TOP
over een kinderwens
Editorial Personal

Over een kinderwens en de weg naar een kind (mijn persoonlijke ervaringen)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Het is een verhaal dat ik al heel lang wil vertellen, maar tegelijkertijd is het een verhaal waarover ik vaak getwijfeld heb of ik het wil vertellen. Natuurlijk heb ik het al wel eens aangestipt, maar de echte weg, over het traject en hoe ik dat ervaren heb, waar ik tegenaan liep etc. etc. Dat heb ik hier nog nooit verteld. En dat ga ik toch doen… Want ik krijg er veel vragen over en wellicht dat iemand anders er wat aan kan hebben. Bovendien is het voor mij een manier om dit hoofdstuk ook definitief af te sluiten. Over een kinderwens en de weg naar een kind, mijn persoonlijke ervaringen. Deel 1 lees je vandaag… 

Over een kinderwens en de weg naar een kind

Ik wil graag beginnen met te vertellen dat ik ontzettend dankbaar is hoe het allemaal is gelopen. Dat klinkt misschien ontzettend raar, maar achteraf is mijn prachtige kind elke traan waard geweest. Als het niet zo was gelopen, was hij niet in ons leven gekomen en ik had hem voor geen platina, goud en diamanten willen missen. Hij is mijn alles. Zoals de quote die Natasja laatst ook plaatste op haar Instagram:

I love you because the entire universe conspired to help me find you.

– The Alchemist

Grote liefde

Als ik één ding zeker wist in mijn leven, was het dat ik moeder wilde worden. Kinderen vond ik altijd al geweldig, ik was dol op nichtjes en neefjes en later ook op de kinderen van vrienden. Ik wilde dan ook eigenlijk niet te lang wachten met kinderen krijgen, maar toen ik eindelijk een serieuze relatie kreeg, zat mijn carrière net in de lift. Achteraf ben ik blij dat ik met die relatie geen kinderen heb gekregen, maar toen die relatie over was, duurde het vrij lang voordat ik mijn man tegenkwam. Ik wilde geen concessies doen in de liefde. Om me heen zag ik kennissen in relaties stappen die later geen stand zouden houden. Dat wilde ik niet. Ik wilde een grote liefde en daar een kind mee. Of anders maar alleen. Maar ik was er van overtuigd dat die liefde zich zou aandienen.

Ja en toen die grote liefde opeens op het podium verscheen, lieten we er geen gras over groeien. Binnen 3 maanden vroeg hij me ten huwelijk en een paar maanden later trouwden we. Ik was net iets dichter bij de 40 dan bij de 30 en hoewel dat niet meer piepjong is, was er geen haar op mijn hoofd die ook maar aan de optie dacht dat het wel eens niet zou kunnen gaan lukken. Nee, dat was iets dat anderen overkwam. Mij niet. Ben je gek? Ik was hartstikke gezond, zag er veel jonger uit dan mijn leeftijd en ik was op dat moment ook nog eens sportief. Ik schaatste zelfs de alternatieve elfstedentocht. Zwanger worden dat zou een appeltje eitje zijn. Om maar in het thema van de eitjes te blijven.

LEES OOK >>> Ik ben 1 op de 6

Biologische klok

We kregen er ook best vaak opmerkingen over. Zo van: “Jullie mogen wel opschieten, de klok tikt”. Dat begrepen we natuurlijk zelf ook wel. We waren niet van plan nog even een paar jaar te gaan wachten. Vol goede moed kocht ik ovulatietests en besloten we rekening te gaan houden met bepaalde data. Je kan de natuur ten slotte wel een handje helpen.

Maar of het nou echt die biologische klok was die tikte en die ik niet echt had horen tikken, of iets anders, een zwangerschap bleef uit…

Gynaecoloog

Toch liet ik me niet opjagen. Eerst maar eens rustig trouwen. Elk voordeel heeft z’n nadeel. Kon ik tenminste een drankje drinken op mijn huwelijksdag (wat ik overigens op de dag zelf weinig deed vanwege de adrenaline rush) en ik zou ook geen gedoe hebben met mijn jurk tig keer moeten uitleggen.

Een paar maanden na ons huwelijk besloot ik toch maar naar de huisarts te gaan. Die liet er ook geen gras over groeien en stuurde me meteen door naar de gynaecoloog. Een aardige rustige man waar ik wel vertrouwen in had. Van hem moesten wij eerst beter gaan timen. Daar moesten we een paar maanden mee gaan experimenteren. Eigenlijk had ik toen al op mijn strepen moeten gaan staan. Inmiddels was ik al weer een jaar ouder en echt tijd om te experimenteren had ik niet. Na een paar maanden resultaatloos experimenteren ‘mocht’ ik eindelijk aan de hormonen.

6 maanden moest ik die hormonen gaan slikken. Achteraf bleek dat ik ze zes maanden voor niets had geslikt. Ik had deze hormonen helemaal niet mogen krijgen. In combinatie met mijn ‘beeld’ kon ik juist NIET zwanger worden met deze hormoonpillen.

6 maanden frustratie. 26 weken tranen. 182 dagen driftbuien. 4368 uren wachten op een test waarop geen kruisje zou verschijnen. Om toch nog maar nog een test te doen. Want je weet maar nooit.

262.080 minuten voor niets.

Volgende week vertel ik je hoe het verder ging.

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte foto via Shutterstock.

 FacebookInstagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.