TOP
personal peaks 14
Personal

Personal Peaks 14

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Hallo nieuwe maandag! Hallo nieuwe Personal Peaks! En vandaag zijn dat al weer Personal Peaks 14. Wat waren de afgelopen week mijn hoogtepunten op de agenda? Waarvan was ik onder de indruk? Welke blog van een collega blogger vond ik leuk en/of interessant om te lezen? Wat zag ik op TV wat ik de moeite waard vind om vandaag te bespreken? Ik kan je alvast vertellen dat er weer genoeg materiaal was om vandaag een Peaks mee te vullen. Pak je mok thee erbij, ga lekker zitten, want ik neem je mee naar vorige week…

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Afgelopen week was ik uitgenodigd door Stage Entertainment voor een presentatie. Wat er op het programma stond, was nog geheim en dat is natuurlijk altijd een beetje spannend. Ik werd om half twee in het Stedelijk Museum in Amsterdam verwacht en daar werd aan alle pers (en bloggers) het grote nieuws gepresenteerd door Mr. Albert Verlinde himself. The Lion King komt weer terug naar Nederland. We kregen een superinteressant verhaal te horen van een van de mensen die in de board van Walt Disney zit over het ontstaan van de musical, hoe de kostuums en karakters zijn ontwikkeld en ga zo maar door. Irene Moors presenteerde het programma en tussendoor kwamen er grote Lion King sterren die normaal op Westend optreden hun nummers vertolken. Ik vond het superleuk om hier bij te mogen zijn. Het is zo bijzonder om het van zo dichtbij te zien. Ik ga je op de hoogte houden van deze musical, want er valt nog veel meer over te vertellen. Hierboven zie je alvast een klein fragmentje van de middag.

personal peaks 14 cookie duinen

Wat was het mooi weer afgelopen week hè? Ik weet dat niet iedereen blij is met kou, maar zo’n zonnige ijskoude dag, vind ik persoonlijk heerlijk! Dat geeft zo’n wintersportgevoel. Ik ging dan ook met veel plezier Cookie uitlaten in de knisperende duinen. Het is superfijn dat de dagen weer langer worden, maar ik vind het ook wel fijn om nog een paar dagen winter mee te pakken.

Personal Peaks 14 verlaten kindje in NigeriaEn ja, ik spring een beetje van de hak op de tak, maar bovenstaande foto stond ongeveer de hele vorige week op mijn netvlies. Ik weet niet of je het had mee gekregen, maar de ouders van dit kindje in Nigeria, dachten dat hij behekst was en hadden hem alleen op straat achtergelaten. Het arme ventje was pas 2 en toen de Zweedse hulpverleenster Anja Loven (wat een heldin trouwens) hem vond, zat zijn buik vol met wormen en was hij meer dood dan levend. Anja ontfermde zich over hem, nam hem mee naar huis en noemde hem Hope. Inmiddels gaat het gelukkig goed met hem. Hier kun je het hele verhaal lezen en kun je ook naar de Facebookpagina van Anja toe. Zij doet namelijk waanzinnig goed werk met verlaten kinderen in Nigeria. Het komt daar dus wel vaker voor dat kinderen verlaten worden door hun ouders. Kindjes worden gemarteld en aan hun lot overgelaten. Ik weet dat het echt een waanzinnig rare wereld is, maar ik word hier toch zo verdrietig van. Zo goed dat er mensen zijn als Anja Loven die voor deze kinderen opkomen.

