TOP
personal peaks 17 narcissen
Personal

Personal Peaks 17

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

En het is weer maandag! Ik weet niet hoe het met jou zat, maar ik heb een heerlijk weekend gehad. De lente die zo plots haar intree deed, zo fijn! Een weekend vol met personal peaks en gelukkig een wat rustigere week dan de vorige. Wel zo relaxed. Een week zonder werkgerelateerde afspraken waarin ik weer een beetje vooruit heb kunnen werken en elke dag even een kijkje kon gaan nemen bij het huis waar flink gesloopt wordt (op Snapchat kun je daar meer van zien). In deze Personal Peaks 17 neem ik je weer even mee terug: Wat waren de afgelopen week mijn hoogtepunten op de agenda? Waarvan was ik onder de indruk? Welke blog van een collega blogger vond ik leuk en/of interessant om te lezen? Wat zag ik verder wat ik de moeite waard vind om vandaag te bespreken? Zit je er klaar voor? Ik ga beginnen…

personal peaks 17 shoppenAfgelopen donderdag was Loubna, een van mijn beste vriendinnen, jarig en omdat haar vent op wintersport was en ze verder niet echt plannen had, verraste ik haar met een dagje gezellige dingen. Zij mocht zelf bepalen wat we gingen doen en ze wilde naar het Stedelijk Museum. Na een uitgebreide lunch werd dat plan aangepast naar shoppen. Al met al was het een superfijne dag met veel een op een quality time, leuke gesprekken, grappige winkeltjes en mooi weer! Ook belangrijk. Ik maakte niet echt foto’s, maar deze speldjes vond ik wel grappig.

personal peaks 17 basiliek harderwijkVorige week was Weight Watcher technisch echt een dramatische week. Donderdag ging ik dus al uitgebreid lunchen met Loubna, donderdagavond gingen we uit eten met vrienden op het strand. Vrijdag gingen we voor mijn vaders verjaardag heerlijk lunchen met mijn ouders en schoonmoeder bij Basiliek in Harderwijk (aanrader, zie de foto hierboven). Zaterdag gingen we overdag lunchen op het strand met vrienden. ’s Avonds gingen we naar Arnhem voor mijn vaders echte verjaardag waar we uitgebreid aten met de familie. En zondag gingen we weer met vrienden lunchen op het strand. Verjaardagen en zon zijn niet goed voor mijn dieet. Laat ik dat alvast voorop stellen. Maar gezellig is het wel, en ach… dan maar een weekje wat minder succes. Ik ben in twee maanden tijd al 4 kilo afgevallen!

personal peaks 17 elswoutOmdat we zo dichtbij het strand en duinen wonen, komen we eigenlijk bijna nooit meer in het bos. En dat terwijl ik eigenlijk in het bos ben opgegroeid en echt van al dat groen houd. We wonen hier midden tussen de natuurparken, maar in de meeste parken mogen honden niet mee. Zondag besloten we op zoek te gaan naar een park waar dat wel mag (aangelijnd) en we kwamen uit bij Elswout. Echt een prachtig bos rondom een waanzinnig mooi Downton Abbey achtig landhuis. Absoluut een aanrader als je hier een keer in de buurt bent.

personal peaks 17 damhertenVerder was ik afgelopen week nog al onder de indruk van het nieuws dat een groot gedeelte van de damherten toch afgeschoten gaan worden. Dat betekent dat er ongeveer 2200 gezonde dieren vermoord gaan worden, waar ik nog al verdrietig van word. Zoals je weet, ik heb er al vaker over geschreven, kom ik er regelmatig een aantal tegen tijdens mijn wandeling en ons nieuwe huis ligt zo ongeveer in de Waterleidingduinen. Ik begrijp dat er echt te veel zijn, maar ik vind ook dat de gemeente Amsterdam hier zelf een domme afwachtende rol heeft gespeeld. Bovendien staan er op bepaalde plekken hele lage hekken waar die dieren makkelijk overheen kunnen en dat is gewoon een fout van de gemeente zelf. Maar goed, het is een lang en complex verhaal en het gaat vanaf nu toch echt gebeuren. 50 dieren per week zullen worden afgeknald. Jaren geleden zijn ze in de duinen ook op vossen gaan jagen en dat heeft uiteindelijk het natuurlijk evenwicht helemaal om zeep geholpen. Omdat als je deze beesten gaat schieten, juist ook de sterkere dieren vermoord en dat is niet goed voor het evenwicht. Ook hoop ik dat de damherten nu niet enorm schuw worden en zich zullen laten blijven zien. Het is namelijk echt een prachtig gezicht om die kuddes te zien grazen met al die schattige kalfjes. * slik * Wil je meer over de damherten lezen, dan kan dat hier en hier.

personal peaks 17 legal coffe charlotteVorige week plaatste ik (voor de medebloggers) een artikel over Google penalty’s. Ook Charlotte plaatste een blog waarmee ze collega bloggers waarschuwde. De hele blog kun je hier lezen. In het kort: Het gaat over dat ze door de plugin Revived Old Posts door Twitter werd gezien als spammer. Ik gebruik zelf deze plugin niet, maar ik vind het een goede waarschuwing. Ik zie veel bloggers hun twitter alleen gebruiken om links te spammen. Heel eerlijk gezegd; ik vind dat niet de leukste accounts om te volgen. Twitter is juist zo leuk voor de snelle interactie. Als je Twitter alleen maar ziet als spam kanaal, dan moet je dat zelf weten, maar ik vind het ergens wel goed dat ook Twitter een aantal regels heeft. En dat wist ik trouwens ook helemaal niet, dus ik heb meteen weer wat geleerd.

En daarmee ben ik aan het einde gekomen van deze Personal Peaks. Ik hoop dat het deze week lekker mooi weer blijft en dat de temperaturen ook langzaam omhoog kruipen zodat de winterkleding naar de opslag kan en de zomergarderobe weer te voorschijn kan komen :).

Heb jij ook iets gezien afgelopen week waar je van onder de indruk was? Heb je ook lekker van de zon genoten afgelopen weekend? Is er verder nog iets dat je wilt zeggen over bovenstaande Peaks? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.