TOP
personal peaks 14
Personal

Personal Peaks 14

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Hallo nieuwe maandag! Hallo nieuwe Personal Peaks! En vandaag zijn dat al weer Personal Peaks 14. Wat waren de afgelopen week mijn hoogtepunten op de agenda? Waarvan was ik onder de indruk? Welke blog van een collega blogger vond ik leuk en/of interessant om te lezen? Wat zag ik op TV wat ik de moeite waard vind om vandaag te bespreken? Ik kan je alvast vertellen dat er weer genoeg materiaal was om vandaag een Peaks mee te vullen. Pak je mok thee erbij, ga lekker zitten, want ik neem je mee naar vorige week…

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Afgelopen week was ik uitgenodigd door Stage Entertainment voor een presentatie. Wat er op het programma stond, was nog geheim en dat is natuurlijk altijd een beetje spannend. Ik werd om half twee in het Stedelijk Museum in Amsterdam verwacht en daar werd aan alle pers (en bloggers) het grote nieuws gepresenteerd door Mr. Albert Verlinde himself. The Lion King komt weer terug naar Nederland. We kregen een superinteressant verhaal te horen van een van de mensen die in de board van Walt Disney zit over het ontstaan van de musical, hoe de kostuums en karakters zijn ontwikkeld en ga zo maar door. Irene Moors presenteerde het programma en tussendoor kwamen er grote Lion King sterren die normaal op Westend optreden hun nummers vertolken. Ik vond het superleuk om hier bij te mogen zijn. Het is zo bijzonder om het van zo dichtbij te zien. Ik ga je op de hoogte houden van deze musical, want er valt nog veel meer over te vertellen. Hierboven zie je alvast een klein fragmentje van de middag.

personal peaks 14 cookie duinen

Wat was het mooi weer afgelopen week hè? Ik weet dat niet iedereen blij is met kou, maar zo’n zonnige ijskoude dag, vind ik persoonlijk heerlijk! Dat geeft zo’n wintersportgevoel. Ik ging dan ook met veel plezier Cookie uitlaten in de knisperende duinen. Het is superfijn dat de dagen weer langer worden, maar ik vind het ook wel fijn om nog een paar dagen winter mee te pakken.

Personal Peaks 14 verlaten kindje in NigeriaEn ja, ik spring een beetje van de hak op de tak, maar bovenstaande foto stond ongeveer de hele vorige week op mijn netvlies. Ik weet niet of je het had mee gekregen, maar de ouders van dit kindje in Nigeria, dachten dat hij behekst was en hadden hem alleen op straat achtergelaten. Het arme ventje was pas 2 en toen de Zweedse hulpverleenster Anja Loven (wat een heldin trouwens) hem vond, zat zijn buik vol met wormen en was hij meer dood dan levend. Anja ontfermde zich over hem, nam hem mee naar huis en noemde hem Hope. Inmiddels gaat het gelukkig goed met hem. Hier kun je het hele verhaal lezen en kun je ook naar de Facebookpagina van Anja toe. Zij doet namelijk waanzinnig goed werk met verlaten kinderen in Nigeria. Het komt daar dus wel vaker voor dat kinderen verlaten worden door hun ouders. Kindjes worden gemarteld en aan hun lot overgelaten. Ik weet dat het echt een waanzinnig rare wereld is, maar ik word hier toch zo verdrietig van. Zo goed dat er mensen zijn als Anja Loven die voor deze kinderen opkomen.

Nog meer mensen die in mijn ogen goed werk doen, zijn de mensen van de Levenseinde kliniek. Ik zag een stukje van de documentaire die afgelopen week werd uitgezonden over mensen die echt niet meer willen leven, ziek en/of op zijn en wiens wens in vervulling komt door de hulp van de artsen van deze kliniek. Ik vond de documentaire ontzettend rauw en heftig om te zien en ik was er dan ook echt ontzettend van onder de indruk. Ik wil binnenkort de hele documentaire kijken. Als jij hem niet gezien hebt en je wilt het ook zien, dan kun je de docu hier terugkijken.

personal peaks 14 go yvon

Zo… dat waren even twee zware onderwerpen zo op de maandagochtend. Heftig hè? Dan nu wat minder heftige onderwerpen. Of eigenlijk misschien niet… Blog collega Yvonne ging naar Noord-Korea. Hoe cool is dat? Maar ook heel heftig, want als er een land is waar bewoners worden geterroriseerd dan is het natuurlijk wel Noord-Korea. Een land waar je als gewone wereldburger helemaal niet zo makkelijk terecht komt en dat maakt het meteen ontzettend interessant. Yvonne woont in China en heeft sowieso een hele interessante blog, maar haar plog 1 en plog 2 over Noord-Korea vond ik waan-zin-nig interessant om te zien. Vooral ook omdat Yvonne echt goede foto’s maakt.

Thamar’s blog heb je hier al wel eens voorbij zien komen. Afgelopen week schreef Thamar echt weer een pareltje over borstvoeding, bemoeimoeders en moedermaffia. Ik heb het zelf ook wel eens aangekaart, maar waarom bemoeien mensen zich zo erg met elkaar? Vooral die borstvoeding moeders die kan ik wel achter het behang plakken. Er zijn zo veel vrouwen bij wie het gewoonweg niet lukt, waarom zou je een beter mens zijn als je wel borstvoeding geeft? Die mommy war tag die je voorbij ziet komen, vind ik daardoor ook echt zo oninteressant. Zo lang je maar goed voor je kind bent en het met liefde opvoedt. Dat is toch het enige dat telt?

En hiermee kom ik aan het einde van deze Personal Peaks. Er staat weer een nieuwe week klaar, dus laat ik daar maar mee beginnen… 😉

Heb jij ook iets gezien afgelopen week waar je van onder de indruk was? Is er verder nog iets dat je wilt zeggen over bovenstaande Peaks? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.