Nog meer mensen die in mijn ogen goed werk doen, zijn de mensen van de Levenseinde kliniek. Ik zag een stukje van de documentaire die afgelopen week werd uitgezonden over mensen die echt niet meer willen leven, ziek en/of op zijn en wiens wens in vervulling komt door de hulp van de artsen van deze kliniek. Ik vond de documentaire ontzettend rauw en heftig om te zien en ik was er dan ook echt ontzettend van onder de indruk. Ik wil binnenkort de hele documentaire kijken. Als jij hem niet gezien hebt en je wilt het ook zien, dan kun je de docu hier terugkijken.

personal peaks 14 go yvon

Zo… dat waren even twee zware onderwerpen zo op de maandagochtend. Heftig hè? Dan nu wat minder heftige onderwerpen. Of eigenlijk misschien niet… Blog collega Yvonne ging naar Noord-Korea. Hoe cool is dat? Maar ook heel heftig, want als er een land is waar bewoners worden geterroriseerd dan is het natuurlijk wel Noord-Korea. Een land waar je als gewone wereldburger helemaal niet zo makkelijk terecht komt en dat maakt het meteen ontzettend interessant. Yvonne woont in China en heeft sowieso een hele interessante blog, maar haar plog 1 en plog 2 over Noord-Korea vond ik waan-zin-nig interessant om te zien. Vooral ook omdat Yvonne echt goede foto’s maakt.

Thamar’s blog heb je hier al wel eens voorbij zien komen. Afgelopen week schreef Thamar echt weer een pareltje over borstvoeding, bemoeimoeders en moedermaffia. Ik heb het zelf ook wel eens aangekaart, maar waarom bemoeien mensen zich zo erg met elkaar? Vooral die borstvoeding moeders die kan ik wel achter het behang plakken. Er zijn zo veel vrouwen bij wie het gewoonweg niet lukt, waarom zou je een beter mens zijn als je wel borstvoeding geeft? Die mommy war tag die je voorbij ziet komen, vind ik daardoor ook echt zo oninteressant. Zo lang je maar goed voor je kind bent en het met liefde opvoedt. Dat is toch het enige dat telt?

En hiermee kom ik aan het einde van deze Personal Peaks. Er staat weer een nieuwe week klaar, dus laat ik daar maar mee beginnen… 😉

Heb jij ook iets gezien afgelopen week waar je van onder de indruk was? Is er verder nog iets dat je wilt zeggen over bovenstaande Peaks? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

18 COMMENTS
 • Nicole
  4 jaar ago

  Jeetje ik heb dat helemaal gemist van het jongetje. Wat heftig!! En die mommy wars tag was volgens mij van origine bedoeld juist om te laten zien dat er zoveel verschil is en dat verschil mag. Echter zie je hem te pas en onpas opduiken. Dat artikel ga ik nog even vlug lezen..

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Oh ja? Is dat zo? Zo komt het op mij niet over. Missie niet geslaagd dus 😉

 • Annette
  4 jaar ago

  Hoera voor de vrijwilligers die zich zo enorm inzetten voor dit soort kinderen. Enorm veel bewondering voor.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ik ook! Driewerf hoera!

 • chris
  4 jaar ago

  Het verhaal van Hope heeft mij ook aangegrepen, het zit al de hele week in mijn hoofd. Onbegrijpelijk dat dit soort dingen met kinderen kunnen gebeuren. Fijn dat je hier aandacht aanbesteed. Hoe meer aandacht, des te beter.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Het is echt schrijnend om te zien. En hij is absoluut niet de enige, dat maakt het nog veel erger.

 • Kiss & Make-up
  4 jaar ago

  Ocharme dat jongetje zeg 🙁 Van zoiets bloedt mijn hart.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Zo verschrikkelijk 🙁

 • YuStSoMe
  4 jaar ago

  Ik heb ook gehuild om Hope. Vreselijk.
  Ik ga dat over Noord-Korea nog bekijken, lijkt me interesant.
  Ik ben een hele slechte moeder. Ik kan geen borstvoeding geven (kon) het triggerde te veel.
  En ik heb mijn kind laten oppakken door de politie, schaam je!
  Nee, ik heb nergens spijt van. Het heeft hier heel goed uitgepakt. Die betweterige moeders hebben de kinderen nog klein, ik spreek ze over 15 jaar nog eens!
  Maar goed, we zijn allemaal mens, met goede en slechte eigenschappen!

