TOP
personal peaks 17 narcissen
Personal

Personal Peaks 17

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

En het is weer maandag! Ik weet niet hoe het met jou zat, maar ik heb een heerlijk weekend gehad. De lente die zo plots haar intree deed, zo fijn! Een weekend vol met personal peaks en gelukkig een wat rustigere week dan de vorige. Wel zo relaxed. Een week zonder werkgerelateerde afspraken waarin ik weer een beetje vooruit heb kunnen werken en elke dag even een kijkje kon gaan nemen bij het huis waar flink gesloopt wordt (op Snapchat kun je daar meer van zien). In deze Personal Peaks 17 neem ik je weer even mee terug: Wat waren de afgelopen week mijn hoogtepunten op de agenda? Waarvan was ik onder de indruk? Welke blog van een collega blogger vond ik leuk en/of interessant om te lezen? Wat zag ik verder wat ik de moeite waard vind om vandaag te bespreken? Zit je er klaar voor? Ik ga beginnen…

personal peaks 17 shoppenAfgelopen donderdag was Loubna, een van mijn beste vriendinnen, jarig en omdat haar vent op wintersport was en ze verder niet echt plannen had, verraste ik haar met een dagje gezellige dingen. Zij mocht zelf bepalen wat we gingen doen en ze wilde naar het Stedelijk Museum. Na een uitgebreide lunch werd dat plan aangepast naar shoppen. Al met al was het een superfijne dag met veel een op een quality time, leuke gesprekken, grappige winkeltjes en mooi weer! Ook belangrijk. Ik maakte niet echt foto’s, maar deze speldjes vond ik wel grappig.

personal peaks 17 basiliek harderwijkVorige week was Weight Watcher technisch echt een dramatische week. Donderdag ging ik dus al uitgebreid lunchen met Loubna, donderdagavond gingen we uit eten met vrienden op het strand. Vrijdag gingen we voor mijn vaders verjaardag heerlijk lunchen met mijn ouders en schoonmoeder bij Basiliek in Harderwijk (aanrader, zie de foto hierboven). Zaterdag gingen we overdag lunchen op het strand met vrienden. ’s Avonds gingen we naar Arnhem voor mijn vaders echte verjaardag waar we uitgebreid aten met de familie. En zondag gingen we weer met vrienden lunchen op het strand. Verjaardagen en zon zijn niet goed voor mijn dieet. Laat ik dat alvast voorop stellen. Maar gezellig is het wel, en ach… dan maar een weekje wat minder succes. Ik ben in twee maanden tijd al 4 kilo afgevallen!

personal peaks 17 elswoutOmdat we zo dichtbij het strand en duinen wonen, komen we eigenlijk bijna nooit meer in het bos. En dat terwijl ik eigenlijk in het bos ben opgegroeid en echt van al dat groen houd. We wonen hier midden tussen de natuurparken, maar in de meeste parken mogen honden niet mee. Zondag besloten we op zoek te gaan naar een park waar dat wel mag (aangelijnd) en we kwamen uit bij Elswout. Echt een prachtig bos rondom een waanzinnig mooi Downton Abbey achtig landhuis. Absoluut een aanrader als je hier een keer in de buurt bent.

