist worden meneer Toots Thielemans, gelukkig hebben we uw muziek nog.

En daarmee ben ik aan het einde gekomen van deze Personal Peaks. Aankomende week heb ik mijn eerste event met Robin samen! Hoe leuk is dat? Verder komen er deze week weer meer artikelen online (als het goed is ;)), dus kom gerust wat vaker buurten…

Heb jij een fijne week gehad? Ga je deze week iets leuks doen? Heb je nog een vraag/opmerking over mijn peaks? Weet je iets over die draagdoek? Vond je Toots Thielemans ook zo bijzonder goed? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Credits foto Toots Thielemans © Sergey Goryachev / Shutterstock.com

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.