TOP
Personal peaks 29
Personal

Personal Peaks 29; Murphy’s Law

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

En als er dan een ding mis gaat, dan gaat ook meteen zo ongeveer ALLES mis. Zo… dat is eigenlijk precies de samenvatting van mijn vorige week, kun je deze Personal Peaks overslaan…Tenzij je van rampspoed houdt, want in deze Personal Peaks 29; Murphy’s Law vertel ik je er alles over. Dus bereid je alvast voor op een klaagzang, want afgelopen week won ik de contest van de luxeproblemen. En ja, soms zijn dat ook gewoon problemen. Benieuwd naar mijn afgelopen week?

personal peaks 29 dozenZoals je wellicht wel weet, gingen we vorige week maandag verhuizen. Op de een of andere manier had ik de verhuizing totaal overgelaten aan mijn man, ik zou het inpakwerk doen en hij (de organisatie van) het spullen overbrengen. Daar ging het eigenlijk al een beetje mis, want dat ging niet helemaal zoals gewenst. Had ik me er toch mee moeten bemoeien… 😉

Vervolgens bleek het Internet ook nog niet aangesloten, terwijl ik daar toch zo’n 300x om gevraagd had en bleek het ook niet zo makkelijk om het aan te sluiten. We mochten, heel aardig, op het wifi van de buren, maar dat signaal bleek echt te zwak. En toen kon ik ook nog eens mijn toetsenbord niet meer vinden, bleek mijn oude laptop niet meer op te starten en moest mijn man tot overmaat van ramp onverwacht naar het buitenland, dus ik was er wel even klaar mee…

personal peaks 29 uitzichtOmdat het huis nog niet af is, lopen er ook nog allemaal mensen door ons huis en elke keer als ik ergens wil uitpakken, kan dat niet, omdat er iemand bezig is. Vorige week was het ook nog eens hartstikke koud in huis, maar de verwarming mocht niet aan omdat het voegwerk tussen de tegels nog moet uitharden (we hebben vloerverwarming). Ik weet niet of ik iets te zwaar getild heb, of dat de kou mijn rug in is getrokken, maar het is ook nog eens in mijn rug geschoten. Dus… je leest het al.. het verhuizen is niet echt een succesverhaal.

Al is het huis zelf wel een succesverhaal natuurlijk! Het is echt prachtig en afgelopen weekend was natuurlijk een cadeautje qua weer. De gordijnen zijn nog niet klaar, dus ik word elke ochtend heel vroeg wakker, maar dan heb ik wel dit uitzicht. Als de zon schijnt, zie je de hertjes grazen in de duinen. ’s Avonds zie je nog een verdwaalde ruiter door de duinen heen rijden. Ik geniet er immens van. Dat begrijp je! En vlak voor ons huis is de berm een bloemenzee, dus ik pluk dagelijks een boeketje. Vanmiddag ga ik naar de osteopaat en hopelijk komt het allemaal goed met m’n rug. Kan ik weer volle kracht vooruit met uitpakken. En met bloggen, want dat heb ik zoals je wellicht wel hebt gemerkt, ook even laten liggen. Er waren achter de schermen ook wat perikelen en ik had een beetje last van wat mensen die hun afspraken niet nakwamen, maar daar zal ik je verder niet mee vermoeien. Ik had niet de energie over om dat ook nog eens te gaan managen, het was gewoon allemaal even te veel. Kan gebeuren toch?

personal peaks 29 columnWaar ik al helemaal niet aan toe kwam afgelopen week, was andere blogs lezen. Wel las ik deze column en die kwam bij mij wel even binnen. Zoals je misschien wel weet, is mijn zusje ook verstandelijk beperkt. Een tijdje geleden sprak ik een collega blogger al aan op haar woordkeuze. Ze had een column over buitenlanderhaat geschreven en noemde mensen die PVV stemden, voor Zwarte Piet waren etc. etc. ‘geestelijk gestoorden’. Ten eerste vind ik die benaming al vrij vorige eeuw, maar ten tweede, zo vertelde ik haar, vind ik het onterecht. Verstandelijk beperkten zijn meestal juist ontzettend lief voor hun medemensen en staan voor iedereen open. Deze column van Annemarie Haverkamp wint het wat mij betreft van alle columns. Echt prachtig vind ik ‘m. En ik ken haar niet, maar ik wil haar wel graag bedanken voor haar mooie woorden. Hopelijk zet het mensen aan het denken.