personal peaks 17 damhertenVerder was ik afgelopen week nog al onder de indruk van het nieuws dat een groot gedeelte van de damherten toch afgeschoten gaan worden. Dat betekent dat er ongeveer 2200 gezonde dieren vermoord gaan worden, waar ik nog al verdrietig van word. Zoals je weet, ik heb er al vaker over geschreven, kom ik er regelmatig een aantal tegen tijdens mijn wandeling en ons nieuwe huis ligt zo ongeveer in de Waterleidingduinen. Ik begrijp dat er echt te veel zijn, maar ik vind ook dat de gemeente Amsterdam hier zelf een domme afwachtende rol heeft gespeeld. Bovendien staan er op bepaalde plekken hele lage hekken waar die dieren makkelijk overheen kunnen en dat is gewoon een fout van de gemeente zelf. Maar goed, het is een lang en complex verhaal en het gaat vanaf nu toch echt gebeuren. 50 dieren per week zullen worden afgeknald. Jaren geleden zijn ze in de duinen ook op vossen gaan jagen en dat heeft uiteindelijk het natuurlijk evenwicht helemaal om zeep geholpen. Omdat als je deze beesten gaat schieten, juist ook de sterkere dieren vermoord en dat is niet goed voor het evenwicht. Ook hoop ik dat de damherten nu niet enorm schuw worden en zich zullen laten blijven zien. Het is namelijk echt een prachtig gezicht om die kuddes te zien grazen met al die schattige kalfjes. * slik * Wil je meer over de damherten lezen, dan kan dat hier en hier.

personal peaks 17 legal coffe charlotteVorige week plaatste ik (voor de medebloggers) een artikel over Google penalty’s. Ook Charlotte plaatste een blog waarmee ze collega bloggers waarschuwde. De hele blog kun je hier lezen. In het kort: Het gaat over dat ze door de plugin Revived Old Posts door Twitter werd gezien als spammer. Ik gebruik zelf deze plugin niet, maar ik vind het een goede waarschuwing. Ik zie veel bloggers hun twitter alleen gebruiken om links te spammen. Heel eerlijk gezegd; ik vind dat niet de leukste accounts om te volgen. Twitter is juist zo leuk voor de snelle interactie. Als je Twitter alleen maar ziet als spam kanaal, dan moet je dat zelf weten, maar ik vind het ergens wel goed dat ook Twitter een aantal regels heeft. En dat wist ik trouwens ook helemaal niet, dus ik heb meteen weer wat geleerd.

En daarmee ben ik aan het einde gekomen van deze Personal Peaks. Ik hoop dat het deze week lekker mooi weer blijft en dat de temperaturen ook langzaam omhoog kruipen zodat de winterkleding naar de opslag kan en de zomergarderobe weer te voorschijn kan komen :).

Heb jij ook iets gezien afgelopen week waar je van onder de indruk was? Heb je ook lekker van de zon genoten afgelopen weekend? Is er verder nog iets dat je wilt zeggen over bovenstaande Peaks? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

18 COMMENTS
 • Marjolein
  4 jaar ago

  Grappig, woon zelf ook bij het strand en wij komen dus ook nooit in het bos. Bossen zijn zo prachtig!
  Enne, nooit geweten dat ook Twitter je als spammer kan bestempelen. Jeetje, ik heb nog veel te leren 😉

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja stom is dat hè? Gemak dient de mens ;). Er is ook veel te leren. Ik hoorde dit ook pas door de blog van Charlotte!

 • Annette
  4 jaar ago

  Voor het eerst even lekker buiten kunnen zitten dit weeken. Heerlijk! Dat er maar veel van dit soort weekenden mogen volgen.

 • Linda
  4 jaar ago

  Wat een leuk idee zo een persoonlijk overzichtje van de week. Neem ik mee! Inderdaad zalig weer, weer om buiten te werken maar voorlopig zit ik nog binnen 🙂 Wat het automatisch posten betreft, toch ergens ook spijtig. Natuurlijk is het fijner om een account te volgen van een echt persoon, maar als je nu persoonlijk veel tweet en daaraan die automatische posts van jouw oudere blogs ook laat lopen, dan zie ik daar toch het probleem niet van in.

  Natuurlijk niet gemakkelijk voor twitter om een onderscheid te maken… maar het blijft wel altijd voorzichtig zijn met het automatiseren van tweets. Al zeker voor jezelf omdat je dan niet meer zelf op twitter komt, maar ook om in orde te blijven met de regels.

  Ik gebruik langs de andere kant graag hootsuite of buffer om retweets en eigen tweets een beetje te spreiden. Als ik op twitter kom zie ik vanalles interessants om te delen. Als ik die dan allemaal op mijn volgers los laat op dat kwartiertje ziet dat er mss ook wel wat spammig uit. Of in elk geval ‘druk’ 🙂

  Bedankt voor de inspiratie!

