TOP
normann copenhagen journal bureau
Home

Normann Copenhagen Journal Bureau (een upgrade van mijn werkplek)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Bijna anderhalf jaar geleden verhuisden wij naar dit huis. Toen wij het huis kochten, hebben we het flink verbouwd, maar er zijn nog dingen die moeten gebeuren. Zo willen we bijvoorbeeld de zolder nog aanpakken en daar een kantoor / logeerkamer maken. De interne trap is er al, maar nu dient de zolder als bergruimte en de plek waar de kattenbak staat… En mijn werkplek is in de woonkamer. Dat is aan de ene kant gezellig, maar aan de andere kant niet heel erg handig. Bovendien was mijn werkplek nodig aan een upgrade toe, juist omdat ‘ie in de woonkamer is en je er continu op uit kijkt. Tijd voor een design bureau dat mooi past bij de rest van het interieur! Een bureau van een van mijn favoriete merken.. ik koos het Normann Copenhagen Journal Bureau en ik vertel je waarom aan de hand van heel veel foto’s!

Oude werkplek

Home Tour Werkplek & Open Keuken mijn werkplek

Maar allereerst een situatieschets van mijn oude werkplek. Zoals je ziet, had ik een vrij klein bureautje. Het stond verticaal op de muur en achteraf weet ik niet zo goed wat daar precies de achterliggende reden van was. Want het stond al zo voordat de box er was. Maar even terug naar de grootte van het bureau. Daar had ik namelijk wel expres voor gekozen, omdat ik geen groot en log bureau in het woongedeelte wilde. Ik koos expres voor een rank bureau, maar dat bleek niet slim. Want ik heb toch nog best wat items op mijn bureau staan die ik bij de hand wil hebben. En het bureau was niet diep, dus ik had ook nauwelijks schrijfruimte en ik schrijf toch wel graag dingen op. Dus dit bureau moest weg en er moest een beter alternatief komen.

Normann Copenhagen Journal Bureau

normann copenhagen journal bureau view

Nou had ik al een tijdje mijn oog laten vallen op het Normann Copenhagen Journal Bureau, omdat ik het 1) zo’n prachtig bureau vind en 2) ik het ontzettend goed in de ruimte en bij de rest van ons interieur vind passen. Bovendien is het gemaakt van robuust materiaal en daardoor erg duurzaam.

Het Normann Copenhagen Journal Bureau is een ontwerp van Simon Legald, een Deense designer die bekend staat om zijn eerlijke duurzame ontwerpen. Hij zoekt graag de balans tussen industrie en vakmanschap en probeert zo meubels te ontwerpen die ambachtelijk zijn, maar ook in serie gemaakt kunnen worden. Hij houdt niet van overbodige details, maar zijn focus ligt op minimalisme en functionaliteit.

Die combinatie spreekt mij ook enorm aan in dit bureau. Wat ik vooral erg mooi vind is dat het ietwat weg heeft van zo’n bureau dat je vroeger op school heeft, maar toch een chique uitstraling heeft door de kleuren. Het is degelijk en luxe tegelijkertijd, zonder poespas.

normann copenhagen journal bureau gootjenormann copenhagen journal bureau laatje

Het bureau heeft een stalen frame dat het wat ranker maakt qua uitstraling. Bovendien is overal aan gedacht, zoals een opening in het blad waarin je de kabels kan wegwerken en een subtiel weggewerkt stalen laatje waar je wat essentiële dingen kwijt kan. Je ziet het… bij mij zijn dat random readers, postzegels, handcrème, vitaminepillen en lipsticks :).

normann copenhagen journal bureau afmetingennormann copenhagen journal bureau blad

Qua afmetingen vind ik het bureau precies goed. Het is niet te groot en ook zeker niet te klein. En ook qua diepte is het fijn werken, want ik kan gewoon nog een documenten houder, plantje en pennenbak kwijt en heb nog genoeg ruimte over.

Het houten blad is duurzaam gelamineerd en ik vind de combinatie van het grijs en bruin erg mooi. Er zijn vier kleuren verkrijgbaar (zwart, wit, lichtblauw en grijs wat ik heb) en ik heb nog getwijfeld, tussen wit, grijs en zwart. Maar ik heb bewust voor grijs gekozen omdat het mooi past bij onze lichtgrijze muren. Zwart en wit vond ik toch te aanwezig. En hoewel het bureau echt een prachtige blikvanger is, is het niet enorm aanwezig. Ik vind dat een mooie combi.

Normann Copenhagen

normann copenhagen journal bureau kaartje

Normann Copenhagen is in onze inrichting geen onbekende, want boven de eettafel hangen al twee prachtige Bell hanglampen van dit merk: * klik *. En als je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik nog al een fan ben van Scandinavisch design, dus dat ik voor dit bureau viel, is niet zo raar.

Het Scandinavische merk staat bekend om haar frisse, minimalistische, moderne en toegankelijke items. Het designlabel ontstond in 1999 toen de ontwerpers Jan Andersen en Paul Madsen gingen samenwerken. Inmiddels is het een van de bekendste Scandinavische design merken. Bovendien doen Andersen en Madsen het niet meer alleen, want Normann Copenhagen werkt samen met verschillende topdesigners.

Upgrade van mijn werkplek

normann copenhagen journal bureau kamer

Voor mij is dit bureau echt een enorme upgrade van mijn werkplek. Bovendien vind ik het heerlijk om er aan te zitten en word ik elke keer weer blij als ik er naar kijk, dus wat dat betreft verhoogt het misschien wel mijn productiviteit. Naast dat ik niet meer geïrriteerd raak, omdat er allerlei dingen niet meer op mijn bureau passen, of dat ik geen plek heb om notities te schrijven. Op het bureau houd ik genoeg ruimte over voor mijn prullaria en accessoires zonder dat het een troep wordt. Ik geniet enorm van mijn mooie werkplek!

normann copenhagen journal bureau zijkantnormann copenhagen journal bureau afstand

Hier vind je meer informatie over het Normann Copenhagen Journal Bureau en kun je ook de andere kleuren bekijken. Maar je vind er ook veel meer inspiratie met verschillende mooie design bureaus.

Wat vind je van mijn werkplek? Zou jij zelf ook zo’n bureau hebben gekozen, of houd je toch van een andere stijl? En wat vind je van de kleur? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

* Dit artikel is tot stand gekomen uit een samenwerking met Mister Design.

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.