TOP
Column Personal

‘Out of place’ (over Robin, een huilbui die niet ophield, een besloten club en Kendall Jenner)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Mijn tante belde. Of we ons 5 jarig huwelijks jubileum hier in Los Angeles met mijn neef, zijn vrouw en haar wilden vieren? Zij nodigden ons uit. Natuurlijk vonden we dat leuk én lief én gezellig. Dus ja… graag!

“Hoe laat wil je afspreken”, vroeg mijn tante.
“Graag vroeg”, antwoordde ik. “En dan bedoel ik ook echt vroeg. Een uur of half zeven of zo, anders wordt het te laat voor Robin”.
“Prima”, zei mijn tante. En ik wist dat ze half zeven belachelijk vroeg vond. Mijn familie is Perzisch en die eten normaliter pas rond negenen. Maar ze begreep dat dat met een dreumes met een jet lag erbij geen goed idee was.

Tenminste… dat dacht ik. Dat ze dat had begrepen.

Mijn oom waar we bij logeerden (niet de man van die tante), had namelijk al een beetje raar gekeken toen hij hoorde waar we zouden gaan eten.
“Oh wat leuk”, zei hij. “Dat is een heel mooi restaurant en het is net geopend. Het heeft een prachtig uitzicht over Los Angeles. Heel bijzonder dat ze daar plek hebben gekregen. Maar maak je maar geen zorgen, ze hebben er vast wel een plek waar je Robin eventueel kunt verschonen”.

Maak je maar geen zorgen?

Voor de zekerheid trok ik toch maar een ander jurkje aan. In eerste instantie had ik bedacht dat ik gewoon in mijn shorts en t-shirtje zou gaan, maar als het een mooi restaurant is, dan is het wellicht beter om toch maar een jurkje te dragen.

Toen we ons meldden in de garage van het restaurant keek de valet parking jongen ook al wat raar.
“Weten jullie zeker dat je hier moet zijn”, vroeg hij terwijl hij een blik op Robin wierp die we uit de auto tilden. “Dit is een besloten club, namelijk. Je moet lid zijn van het restaurant en ik wil jullie besparen dat je straks in de verkeerde garage staat en een boete moet betalen”.
“Bel even met ze”, zei ik tegen Mark. Want ergens werd ik toch wat ongemakkelijk van de jongen die ons duidelijk out of place vond. En toen ik Kendall Jenner ook nog uit de auto achter ons zag stappen, voelde ik mezelf ook ietwat out of place. Alhoewel… zij had wel gewoon een spijkerbroek en gympen aan. Maar ja… zij ziet er al glamorous uit in een vuilniszak natuurlijk.

“Nee, het is echt hier”, zei Mark toen hij ophing.
En terwijl hij dat zei, kwam de vrouw van mijn neef aanlopen. Ik had haar al zeven jaar niet meer gezien, dus we begroetten elkaar enthousiast.
“Oh wat leuk”, riep ze tegen Robin. “Jij bent meegekomen!”
‘Eh ja’, dacht ik. ‘Dat was toch de afspraak?’

Maar die afspraak was blijkbaar niet zo goed overgekomen. 

Want nadat we met de lift boven waren aangekomen, moesten we de buggy achterlaten. Er was namelijk een gigantische trap naar boven en geen lift. Kendall liep voor ons uit. Op haar gympen. En toen we boven waren, stonden we midden in een club. Een club met allemaal überhippe mensen.

“Laten we maar geen drankje drinken”, zei de vrouw van mijn neef terwijl ze naar Robin keek. “Meteen naar het restaurant?”
‘Ja’, knikten wij.
Nadat we door een ellenlange gang heen gelopen waren, stonden we in het restaurant. Echt een waanzinnig mooie plek. Het leek wel een urban jungle met allerlei enorme planten en heel veel glas rondom. De enorm hoge ramen gaven een prachtig uitzicht over Los Angeles. Nu was het nog licht, maar over een klein uurtje zou het echt mooi zijn met alle lichten van die miljoenenstad om ons heen.

Mijn neef en tante zaten al aan tafel. Na een uitgebreide begroeting gingen we zitten. De obers begroetten ons enthousiast en haalden een kinderstoel tevoorschijn. Het viel me nog mee dat er in zo’n restaurant een kinderstoel was.

Robin keek zijn ogen uit.

Zeker een kwartier lang was hij op zijn allerschattigst.

En toen was opeens zijn batterijtje op. Als je me al langer leest, dan weet je dat Robin nooit zonder reden huilt. Hij huilt alleen als er echt wat aan de hand is.  Nu was er dus blijkbaar wat aan de hand. Hij huilde en hij huilde en het lukte niet om hem te kalmeren. Elke keer als ik dacht dat het gelukt was om hem stil en tevreden te krijgen, begon hij toch weer… Ik voelde me reuze ongemakkelijk met al die überhippe mensen om me heen. Maar ik vond het vooral vervelend voor ons kleine mannetje.

Mijn tante had wat voorgerechten besteld die we konden delen en die werden geserveerd. Of we ook meteen de hoofdgerechten wilden bestellen? “Wij delen wel een hoofdgerecht”, zei ik tegen Mark. Ik had al ergens in mijn hoofd dat we naar huis zouden gaan, maar ik wilde het nog een kans geven. Maar Robin bleef maar gillen. Liedjes zingen hielp niet. Verhaaltjes voorlezen niet (ik had boekjes bij me). Hop paardje hop niet. En zelfs de buggy die de trap opgesjouwd was en die we nu rustig heen en weer probeerden te duwen met Robin erin, hielp ook niet.

“Het spijt me heel erg, maar wij gaan naar huis”, zeiden we tegen tante, neef en vrouw van neef.
Gelukkig begrepen ze het.
We haalden de auto op bij de valet parking en reden terug naar ons vakantie adres.
In de auto viel Robin meteen in slaap en kregen wij van de spanning de slappe lach.

‘Liepen we daar als jut en jul met onze buggy met Robin erin terwijl Kendall Jenner voorbij liep. Wij gaan ook eens op vakantie.’
‘Ik had nog net niet mijn camera om mijn nek hangen.’

De volende ochtend werd Robin wakker met wat vreemde plekjes: Waterpokken. En zo hadden we met terugwerkende kracht ook weer een excuus voor zijn huilbuien. Niet dat er een excuus nodig was, maar toch.

Ik hoop dat hij Kendall Jenner en de rest van de überhippe gasten niet besmet heeft.

*****

Heb jij ook wel eens zoiets meegemaakt met je kindje? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Uitgelichte afbeelding © Gang Liu via Shuttterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.