TOP
recept overnight oats
Food

Recept: Overnight Oats

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Als ik een ontbijtrecept lekker vind om mee te ontbijten, dan zijn het Overnight Oats wel. Ultra gezond, enorm vullend, makkelijk te maken en je kunt er lekker mee variëren zodat het elke keer weer een ander recept lijkt. Overnight Oatmeal zijn havervlokken die mixt met (plantaardige) melk en vervolgens een nachtje in de ijskast zet. Ideaal als je ’s ochtends niet veel tijd hebt en je ontbijtje meteen wilt oppeuzelen of juist wil mee nemen in de trein bijvoorbeeld? Eet je geen gluten, dan kun je ook boekweitvlokken gebruiken en als je fruit toevoegt, heb je meteen je vitamientjes binnen. Door de ingrediënten die je gebruikt, blijft je bloedsuikerspiegel heel stabiel en heb je niet snel weer honger. Bovendien heb je door de kaneel de rest van de dag minder trek in zoet. En wist je trouwens dat havermout goed voor je cholesterol gehalte is?
Benieuwd hoe je dit delish recept maakt? Ik ga het je vertellen! Lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 1 persoon:

√ 30 gram havermout
√ 200 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk
√ 1 eetlepel chiazaad
√ 1 eetlepel lijnzaad
√ 1 eetlepel sesamzaad
√ 1 eetlepel rozijnen
√ kaneel naar smaak, bijvoorbeeld 1 theelepel
√ de volgende dag vers fruit in stukjes toevoegen

overnight oats

En zo maak je Overnight Oats:

1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een groot glas, kom, oude jampot of een mason jar achtige pot (tip: je kunt bij de HEMA, Blokker en Xenos nu leuke kopen).

2. Roer alles goed door elkaar met een lepel en giet er vervolgens melk bij.

3. Zet het in de ijskast voordat je gaat slapen.

4. De volgende dag snijd je nog wat fruit naar keuze en je haalt deze heerlijke smurrie uit de ijskast.

En klaar ben je! Bon appetit!

Ontbijt jij gevarieerd? Wat is jouw favoriete ontbijtrecept?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Optie: Je kunt ook gewone melk of geitenmelk gebruiken en welke andere plantaardige melk dan ook. Als je geen gluten eet, kun je de havermout vervangen door boekweitvlokken.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: 5 minuten + een nacht geduld

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

5 COMMENTS
  • Jolet
    4 jaar ago

    Dat lijkt me heerlijk!

  • Anne-Marie
    4 jaar ago

    lekker hoor, overnight oates. Ik eet het graag met kokosmelk van Alpro, met verse ananas heb je een tropische verrassing als ontbijt! Al gaat er ook niets boven een beschuitje met oude kaas!

  • Kiss & Make-up
    4 jaar ago

    Nom! 🙂 Ik zou echt eens de tijd moeten nemen om zo’n portie klaar te maken op voorhand.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Het kost echt maar een paar minuten. Een boterham smeren ben je soms langer mee bezig…

  • lonneke
    4 jaar ago

    Heerlijk is dit hè! Heb het net ook nog op.
    Ik had het alleen met peer maar voor de rest precies hetzelfde!
    Liefs Lonneke

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.