TOP
Food

Oosterse Portobellosalade met sojadressing

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Multifunctionele gerechten, ik hou er van. Deze Oosterse Portobellosalade met sojadressing is zo’n multifunctioneel gerecht. Je kunt er mee lunchen, maar je kan het ook als voorgerecht serveren. Het kan koud gegeten worden, maar ook warm. Het lijkt een ingewikkeld recept, maar het is het niet en het is natuurlijk heerlijk! Anders zou ik het hier niet plaatsen. Benieuwd geworden hoe je het maakt? Kijk en lees maar mee…

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

√ 4 portobello champignons
√ 2 eetlepels zonnebloemolie
√ 3 bosuitjes
√ 2 teentjes knoflook
√ 3 eetlepels sojasaus
√ 1 citroen
√ een halve theelepel Chinese kruiden (vijfkruidenpoeder)
√ 75 gram rucola
√ peper en zout

Portobellosalade how to

Hoe je het maakt (in ongeveer 20 minuten):

1. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier of een speciaal champignonborsteltje en snijd ze in dikke repen.
2. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
3. Snijd de knoflook fijn.
4. Verwarm de olie in een (wok)pan en bak de bosuitjes en de knoflook 1 minuut.
5. Voeg de portobello toe en bak ze al omscheppend 3 minuten bruinig.
6. Schenk de sojasaus erbij, pers de citroen boven de pan uit en voeg het vijfkruidenpoeder toe. Geef alles nog wat extra smaak door er zout en (versgemalen) peper bij te doen.
7. Verdeel de rucola over de borden en schep de portobellosalade er op.

Bon appétit!

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.