TOP
Beauty

One of my faves: Kiehl’s Lip Balm #1

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Er zijn weinig dingen waar ik een back-up van koop, maar als mijn tubetje Kiehl’s Lip Balm #1 ook maar een beetje leeg begint aan te voelen, dan MOET ik een back-up. Ik heb een serieuze lip balm verslaving en ik heb een paar favoriete lipproducten. Kiehl’s Lip Balm #1 staat bij mij ook daadwerkelijk op 1, gevolgd door Dior Rose Lip Balm en de Babylips van Maybelline. En dat terwijl ik ooit helemaal niet zo enthousiast was over de basic witte tube met de zwarte dop.

Ik vond het spulletje maar overrated, de geur (een beetje vaseline-achtig) stond me niet aan en ik had nou niet het idee dat het zo veel voor mijn lippen deed, maar ben ik even van mening veranderd! Wanneer precies het omslagpunt was, dat kan ik je niet meer vertellen, maar op een gegeven moment ging ik de deur niet meer uit zonder een tube Kiehls in mijn tas. Iets dat ik gemeen heb met Gwyneth Paltrow.

Hoewel ik eerst de geur niet zo lekker vond, vind ik het nu fijn dat het spulletje juist niet zo’n chemisch geurtje heeft. Het is gewoon een basic goedje, de structuur is niet plakkerig, maar smeert wel lekker uit en het geeft mijn lippen een klein subtiel glansje, dat prima is als je wel wat op je lippen wilt, maar het lekker puur natuur wilt houden.

Kiehl's Lip Balm #1 Ingredientsde Ingrediënten

Het hoofdbestanddeel is petrolatum, dat is Vaseline (vandaar ook de geur). Vaseline is minerale olie, waarvan gezegd wordt dat het verstikkend werkt, maar dat klopt niet. Het helpt de huid juist eerder herstellen. In mijn artikel over Vicks Vaporub voor de lippen kun je daar meer over lezen.
Squalaan is een ingrediënt dat gebruikt wordt ter bescherming van UV-licht. Verder bestaat de substantie uit lanoline (wolvet), een natuurlijk bestanddeel dat water kan vasthouden en de huid beschermt. Ook zitten er wat natuurlijke oliën (amandel- en katoenzaadolie, aloe vera) die veel vitamine A & E bevatten. Alcohol en parfum zit er ook in, maar in zo’n kleine hoeveelheid dat het echt niet schadelijk kan zijn.

One of my faves dus deze Kiehl’s Lip Balm #1. Als je juist wel van smaakjes en geurtjes houdt, is ‘ie ook nog in coconut, mango, munt en vanille verkrijgbaar, maar deze varianten ben ik alleen in Nederland nog niet tegen gekomen. De lip balm is ook verkrijgbaar in een potje, al vind ik zelf een tube hygiënischer. De balm bevat factor 4 en is niet getest op dieren.

Kiehl’s Lip Balm is verkrijgbaar bij Kiehl’s zelf (online en in de winkel), in de Bijenkorf en op de luchthaven en kost €8,-.

Wat is jouw favoriete lip balm?

Follow me on:
Bloglovin
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.