En daarmee ben ik aan het einde gekomen van deze Personal Peaks 29. Ik ga deze week proberen weer het ‘normale’ leven op te pikken en afscheid te nemen van Murphy. Murphy en zijn wetten mogen van mij de boom in…

Hoe was jouw week? Wil je nog iets kwijt over de mijne? Een vraag of opmerking? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

17 COMMENTS
 • Margo
  4 jaar ago

  Ah arme jij! Je uitzicht is daarentegen wel fantastisch inderdaad, snap dat je geniet. Hoop dat alles snel weer op z’n pootjes terecht komt 🙂 Las inderdaad ook die column, prachtig verwoord.

 • Anne-Marie
  4 jaar ago

  Gelukkig weet je tussen al die ellende door ook te genieten van positieve dingen als hertjes, verse bloemen en je huis dat steeds mooier wordt. Succes de komende periode!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je wel Anne-Marie!

 • Annette
  4 jaar ago

  Die column vond ik ook heel goed geschreven. Ik kwam hem op mijn FB tijdlijn diverse keren tegen. Wat een gedoe is verhuizen toch altijd he? En als het dan ook nog lekker allemaal tegenzit, gets! Gelukkig maakt je uitzicht een hoop goed en over een paar weken kun je er wellicht om lachen? 🙂 Welcome back in elk geval.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik hoop het wel 🙂

 • Anita
  4 jaar ago

  Ik miste je inderdaad al! Wat balen van de verhuisperikelen maar wat een onwijs heerlijke plek om elke dag wakker te worden! Hoop dat de osteopaat je op weg geholpen heeft!
  En inderdaad een onwijs mooie column, zo is het maar net! Verstandelijke beperkten kijken net als kinderen op een hele andere manier naar de wereld. En daar kan menigeen nog wat van leren!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Voorlopig merk ik nog weinig verschil, dus ik hoop echt dat het wegtrekt. 🙁

 • Aneta
  4 jaar ago

  Wat er in een korte tijd wel niet kan gebeuren maar dan loopt alles ook gelijk de mist in. Ik hoop voor je dat nu alles de goede kant op zal gaan. Wat betreft de collum, mooi geschreven. Naast m’n ‘gewone’ baan begeleid ik een meisje met een verstandelijk beperking. Ik krijg zoveel liefde terug van haar dat het er voor zorgt dat dit voor mij de leukste baan is. Succes met alles!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ah wat goed dat je dat doet. En ik weet het… je krijgt er enorm veel voor terug.

 • Judith
  4 jaar ago

  Die column heb ik ook gelezen! Super mooi geschreven! Helaas valt me op dat mensen die zo denken, en zo tegen de wereld aan kijken, over het algemeen wordt beschouwd als gek, gestoord of activist.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, klopt wat je zegt. De wereld op z’n kop.

 • Maris
  4 jaar ago

  Ohoh die titel in combinatie met verhuizen voorspelde al weinig goeds. Ik kan zeggen als iemand die nog niet zo lang geleden is verhuisd; Nog even doorbijten, uit eindelijk is het allemaal waard!

  Sterkt in ieder geval.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Verhuizen sucks big time. Gelukkig is dit voorlopig de laatste keer (hoop ik).

 • Sophie
  4 jaar ago

  Geen peaks zonder af en toe ook een beetje down te zijn. Gelukkig kan het nu alleen maar beter worden. Met nog veel dingen in dozen wordt het duidelijk hoe weinig je eigenlijk nodig hebt. En met zo’n uitzicht wakker worden en elke dag een vers boeketje, daar word je vanzelf weer vrolijk van.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Klopt helemaal wat je zegt. Maar om deze rubriek nou Personal Downs te gaan noemen, vind ik ook zo wat 😉

 • Oh nee, stomme Murphy.. Ik hoop dat hij snel uit je ‘kennissenkring’ verdwijnt, want aan zo’n kennis heb je natuurlijk helemaal niks! Wat vervelend dat het allemaal mis loopt.. Het goede nieuws is misschien wel: slechter kan het toch eigenlijk niet worden? Vanaf hier alleen maar omhoog! Go for it, you can do it! En anders gewoon nog maar lekker even in de zon zitten. Gewoon omdat het kan.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Hopelijk niet! 🙂

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.