TOP
personal peaks 36
Personal

Personal Peaks 36; hoe ik door een zomergriepje nog meer respect voor single ouders kreeg

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Yep, de titel van dit epistel verklapt het al een beetje, de afgelopen week werd ik geveld door een zomergriepje. Er stonden allemaal leuke programma punten op de agenda, maar die gingen dus niet door. Jammer de pammer. En ik waarschuw alvast, als je de vorige Personal Peaks al saai vond, dan zou ik nu helemaal snel afhaken, want ik heb ECHT niets beleefd en dat gaat je 5 minuten van je leven kosten. Maar als je er nu nog bent… dan neem ik je mee terug naar hoogtepunten van de vorige week in de Personal Peaks 36. En ik heb ook nog een vraag voor collega mama’s en/of tantes. Benieuwd? Let’s go!

Zomergriep

personal peaks 36 vlinder

En dan wordt het eindelijk prachtig weer in Nederland (de vorige keer dat het prachtig was, zat ik in de VS) en dan ga je lekker een hapje eten op het strand met je bestie en dan eet je wat lekker, drinkt 2 glazen witte wijn en vervolgens zit je de hele nacht op de wc. Ik zal niet verder in details treden, maar het zou een klucht kunnen zijn, toch? Woensdagochtend moest ik eigenlijk met Robin naar het consultatiebureau en woensdagavond was ik uitgenodigd voor het Grote Bloggersdiner. Mark moest naar het buitenland, maar zou begin van de avond wel weer terug zijn. Ja… en wat doe je dan? Gelukkig waren mijn ouders zo lief om een beetje te komen helpen met Robin, anders had ik het echt niet aangekund. Hoe single ouders dat doen, is me een raadsel, maar zoals ik ook al in de titel van deze Peaks aangeef, groeide mijn respect voor alleenstaande ouders enorm.

En de foto die je hierboven ziet, nam ik in onze tuin. Daar groeit een plant (ik weet niet hoe ‘ie heet) en daar zitten tientallen vlinders op. Witte, gekleurde, bruinige vlinders, van alles wat. Ik vind dat mooi. Ik hou van vlinders.

All Blacks

personal peaks 36 all blacks

Donderdag was ik nog steeds niet lekker, maar gelukkig voelde ik me vrijdag wel al beter. Gelukkig maar want voor Robin was het ook een beetje saai zo’n lusteloze moeder. Kijk dan hoe tevreden ons mooie mannetje is! Waarschijnlijk vooral ook met zijn stoere rugby pakje dat hij van mijn familie uit Nieuw Zeeland kreeg. Dat was meteen ons lievelingscadeau!

Draagdoek voor onder de douche

personal peaks 36 draagdoek voor onder de douche

Nu ik je toch ‘spreek’, er is vast wel een collega mama in de zaal die ervaring heeft met deze zak? Hoe is die bevallen? Mark gaat de komende tijd vaak naar het buitenland en ik dacht dat zo’n draagdoek dan wellicht handig was? Dan kan ik samen met Robin douchen, dat scheelt weer tijd en een handeling? Is er iemand die hier iets van af weet? Ik hoor het graag!

Fotosessie

personal peaks 36 fotosessie

Het weekend deden we een beetje rustig aan. Mark was ook niet helemaal lekker en moest zondag ook nog eens naar het buitenland voor werk. Ik maakte deze ussies met Robin en moest achteraf wel lachen omdat we soms gewoon echt dezelfde bekken trekken. Het is trouwens echt bizar om te zien, maar Robin is opeens echt heel veel wakker. Hij wil dan niet meer echt liggen in de box, maar liever in zijn wipstoeltje en dan volgt hij me met zijn blik als ik door de kamer loop. Hij lacht de hele dag naar me, als ik zijn luier verschoond heb, als ik hem eten geef, als ik tussendoor een liedje voor hem zing, zo fijn! En hij begin ook echt al te brabbelen en kirren. Ik geniet zo intens van ons kleine wonderkind <3.

Toots Thielemans

personal peaks 36 toots thielemans

Afgelopen week overleed Toots Thielemans en op de een of andere manier wil ik daar toch even bij stilstaan. Ik heb hem ooit gezien tijdens een kerstconcert in het Concertgebouw. Hij trad toen op met allerlei jazz grootheden. Ik denk dat hij al 90 was, maar dat kon je niet merken aan zijn optreden. De hele zaal was muisstil en tijdens de songs door vertelde hij ontzettende boeiende anekdotes. Hij is hartstikke oud geworden en wat laat hij een bijzonder grote erfenis na in de vorm van zijn muziek. Een bijzondere man die bijzonder goed kon spelen. En hij kon niet eens een noot lezen! Dat is toch ontzettend knap… U gaat gemist worden meneer Toots Thielemans, gelukkig hebben we uw muziek nog.

En daarmee ben ik aan het einde gekomen van deze Personal Peaks. Aankomende week heb ik mijn eerste event met Robin samen! Hoe leuk is dat? Verder komen er deze week weer meer artikelen online (als het goed is ;)), dus kom gerust wat vaker buurten…

Heb jij een fijne week gehad? Ga je deze week iets leuks doen? Heb je nog een vraag/opmerking over mijn peaks? Weet je iets over die draagdoek? Vond je Toots Thielemans ook zo bijzonder goed? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Credits foto Toots Thielemans © Sergey Goryachev / Shutterstock.com

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

17 COMMENTS
 • claire
  3 jaar ago

  ik weet niet of je dit iets vindt maar dit is hoe ik het iedere week doe met nina: 1 ochtend (of avond, weet niet wat fijner is voor jullie) in badje op standaard // 1 ochtend met kom water en washandje op commode wassen // 1 ochtend zonder draagzak én zonder zeep samen douchen // 1 ochtend samen in bad // herhaal. Zo creeër je rust voor jezelf (door 2x minder lang de tijd te hoeven nemen) én laat je R wennen aan verschillende wasmanieren.
  Samen met Nina in bad en samen douchen met Nina zijn een paar van de mooiste momenten van mijn week nu.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Maar was je dan elke dag C? Dat doe ik niet. Ik was om de dag?

