TOP
personal peaks 34
Personal

Personal Peaks 34; ik word niet zo’n moeder…

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

‘Ik word niet zo’n moeder die alleen maar over haar kind kan praten en verder nergens aan toe komt. Ik word niet zo’n moeder die alleen nog maar met haar kind bezig is en verder nergens aan toe komt. Ik word niet zo’n…’ Oh hallo… je was er al? Ik zat nog even tegen mezelf te mantra’en. Want toen ik de foto’s van deze afgelopen week bekeek voor de Personal Peaks, toen bedacht ik me dat hoe vaak ik dit ook tegen mezelf gezegd heb, ik dus blijkbaar wel zo’n moeder ben geworden. Maar misschien is het de nieuwigheid? Anyways… ik heb het een beetje los gelaten dat ik mezelf allerlei strenge eisen ga opleggen. Al frustreert het me nog wel eens dat ik nergens meer aan toekom, dus daar hoop ik snel verandering in te kunnen krijgen en dat moet ook wel een beetje. Waarom? Dat vertel ik je allemaal in deze Personal Peaks 34. Ga je mee terug naar vorige week?

Goede service

Personal peaks 34 cookie en robinJa, dat kopje heeft niets met deze foto te maken, maar ik vind ‘m zo schattig, dat ik ‘m er nog even tussendoor wil gooien. Als ik Robin voed, dan ligt Cookie er altijd naast. Soms gebruikt Robin Cookie als voetenbankje. Te zoet toch?

personal peaks 34 bugabooEen van de hoogtepunten van vorige week? Ik zocht een nieuwe kinderwagen uit. Een hele tijd geleden had ik al een kinderwagen uitgezocht, maar om een lang verhaal kort te maken; ik bleek niet helemaal goed geadviseerd. Een van mijn voorwaarden was namelijk dat ik ook met de wagen de natuur in wilde kunnen. In de VS kwamen we erachter dat onze wagen helemaal niet goed voor de natuur was. Gelukkig waren ze bij Baby Dump heel flexibel en mocht ik de oude gebruikte wagen terug geven en een nieuwe uitzoeken. Op advies van mijn lieve collega mama bloggers werd dat een Bugaboo en om specifieker te zijn een Bugaboo Buffalo. Ik ben er blij mee joh! Niet normaal. Robin wordt nu niet meer gecentrifugeerd als ik over een hobbelig paadje of keitjes loop en ik vind ‘m echt prachtig. Hoera hoera hoera en met name voor Baby Dump die een fout zo goed corrigeerde. Ik moet het echt even gezegd hebben, want vaak wordt er geklaagd over slechte service.. het is dan wel zo leuk om juist goede service ook te vermelden.

Lege schappen babyvoeding

personal peaks 34 lege schappenAls ik een ding jammer vind, is dat ik Robin natuurlijk niet kan borst voeden. Helemaal irritant om dan overal waarschuwingen en meldingen te krijgen dat borstvoeding beter is. Echt… ga maar eens naar de website van Nutrilon. Alsof ik alcohol door z’n melk wil roeren of zo.. En dan denk ik echt: ‘Hé hallo! IK. KAN. GEEN. BORSTVOEDING. GEVEN. En met mij vele anderen die het ook niet kunnen geven, dus hou eens op met dat betuttelen.

Wat ook irritant is, is dat flesvoeding in de supermarkt vaak is uitverkocht. Driewerf hoera voor je boodschappen thuis laten bezorgen, want dan is het niet uitverkocht.

Kraamvisite

personal peaks 34 blije babyDeze week beperkte ik de kraamvisite een beetje tot een minimum. Een van mijn oudste als in langste als in jaren vriendinnen kwam op dinsdag met haar kinderen en op woensdag kwam bestie Loub. Robin vond het nodig om door alle kraamvisite heen te slapen. Hier het bewijs dat hij af en toe ook echt wakker is en hartstikke vrolijk. De regeldagen zijn trouwens voorbij, maar ik merk wel dat hij echt een sprongetje had. Hij is veel alerter, kijkt meer om zich heen en reageert ook veel meer dan een paar weken terug. Fijn is dat.

Slakken

personal peaks 34 slakkenMet die nieuwe Bugaboo wordt er natuurlijk wat af gewandeld. Tijdens zo’n wandeling kwam ik deze dode plant met daarin heel veel slakken tegen. Niet echt een enorme peak, maar ik vond het wel een mooie foto. Gek dat al die slakken in die plant gaan zitten? Weet iemand of daar een bijzondere reden voor is?

Geboortekaartjes

personal peaks 34 geboortekaartjeVorige week zondag verstuurden wij de eerste lading geboortekaartjes. Ik heb het een beetje in etappes gedaan, dus er zijn nog mensen die er nog een moeten ontvangen, vandaar dat ik de foto een beetje gecropt heb, maar dit is dus ons geboortekaartje. En de man die het kaartje vasthoudt, is mijn neef die in Nieuw Zeeland woont. Zo grappig om te zien hoe snel de post tegenwoordig bezorgd wordt en dat mijn neef het kaartje al had. Overigens komt er nog een uitgebreid artikel over het kaartje en de namen van Robin.

