TOP
occitane terre de lumière eau de parfum
Beauty

L’Occitane Terre de Lumière Eau de Parfum (een héérlijk zinneprikkelende geur & (gesloten) winactie)

Met parfums vind ik het altijd lastig om over te brengen hoe iets nou ruikt. Ik kan wel vertellen welke basisnoten het bevat en wat er in verwerkt is, maar je moet het toch vaak zelf ervaren. Wat voor de een lekker is, is voor een ander het tegenovergestelde. Toch heeft L’Occitane haar nieuwe eau de parfum Terre de Lumière op een prachtige manier weten te omschrijven. Het parfum ruikt volgens het merk als het gouden uur vlak voor de zonsondergang in de Provence. Wie deze geur ruikt en gouden uur herkent, weet dat die omschrijving best wel treffend is…

L’Occitane Terre de Lumière Parfum

Toen ik Terre de Lumière voor het eerst rook, was ik echt verbaasd. Zoals je weet, ben ik nog al een l’Occitane fan girl, maar de geuren daar word ik nooit echt wild van. Niet dat ze niet lekker zijn, maar er zijn voor mij niet echt uitschieters bij. Tot nu… want Terre de Lumière is echt zalig. Toen de vrouw die de geur aan mij presenteerde, vertelde dat het rook als the golden hour, kon ik me daar meteen in vinden. Ik droomde heel even weg naar de Provence en het magische uurtje met dat prachtige licht.

Meesterparfumeur

occitane terre de lumière eau de parfum fles

‘Dit is wanneer het licht op zijn mooist is en geuren het meest intens zijn’, vertelt Calice Becker meesterparfumeur. Wie wel eens op vakantie in de Provence is geweest, zal dit herkennen en zal waarschijnlijk ook het parfum net zo lekker vinden als ik. De kopgeuren van deze heerlijkheid zijn bergamot, ambrette en roze peper. Het hart bestaat uit lavendelhoning en de basis is acacia, witte muskus, tonkaboon en bittere amandel essence. Het is geen hele frisse zoete geur, maar iets steviger en romantischer. Er zit zelfs een zweempje mannelijkheid in en dat maakt de geur ook iets zwaarder. Persoonlijk vind ik ‘m ook erg lekker voor de avond.

l'occitane terre de lumière eau de parfum sfeer

Het is de eerste Gourmand aromatische parfum van l’Occitane en Calice Becker omschrijft de geur zelf als:

“Terre de Lumière speelt met de spanning tussen mannelijke frisheid en verrukkelijke vrouwelijke zachtheid. Het is een zeer vernieuwende geur, de eerste gourmand aromatische geur van l’Occitane, echt verslavend.”

Wat ik zelf ook erg mooi vind aan dit parfum, is de fles. Die heeft iets stoers en elegants tegelijk. Net als de geur zelf. L’Occitane wilde dat de fles de luxe van de eenvoud van de Provence zou uitstralen. De dop vertegenwoordigt een steentje en vangt het licht op verschillende manieren.

LEES OOK >>> Sans Soucis Green Symphony & Rose Harmony Eau de Toilette

Verschillende producten

l'occitane terre de lumière lijn

Behalve de parfum zijn er nog verschillende andere producten verkrijgbaar uit deze lijn. Er zijn o.a. een body lotion, shower gel, radiant en illuminator balm te koop. Een overzicht van alle producten en gift sets vind je hier.

De eau de parfum is verkrijgbaar in twee formaten. Voor de 50 ml betaal je €65,- en voor de 90 ml €89,-.

Winactie

Maar vanwege het 1000e artikel op Karenz. mag ik in samenwerking met l’Occitane ook een eau de parfum van 50 ml. weggeven aan een van de Karenz. lezers.

Wat moet je doen om kans te maken?