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Absoluut. En zo lang de slechte eigenschappen er niet voor zorgen dat een kind volledig ontspoort of ziek wordt, is er niets aan de hand 😉 Overigens ben ik nu wel benieuwd naar dat verhaal, haha!

 • Desirée
  4 jaar ago

  Ik ga er elke keer weer lekker voor zitten als je Personal Peaks online staan, heerlijk! Maar wat hartverscheurend van Hope, daar hou ik het niet droog bij.. En die hele borstvoedingsmaffia en vingerwijzende moeders kan ik ook helemaal gek en best verdrietig van worden. Ik neem aan dat iedere moeder doet wat ze denkt dat het beste is voor haar kindje, waarom dan zo oordelen en veroordelen naar elkaar? 🙁

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   🙂
   Ja precies mijn idee. Opvoeden lijkt me al moeilijk genoeg, om daar dan ook nog verwijten van anderen bij te krijgen die zichzelf alleen maar beter willen voelen door een ander te veroordelen…

 • sunny mama
  4 jaar ago

  Ik kan me voorstellen dat het verhaal van Hope je nog een hele poos bijblijft, daar zou ik ook ‘last’ van hebben…
  Van die hysterie rond borstvoeding heb ik ook nooit iets begrepen. Naar mijn idee is dat iets wat een beetje bij de Nederlandse cultuur hoort. Ik herinner me dat de keuze om borstvoeding of flessenvoeding te geven in België aan de moeder zelf werd overgelaten. Die keuze werd gewoon gerespecteerd, daar werd geen enkel oordeel over geveld.

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Nederlanders zijn echt heel uitgesproken. Dat heeft soms zijn voordelen, maar soms ook helemaal niet. Met adoptiecursus werden we al gewaarschuwd, dat wildvreemden hele rare dingen tegen jou en je kind kunnen gaan zeggen. Dat zou in België denk ik echt niet gebeuren?

   • sunny mama
    4 jaar ago

    Over ‘rare dingen zeggen’ gesproken…
    Een vriendin van mij is wit en haar biologische dochter is zwart. Aan haar vroegen mensen vaak of haar dochter geadopteerd was. Waar het kind bij stond!
    Ik kan me voorstellen dat die vraag in je opkomt, als je een witte moeder met een zwarte dochter ziet. Maar je hoeft niet altijd alles uit te spreken wat in je opkomt, vind ik.

    Ik vind het daarom heel goed dat je met zo’n adoptiecursus voorbereid wordt op de rare uitspraken die je kunt verwachten. Maar misschien moet daar eens een postbus 51 campagne voor opgezet worden, om mensen ervan bewust te maken hoe ontwrichtend hun rare uitspraken kunnen zijn voor kinderen en hun ouders…

    • Karen
     4 jaar ago
     AUTHOR

     Echt niet te geloven vind ik dat! Tijdens de cursus hoorden wij allerlei verschrikkelijke verhalen. Bijvoorbeeld dat iemand tegen een moeder zei waar het kind naast stond of ze het kind uit de kortingsbak had gehaald. Of een andere moeder die in het zwembad te horen kreeg: ‘Kon je ze zelf niet krijgen’. Mijn zusje is verstandelijk gehandicapt, dus ik ben wel wat gewend, maar ik als me dat in het zwembad zou overkomen, dan weet ik zeker dat ik zo’n mens een duwtje geef, het water in 😉

 • Maris
  4 jaar ago

  Dat zielig jongetje in Nigeria staat toch in schril contrast met de moeders hier die het elkaar zuur maken over borstvoeding vs flesvoeding. Er zijn wel belangrijkere dingen in het leven 🙁

  • Karen
   4 jaar ago
   AUTHOR

   Ja precies! Daar trek je een fantastisch verband.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.