Consultatiebureau

personal peaks 34 knuffelsDonderdag was het ijskoud. Vooral in ons huis. De loodgieters hadden nog iets wat ze nog moesten repareren en dat had met de verwarming te maken. Gelukkig konden ze meteen komen, want het was zo’n 16 graden in huis en die middag zou ik net het consultatiebureau op bezoek krijgen en daar was ik wat nerveuzig voor. Omdat iedereen altijd loopt te klagen over het consultatiebureau en dat de mensen die daar werken je dan zo stellig gaan vertellen hoe alles moet en zo. Nou… de lieve mevrouw die ik op bezoek kreeg niet dus. Die luisterde enorm goed naar me, dacht ontzettend lief mee en gaf wel wat advies, maar absoluut niet dwingend. Het is trouwens wel bizar want in de VS hadden ze verteld dat Robin gewoon lekker door kon eten als hij daar zin in had, maar in Nederland raden ze dat af. Waarom kan er wereldwijd niet gewoon hetzelfde verteld worden?

En nu even naar de foto: Iedereen begint continu over Robin’s speen. Dat is een speen van Philips en die laat geen afdruk achter. Bovendien wordt ‘ie in de VS in de ziekenhuizen gebruikt omdat het zo’n veilig model is. Het knuffeldoekje kreeg Robin van mijn jeugdvriendje JP. Toevallig werkt Mark nu samen met hem en op de een of andere manier raakte het me dat hij met zo’n zoet cadeautje voor Robin aan kwam. Superlief!

Relaxen

personal peaks 34 selfieZaterdag gingen we met z’n drieën even naar Arnhem naar mijn ouders. ’s Avonds hadden we ons voorgenomen niets te doen en eens te proberen een serietje te kijken. Dat is gelukt! We hebben maar liefst anderhalve aflevering van Orange is the New Black gekeken zonder in slaap te vallen. Die halve aflevering hadden we nog tegoed, omdat we de drie pogingen hiervoor wel elke keer in slaap waren gevallen of Robin opeens wilde eten of zo.

Trouwens… ik merk sinds dat Instagram Stories, dat ik niet meer Snapchat. Ik vind Instagram Stories echt handiger. Lullig voor Snapchat, maar alles in een app is makkelijker.

Knutselen

personal peaks 34 kaartjesZondag hadden we ook expres geen bezoek gepland. Mark gaat deze week naar het buitenland en dan ben ik dus voor het eerst twee dagen alleen met Robin. Dat vind ik best een beetje spannend. We bleven dus lekker in en rond het huis. Ik hing de eerste lading kaartjes alvast op over de slingers die onze lieve vriendinnen en buren voor Robin hadden opgehangen toen we thuiskwamen uit de VS.

personal peaks 34 naamslingerEn ik freubelde deze naamslinger in elkaar. Robin’s kamer begint steeds een beetje meer aangekleed te worden. Binnenkort zal ik het kamertje ook eens uitgebreid laten zien.

personal peaks 34 cookieHet was natuurlijk ook echt heerlijk weer. Cookie lag lekker te zonnebaden in de tuin. En ja… daar moet echt wat aan gebeuren, maar hé… geen tijd hè? En nergens aan toekomen. Ik had me toch al ingedekt?

Maar ik had ook al verteld dat daar wat aan moet gaan gebeuren, want ik heb een aantal grote opdrachten en samenwerkingen in het verschiet. Toen we in de VS zaten was ik gevraagd door een mediabureau of ik ergens op wilde pitchen en dat heb ik gedaan. Samen met 4 andere bloggers ben ik nu geselecteerd en daar ben ik reuze blij mee en trots op. Ik kan er nog niet zo veel over vertellen, maar je gaat er meer van zien. Je gaat er zelfs een hele tijd meer van zien. Hoe leuk is dat?

Blog artikel Curvacious

personal peaks 34 curvaciousJa, ik weet dat deze peaks heel lang is geworden, maar ik moet dit mooie persoonlijke blog artikel van mijn liefste blog vriendin en collega Desirée nog aankaarten. En omdat ik vind dat je het echt zelf maar moet gaan lezen, ga ik behalve de titel op de foto nog niet veel meer vertellen. Ik ben benieuwd of jij je hier in kan vinden. Ik in ieder geval wel.

En daarmee ben ik aan het einde gekomen van deze Personal Peaks.

Heb jij een fijne week gehad? Ga je deze week iets leuks doen? Heb je nog een vraag/opmerking over mijn peaks? Word je al gek van mijn baby updates? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

13 COMMENTS
 • Saskia
  3 jaar ago

  Oh ja dat gedoe met die flesvoeding is echt irritant. Ik ben op gegeven moment ook maar overgegaan op het huismerk van de ah, die is meestal wel op voorraad. Wat betreft het consultatiebureau heb ik daar ook nog nooit gezeur mee gehad, ze geven uiteraard adviezen maar daar zijn ze ook voor. Heerlijk joh die babybubbel van jou, ik geniet stiekem een beetje mee 🙂

 • YuStSoMe
  3 jaar ago

  Ik vind het zo fijn om even weer met jou terug te gaan in baby tijd. Ik herken het zenuwachtige wel voor de dames van het consultatie bureau. Ach, ik luisterde aandachtig en vervolgens deed ik braaf wat er verwacht werd tot het mij de keel uithing en ik mooi weer op eigen rails rondpuffelde…
  Elke keer als k naar jou en jullie kindje kijk, ben ik heel eerlijk, kijk ik ook hoe goed hij bij jullie past… Alsof het zo moest zijn. En mijn buik voelt dan warm en fladdderig, ik voel de liefde. Ik ben het zweverige type, kan helemaal happy worden van dit soort mooie stukjes.

