TOP
Ovenschotel met aardappelpuree
Food

Oven­scho­tel met aard­ap­pel­pu­ree, ge­hakt & bloem­kool­rijst (makkelijk & voedzaam recept)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Nu de temperaturen steeds meer beginnen te dalen, is het wel weer eens tijd voor lekkere winterse kost. Ovenschotel met aardappelpuree, gehakt & bloemkoolrijst is een simpel recept, maar ook erg voedzaam. Het is een gerecht dat wij hier thuis graag eten, vooral ook omdat de peuter het erg lekker vindt en zo ongemerkt weer de nodige groentes binnenkrijgt. Handig!

OOK LEKKER: ‘Pasta met courgette, zalm en citroen (een lekker fris recept dat snel op tafel staat)’

Oven­scho­tel met aard­ap­pel­pu­ree, ge­hakt & bloem­kool­rijst

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram gehakt (runder-, half om half of vega gehakt)
  • 400 gram bloemkoolrijst (kant en klaar, of zelf maken)
  • 800 gram aardappelpuree
  • 175 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel Vadouvan (Dit is een specerijenmengsel, gemaakt van Indiase kruiden met Franse invloeden. Je kunt het kant en klaar kopen in de supermarkt, maar je kunt ook zelf Vadouvan maken).
  • Als je vegetarisch gehakt gebruikt, heb je wat margarine of olijfolie nodig.

En zo maak je ovenschotel met aardappelpuree, gehakt & bloemkoolrijst:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Maak de aardappelpuree. Je kunt echt zelf aardappelpuree maken, of een klant en klare mix gebruiken. Dat is aan jou.
3. Zet een grote koekenpan met anti­ aanbaklaag op het vuur en bak als deze op temperatuur is zonder olie of boter het gehakt met de vadouvan, peper en eventueel zout in 10 minuten goudbruin en krokant. Als je vega gehakt gebruikt, moet je wel wat margarine of olijfolie heet laten worden en daarna het gehakt toevoegen.
4. Voeg na een minuut of 5 de bloemkoolrijst toe en bak dit al roerbakkend mee.
5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Roer de aardappelpuree los met daar doorheen de helft van de geraspte kaas en verdeel dit over  het gehaktmengsel. Bestrooi vervolgens je schotel met de rest van de kaas.
6. Ongeveer 30 minuten in de oven en klaar ben je!

Bon appetit!

Optie: Je kunt er dus een vegetarisch recept van maken door vega gehakt te gebruiken. Als je de gewone kaas door vegan kaas vervangt, heb je een vegan schotel.
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 1
Hoe lang ben je bezig: maximaal 15 minuten en dan nog 30 minuten in de oven.
Combineren met: Sla. Of groene groenten zoals sperzieboontjes.
Ook lekker: Voor de zoetekauwen onder ons.. roer wat rozijnen of stukjes appel door het gehaktmengsel.

Hier vind je nog meer lekkere recepten of andere food gerelateerde artikelen.

Wat is jouw favoriete ovenschotel?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.