  Groetjes,
  Linda

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Volgens mij gaat het om de balans? Als je te veel links tweet?
   Graag gedaan natuurlijk. Jij bedankt voor het lezen en je reactie!

 • Jantine
  4 jaar ago

  Ik had die plugin gelukkig al niet. Met dat ik alleen ‘ifthisthenthat’ mijn nieuwe blogposts laat spammen, zit ik volgens mij al in de gevarenzone: veel te vaak vergeet ik meer met twitter te doen, en kom ik er zelf dagen of weken niet …

  Dat van die herten vind ik ook erg ehm … jammer, dat er niet eerder iets gedaan is zodat er al minder herten geboren werden of zo, en gigantisch naar dat het nu zover komt dat ze de herten gaan afschieten.

 • sunny mama
  4 jaar ago

  Het was inderdaad heerlijk weer, het afgelopen weekend. Zelf heb ik ook genoten van een paar mooie ochtendwandelingen.
  Ik vrees dat ik ook zo’n ‘spammer’ ben op Twitter… Het is te zeggen, ik gebruik het uitsluitend om links naar mijn blogposts (en die van anderen) te plaatsen. Zelf begrijp ik dan weer bijzonder weinig van mensen die tweeten wat ze als ontbijt gegeten hebben, of dat ze nu op de markt zijn en dat het er druk is, of dat ze op de trein staan te wachten en die weer vertraging heeft, etc. Dat vind ik dan weer niet zo heel boeiend.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dat soort mensen volg ik ook niet, maar dat is natuurlijk ook het andere uiterste. Er is ergens een middenweg. Het heet niet voor niets micro bloggen 😉

 • Die pins zijn echt geweldig! (Jolly awesome inderdaad, haha). En verder prachtige foto’s. Wat een vreemd idee inderdaad om gezonde dieren af te maken, bah! Die regels van Twitter kan ik wel begrijpen, maar het is wel goed dat er eens aandacht aan besteed wordt en uitleg over komt. Dat het dan allemaal maar duidelijk is he!

 • Maai
  4 jaar ago

  Ik krijg echt een knoop in mijn maag van die hertjes…

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja, ik ook. Ik wil er ook niet te veel aan denken. Dat gaat wat lastig, want ik zie ze dus continu 🙁

 • Anita
  4 jaar ago

  Ik kom daarentegen maar weinig op het strand. Het voelt ook als spammen die plugin, ik gebruik hem ook niet en post sporadisch oude blogposts op twitter. Vind het inderdaad een heerlijk middel om de snelle interactie en korte berichtjes.

 • Desirée
  4 jaar ago

  Heerlijk zo’n vriendinnenverjaardaggezelligheidsdag! En die natuurfoto’s.. heerlijk zeg 🙂

 • Nicole
  4 jaar ago

  Ikheb revive old posts nu ook eraf gehaald. Kwam sowieso maar 1x per 48 uur een oude post online van me, maar doe het liever handmatig nu. Dan kun je ook kiezen welke je nog een keer “spamt”

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik gebruik CoSchedule en die vind ik heel handig. Kun je het zelf ook mee inplannen.

 • Marije
  4 jaar ago

  Zo ontzettend verdrietig het nieuws over de herten. Ze toveren altijd een glimlach op mijn gezicht als ik het dorp uitga en ze langs de weg in de duinen zie staan.

  Maak er een mooie dag van!

 • Anne-Marie
  4 jaar ago

  Wat een sprookjesachtig mooie foto’s heb je in het bos gemaakt! Oh mijn handen kriebelen om de wintergarderobe op te bergen en alle zomerkleding weer tevoorschijn te halen. Ik word zo blij van deze zonnige dagen. Fijne week!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Dank je wel! Jij ook een fijne week!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.