 • Is het nu nog steeds zo dat je maar 1 pak babyvoeding mag kopen per persoon? Lekker al die schappen leeg haha. En nee hoor, ik wordt (en zo te lezen andere lezeressen) niet gek van al dat baby nieuws. Juist leuk om weer een stukje van je leven te lezen en dat is nu met Robin er bij. Ik hoop dat je je draai steeds beter kan vinden. Groetjes aneta

 • claire
  3 jaar ago

  Fijn verhaal weer Ka! Borstvoeding bij mij bij 3 kinderen mislukt en de borstvoedingsmaffia doet maar met die teksten, ik trek me er niks van aan want leve de nutrilon! En ik ben dol op het uitstekende Consultatie Bureau in Bussum (kom er net vandaan voor eerste inentingen) dus dat zijn er in ieder geval 2 in NL! Maar moet toegeven, in Amsterdam noemde ik het ook Het Consternatiebureau omdat ze veel poeha’de over van alles en nog wat dat niet van belang was maar grove fouten maakten mét gevolgen bij Felix.
  Succes en veel plezier met je daagjes à deux met Robin, je kunt het want je bent een lief en…. welcome to the club, je bent inderdaad zo’n moeder. Heerlijk! xc

 • Desirée
  3 jaar ago

  Ah wat heerlijk om jouw babybubbel zo mee te kunnen leven, genieten zeg! <3

 • Maris
  3 jaar ago

  Gek? Nee joh, dat weet je toch als je de personal peaks gaat bekijken van iemand die een baby heeft 😀 Meer dan terecht dat hij op het moment het middelpunt is van alles <3

 • Anita
  3 jaar ago

  Wat een goede service van Baby dump en lieve Cookie. Heeft hij moeite gehad met de kleine in huis?

 • Marijke
  3 jaar ago

  Nou ik zou Robin ook gewoon wat meer laten eten als hij wil. Al die verschillende adviezen. En overigens als je wel borstvoeding had kunnen geven, dan had je gewoon op verzoek mogen voeden. Tja…. dus.

  Maar verder is het toch heerlijk om te kunnen zien dat kleine mannetje… dus gewoon lekker blijven spammen hoor

 • judith
  3 jaar ago

  Onwijs gefeliciteerd met jullie Robin. Geniet van alle momenten samen!!

 • Dionne
  3 jaar ago

  Babyvoeding bewaren ze vaak achter, zodat het ‘poedermelktoerisme’ wat minder gestimuleerd wordt. Als je ernaar vraagt is het er vaak wel. Heb ik me laten vertellen dan, ik heb het zelf maar kort hoeven kopen en ik kocht Hero, dat was er meestal wel.

 • Leuk om wat meer over je persoonlijke leventje te lezen! Ik kan me voorstellen dat het frustrerend is om steeds te merken dat de flesvoeding in de winkels op is. Ik had er al meer over gehoord dat ’t momenteel een probleem is. Gelukkig is er dan de webshop oplossing! En wat een goede service van Babydump, dat hebben ze mooi opgelost zo en kun jij lekker crossen in de natuur 😉

 • Anne-Marie
  3 jaar ago

  Ik word niet moe van de baby updates hoor, zit juist heerlijk mee te genieten. Fijn dat je de wagen kon omruilen, idd goede service! Kan me voorstellen dat je in de omgeving waar jij woont lekker veel wilt wandelen.

 • Nee hoor, ik word niet gek van al die baby-updates. Ik vind het super om te lezen en te zien. Fijn dat het sprongetje voorbij is, dat geeft toch meer rust! Gek trouwens dat de voedingsadviezen in de US en hier zo afwijken, inderdaad vreemd dat er niet een internationaal ‘iets’ is zeg maar. Ik vond dat met Engeland ook al zo: met potjes vaste voeding zeg maar, in NL begin je echt alleen met groente, terwijl de potjes daar ook vanaf 6 mnd al vlees bevatten. En over het consultatiebureau: ik vind alleen de kinderarts soms echt een naar mens, maar de verpleegkundige is echt super lief en vriendelijk. En qua eten trek ik soms ook lekker mijn eigen plan hoor. Het is een advies wat ze geven, en dat geldt voor het gemiddelde kind. Geen enkel kind is gemiddeld, dus als het soms niet zo loopt als zou moeten, doe ik het lekker anders. Wel fijn trouwens dat er een lieve mevrouw kwam, scheelt voor het eerste bezoek ook weer! Hoef je je niet zo druk te maken, hihi. Fijne week!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.