 • Annette
  3 jaar ago

  Volgens is het ‘gewoon’ een vlinderstruik toch? Ja die trekt enorm vlinders aan, ik heb er ook 1 in de tuin 🙂 naar zeg dat je ziek was en met een kleintje is dat rete-onhandig (moeders kunnen eigenlijk gewoon nooit ziek zijn zeg maar). Nee zo’n douche-zak had je niet in mijn tijd hahaha maar ik nam mijn baby wel eens mee onder de douche, dan zelf snel een badjas aan en eerst de kleine afdrogen/aankleden dan mezelf.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Volgens Ellen is het een Buddleja 🙂

 • YuSt
  3 jaar ago

  Een draagdoek voor onder de douche? Oh… Lijkt wel handig, maar idd wat Desirée ook zegt, je mist de helft qua schoonmaken, maar goed voor een frisse waterplens! De rest kan ook nog naderhand!
  En ja hoor, je had mijn ogen weer nat. Die foto’s van jou en Robin zijn zo schattig!
  De struik noem ik dus ook een vlinderstruik! Onze Yuri kreeg ooit op school een stekje mee.
  Verder was ik dus ook ziek. Geen griepje, we weten nog steeds niet wat de oorzaak is. Als het volgende maand niet over is, gaan ze in mijn hoofd kijken! Nou ik ben benieuwd of ze in die warboel daar iets kunnen vinden! ?

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Lieverd!
   Hopelijk voel jij je ook weer beter?

 • Wat een lieve ‘ussies’, echt grappig inderdaad hoe de bekkies bijna hetzelfde zijn! En inderdaad, respect voor alleenstaande moeders, ik vind het echt knap hoe die het handelen in hun up! Prachtig he, zo’n vlinderstruik, zo leuk om te zien wat er allemaal op af komt!
  Zo’n draagdoek voor onder de douche ken ik niet, maar het lijkt me heel lastig, zoals de dames hier al aangeven: hoe kun je dan fatsoenlijk wassen? En ziek zijn: irritant he.. Dat alles door gaat terwijl jij eigenlijk liever even alles stop zet.. Hopelijk voel je je deze week wat beter!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Gelukkig was ik afgelopen week weer helemaal beter 🙂

 • Bregje
  3 jaar ago

  He wat vervelend dat je ziek was! Is dan idd even aanpoten met een kleintje. Ik doe dan vooral rustig aan en op de een of andere manier pikt Laurens dat altijd prima op. Als t echt niet gaat roep ik hulp in. Hier heeft manlief ook nooit vrij genomen.
  Wat een heerlijke foto’s weer van Robin, zalig he zo’n tevreden mannetje!
  Hopelijk ben je weer opgeknapt en kun je deze week nog wat zonnestralen meepikken!

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Gelukkig wordt je door zo’n kleintje ook weer sneller beter 🙂 Lijkt het tenminste…

 • Desirée
  3 jaar ago

  Zo’n draagdoek voor onder de douche lijkt mij niet heel handig.. Hoe kom je dan goed bij zijn liesjes en ‘edele delen’ en dergelijke en bij jezelf? So many questions! 😉 Ik ga ook maar eens voor een vlinderplant, heb nog een hele tuin in te richten en ben gek van vlinders <3

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Van te voren inzepen, kreeg ik als tip 🙂 Die vlinderplant is echt leuk! Ik wil er meer!

 • Jacqueline
  3 jaar ago

  Een draagdoek voor onder de douche? Lijkt me lastig om jezelf en je kleine dan goed te wassen. In het zwembad kan ik me wel voorstellen dat ie praktisch is.
  Als mijn dochters wakker waren en ik wilde douchen, dan zette ik ze meestal in een wipstoeltje in de badkamer. Tegelijk douchen heb ik nooit zo praktisch gevonden. Mijn man vond het wel altijd gezellig om te doen. Maar meestal zette ik mijn wekker om te douchen voordat ze wakker werden. Nog steeds eigenlijk, heerlijk even een momentje voor mezelf. 😉

  En dat ziek zijn… tja dat went. Als moeder kan je gewoon niet ziek zijn. Mijn man is ook nooit een dagje thuis gebleven om voor de kinderen te zorgen als ik ziek was. En ik vroeg hooguit een andere moeder om ze naar school te brengen. Verder is het gewoon je tempo aanpassen aan wat je op dat moment kan. Dan blijft er maar van alles liggen, so be it.

  • Karen
   3 jaar ago
   AUTHOR

   Ik kreeg de tip van iemand anders dat ‘ie wel handig is. Dat je dan van te voren je kindje inzeept en het onder de douche afspoelt. Dus… wellicht 😉

 • Ellen
  3 jaar ago

  Als mama kan je nooit meer ziek zijn helaas. Althans niet zoals in het tijdperk voor kinderen. Hè plant in een Buddleja, ook wel vlinderplant genoemd. Als je de bloemen snoeit na bloei krijg je er nog vele terug en kan je lang genieten van de vlinders ?

  • Ellen
   3 jaar ago

   Sorry voor de tikfouten. Je plant is een Buddleja..

   • Karen
    3 jaar ago
    AUTHOR

    Ha, dank voor de tip. Ik ga die plant eens opzoeken.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.