 1. Je volgt l’Occitane op Facebook.
 2. Je volgt Karenz. op Facebook.
 3. Je reageert onder het Facebook bericht op de pagina van Karenz. dat je meedoet en hoe volgens jou de perfecte zonsondergang eruit ziet.
 4. Extra winkans? Je deelt het bericht door op je eigen pagina met de hashtag #karenz1000

Voorwaarden:

 • Over de uitslag wordt niet gecommuniceerd.
 • De winactie loopt tot 26 april 2017. In de loop van week 18 wordt op Facebook de winnaar bekend gemaakt.
 • Er zullen de komende tijd meer winacties voorbij komen. Je mag aan alle winacties meedoen en ook als je al een keer gewonnen hebt, kun je gewoon weer deelnemen.
 • Positieve verhalen worden gewaardeerd. Geen tranentrekkende berichten of gedichten graag. Die worden niet zo gewaardeerd 😉

Zou dit parfum iets voor jou kunnen zijn? Houd jij ook zo van het gouden uur en/of de Provence? Doe je mee met de winactie? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

* Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in Zandvoort / getrouwd met Mark / mama van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / kat Bada Bing / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

4 COMMENTS
 • Wauw, die omschrijving en de foto van L’Occitane erbij, klinkt prachtig! Ik ben heel benieuwd naar deze geur, als ik weer eens in een winkel kom, ga ik zeker ruiken. Ik laat de winactie even aan me voorbij gaan 🙂

 • Sonja
  10 maanden ago

  Wat een heerlijke geur… zoals ik het lees kon ditmij ook wel bekoren.
  Ik durf bijna niet mee te doen. Ik ga ff prakkedenken of ik hetiemand anders gun 💋

 • Riekie Bos
  10 maanden ago

  wat leuk en gul zeg, ik ga meteen een kansje wagen!
  Fijne zonnige dag en groetjes van Riekie

 • ilsiee prins
  10 maanden ago

  Lijkt me echt een heeerlijke geur, superleuk dat je dit organiseert voor de lezers van je blog… Ik heb meegedaan via facebook!
  Groetje Ilsiee

Wil je meepraten?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram

 • En nu allemaal naar Karenz. om de nieuwe PEAKS te lezen 😂😂😂👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#rockstar #toddler #toddlerlife #karenznl #lifestyleblogger #personalpeaks #robinjameson #binkie
 • About last night... 🍸🍾🍹🥂
.
.
.
#friends #love #instafriends #party #girlsnightout #funfunfun #nikkiemoments #friendshipgoals
 • Deze kleine wijsneus zette vandaag zijn eerste stappen. Ik had geen idee dat ik ZO trots kon zijn. En hij, denk ik, ook niet ♥️🙌🏻🐴
.
.
.
#robinjameson #firststeps #dreumes #toddlerlife #instatoddler #proudmom #minirodini
 • L♥️VE
Fijne Valentijnsdag! Ik doe even een #throwback naar onze honeymoon in 2012 toen we nog jong waren en konden uitslapen... maar hé... wat is het ontzettend prachtig en machtig om onze liefde nu te kunnen delen met meneertje knuffelbeertje.... 👪 want liefde is toch nóg mooier als je het kan delen?
Op de blog vertel ik vandaag waarom wij een goede match zijn in de liefde!
.
.
.
#love #liefde #valentinesday #valentijnsdag #throwback #honeymoon #couplegoals #instalove
 • 5 maanden slik ik een aantal beauty supplementen van Oenobiol. Vandaag vertel ik je hoe me dat bevallen is! 🙍🏻‍♀️👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#beauty #beautysupplement #revealyourinnerbeauty #instabeauty #naturalbeauty #selfportrait #organic #oenobiol #karenzpartner
 • Wij wilden naar buiten, maar het is hier aan het sneeuwen. En dus spelen we maar een beetje binnen, nemen we bewogen ussies terwijl we lekker aan het twinnen zijn 👯‍♀️👯‍♂️
Goed weekend alvast peeps!
#liefde #anecdote #motherandson #motherhood #momlife #toddlerlife #moederenzoon #robinjameson
 • 🔆 is shining! Het belooft weer zo’n mooie wintersport dag te worden. En er staat een nieuwe Personal Peaks online met dreumes dingen, het huisvrouwen examen en overstekend wild 🦌🦌🦌Fijne dag! En 👉🏼 directe link in bio
.
.
.
#personalpeaks #karenznl #lifestyleblogger #motherandson #toddler #toddlerlife #momlife #motherhood #robinjameson
 • ‘MAY YOUR COFFEE BE STRONGER THAN YOUR TODDLER’
Als je tenminste tijd hebt om je koffie te drinken... 🤦🏻‍♀️☕️ Vandaag was zo’n dag. Zo’n dag waar ik overmorgen heel hard om kan lachen. Maar als je dan die glimlach ziet, dan is het het toch allemaal wel driedubbel en dwars waard. Al kon ik ‘m vandaag wel even achter het behang plakken 🙄😣 #toddlerlife #dreumes #robinjameson #liefde #minirodini