TOP
Food

Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch gerecht voor je. Dus fasten your seatbelts en vlieg met me mee naar Italië want we gaan risotto maken. Dat doen we niet op de reguliere manier (oneindig lang pruttelen in de pan) maar net een tikkeltje anders (veel minder lang pruttelen in de oven). Overigens kun je de risotto ook gewoon in de pan maken, maar dat is maar net wat je zelf makkelijker vindt. Voor deze risotto geef ik persoonlijk de voorkeur aan de oven omdat hij dan bij mij minder snel aankoekt. Want dat wil risotto bij mij nog wel eens doen. Maar goed. Terug naar het recept. Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas. Lees maar mee hoe je het maakt….

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 1 schaaltje portobello champignons (2 grote)
  • 1 bakje gemengde paddenstoelen (shi take, oesterzwammen, kastanjechampignons)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 gram gewone risotto rijst
  • 750 ml groentebouillon (2 tabletten)
  • 1 pakje blauwe kaas (bijvoorbeeld roquefort)
  • 1 zak rucola (75 gram)

Hoe je het maakt (duurt ongeveer 55 minuten):

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Ui pellen en snipperen.
3. Alle soorten paddenstoelen schoonmaken en in reepjes snijden.
4. Fruit in de vuurvaste ovenschaal de ui in ca. 2 minuten in de olie.
5. Voeg de risottorijst toe en schep het geheel om tot de rijst glanst.
6. Schenk de bouillon erbij, voeg de paddenstoelen toe en maak alles met zout en peper op smaak.
7. Laat de risotto in de oven in ongeveer 35 minuten gaar worden. Wel af en toe omscheppen.
8. Verkruimel de kaas en strooi deze over de risotto. Schep alles om.
9. Serveren met een beetje rucola ernaast of eronder.

Bon appetit!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

2 COMMENTS
  • Johanna
    5 jaar ago

    Nu aan het maken! Thanx voor de tip!
    X

  • svenja
    6 jaar ago

    Klinkt erg lekker!

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.