TOP
recept pasta vongole
Food

Recept: Pasta Vongole

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Vandaag staat er hier pasta vongole op het menu. Ik hartje pasta vongole, een heerlijk snel recept dat je zelf net zo lekker kunt maken als dat het in een sterrenrestaurant geserveerd wordt. Wedden? Dit recept is niet al te moeilijk, je moet alleen wel even opletten of alle schelpjes open gaan. Bovendien is het wel handig om alle ingrediënten van te voren al klaar te zetten, want het recept is binnen mum van tijd klaar. Ik serveer deze schelpjespasta graag aan eters. Schenk er een heerlijk glas wijn bij en genieten maar! Wil je weten hoe je het maakt? Ik ga het je vertellen… kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

  • 300 g vongole
  • 2 tenen knoflook
  • 10 rijpe kerstomaatjes
  • rode peper (half of heel, wat je zelf prefereert)
  • handvol verse peterselie
  • ca 160 gram (volkoren) spaghetti
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 glas droge witte wijn
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout naar smaak

hoe maak je pasta vongole

En zo maak je pasta vongole:

  1. Was de vongole goed onder stromend water.
  2. Pel de knoflook en snijd de tenen in dunne schijfjes. Snijd de tomaatjes in kwartjes. Maak de peper schoon en snijd hem in kleine stukjes. Schijd de peterselieblaadjes van de steeltjes. Snijd de steeltjes in kleine stukjes en de blaadjes iets grover. Zet alles klaar.
  3. Kook de spaghetti in water met wat zout volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. 5 minuten voordat de pasta klaar is, zet je een grote pan op hoog vuur waar je een flinke scheut olijfolie heet in laat worden.
  5. Doe dan de knoflook, tomaatjes, rode peper, de steeltjes van de peterselie en het blikje tomatenpuree erbij en hussel alles een minuut goed door elkaar.
  6. Voeg de vongole toe, roer alles weer goed door elkaar en giet na een halve minuut het glas wijn erbij.
  7. Doe een deksel op de pan en check na een minuut of de wijn verdampt is en de vongole open zijn gegaan. Als dat zo is, haal je de pan van het vuur. De schelpjes die niet open zijn gegaan, gooi je weg.
  8. Giet de spaghetti af en gooi de afgegoten spaghetti bij de vongole. Voeg ook de peterselie en flinke scheut olijfolie toe en roer alles goed door elkaar.
  9. Proef de saus en voeg eventueel nog peper en zout toe.

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Ben jij ook zo dol op frutti di mare?

Optie: Je kunt ook kokkels gebruiken.
Serveertips: Lekker met een frisse salade.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 3
Hoe lang ben je bezig: ca. 20 minuten.

Benieuwd naar een ander pasta recept? Probeer deze eens:

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.