TOP
omelet met gerookte zalm en Hüttenkäse
Food

Recept: Omelet met Gerookte Zalm en Hüttenkäse

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Op het menu vind je hier vandaag Omelet met Gerookte Zalm en Hüttenkäse. Een recept zonder koolhydraten en gluten, maar wel boordevol eiwitten en dus ideaal als je een beetje op je gewicht wilt letten of als je gesport hebt. Bovendien is het een makkelijk lunch recept, je kunt het zelfs meenemen naar je werk (koud is het ook lekker), maar het is ook een prima gerechtje als je ’s avonds geen zin hebt in te veel toestanden en snel een voedzame maaltijd op tafel wilt hebben staan. En dan ben ik je vergeten te melden dat het ook nog hartstikke lekker is! Benieuwd hoe je het maakt? Ik ga het je vertellen. Kijk en lees je mee?

Boodschappenlijstje voor 2 personen:

  • 4 eieren
  • klein scheutje amandelmelk (maar je kunt ook gewone melk of water gebruiken)
  • 200 gram Huttenkase
  • 200 gram gerookte zalm
  • 12 romaatjes
  • handje verse bieslook
  • 1 eetlepel ghee (of boter/olijfolie)
  • peper en zout naar smaak

hoe maak je omelet met gerookte zalm en Hüttenkäse

En zo maak je Omelet met Gerookte Zalm en Hüttenkäse:

  1. Klop de eieren los met de amandelmelk en wat peper en zout naar smaak.
  2. Snijd de bieslook fijn en meng deze met de Hüttenkäse en wat peper.
  3. Snijd de tomaatjes in kwartjes.
  4. Doe wat ghee in een pan en laat het smelten. Bak dan om en om vier dunne omeletten in een grote koekenpan. Eventueel houd je ze warm tussen twee borden.
  5. Spreid de omelet uit en leg er een laagje zalm op. Vervolgens strijk je de Hüttenkäse er over heen en voeg je de romaatjes toe. Vouw de omelet naar een kant of rol ‘m op (dat laatste lukt mij zelf overigens nooit).

En klaar ben je. Bon appetit!

Lijkt dit recept je lekker? Waarmee lunch jij graag?

Optie: Je kunt de zalm achterwege laten en de bieslook vervangen door basilicum.
Serveertips: Lekker met vers knapperig brood (als je wel carbs eet).
Makkelijk/moeilijk om te maken (1 t/m 5): 2
Hoe lang ben je bezig: ca 10 minuten.

Benieuwd naar een ander lekker lunchrecept? Probeer deze eens:

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

7 COMMENTS
  • Anita
    4 jaar ago

    Dat klinkt heerlijk! Ik doe hüttenkäse op een plak roggebrood met wat honing en amandelen, ook ontzettend lekker en vullend!

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Oh dat klinkt ook heeeeerlijk!

  • Godelieve
    4 jaar ago

    Dat ziet er wel heel lekker uit Karen!
    Mooi recept voor mensen die koolhydraten mijden of beperken 😉

  • Annelies
    4 jaar ago

    Ik hou niet zo van zalm, maar dit ziet er echt heerlijk uit!

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Oh wat jammer, zalm is zo lekker! 🙂

  • Vlijtig Liesje
    4 jaar ago

    Het ziet er lekker uit! Ik heb nog nooit hüttenkase gegeten weet je dat! Een leuke combinatie, zo met een omelet.

    • Karen
      4 jaar ago
      AUTHOR

      Ik wil niet te veel koemelk producten eten/drinken, maar Hüttenkäse is wel echt een uitvinding. Heel erg mager en boordevol eiwitten. Het smaakt niet heel erg, maar het is wel heel fris.

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.