TOP
noedels met paddenstoelen en hazelnoten
Food

Noedels met Paddenstoelen en Hazelnoten (een heerlijk vegetarisch recept uit het Love & Lemons Kookboek)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Er plofte een prachtig kookboek op mijn deurmat: het Love & Lemons kookboek. Daar lees je later vandaag in een uitgebreide recensie meer over op Dejlig, we beginnen de dag met een fantastisch recept dat ik uit dit kookboek kookte. Overigens paste ik het een ietsiepietsie aan (zo ben ik) en vandaag lees je dan ook mijn versie van Noedels met Paddenstoelen en Hazelnoten. Een lekker makkelijk en vegetarisch recept voor het hele gezin dat vol met goede ingrediënten zit en dus lekker gezond is. Je kunt het glutenvrij en zelfs vegan maken, dus ook dat is handig. Heerlijk voor een doordeweekse dag en het staat ook nog eens zo op tafel. Benieuwd hoe je het maakt?

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 1 kleine prei
  • 180 g tofu roerbakreepjes
  • 500 g gemengde paddenstoelen (shiitake, kastanje champignons)
  • 1 eetlepel boter/ghee/olijfolie
  • 225 g noedels (ik gebruikte bruine rijstnoedels)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel tamari (glutenvrije sojasaus)
  • 100 g geroosterde hazelnoten
  • 25 g kiemgroenten
  • 2 eetlepel sesamzaadjes
  • peper en zout naar smaak

Noedels met Paddenstoelen en Hazelnoten (een heerlijk vegetarisch recept uit Love & Lemons Kookboek)

En zo maak je Noedels met Paddenstoelen en Hazelnoten:

  1. Snijd de prei in ringen, doe deze in een vergiet en spoel ze goed af. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een speciaal borsteltje en snijd ze in plakjes. Snijd de knoflook in kleine stukjes.
  2. Rooster de hazelnoten een paar minuten in een koekenpan en maak ze daarna in de keukenmachine tot grote kruimels. Dat kun je trouwens ook doen door ze in een theedoek te wikkelen en daar met een hamer op te slaan.
  3. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit de boter/ghee/olie in een pan en wacht totdat deze gesmolten is. Doe dan de paddenstoelen, prei en knoflook met een beetje peper en zout in een pan en laat het ongeveer 8 minuten op matig vuur staan. Af en toe even goed husselen. Voeg na een paar minuten de tofu toe.
  5. Mix de rijstazijn, de tamari en de hazelnoten door het paddenstoelen mengsel. Zet het vuur uit en meng ook de noedels er doorheen. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
    Schep de noedels op de borden, leg de kiemgroenten erop en decoreer nog met wat sesamzaadjes.

En klaar ben je! Bon appetit.

Zelf voegde ik de tofu en de sesamzaadjes toe. Deze twee ingrediënten kun je dus achterwege laten. Voor de noedels gebruikte ik bruine rijst noedels, maar het origine recept stelde soba noedels voor, dat zijn Japanse boekweitnoedels. Bij veel supermarkten en biologische winkels kun je deze gewoon krijgen. Net zoals de tamari en de rijstazijn. De tamari kun je ook vervangen door gewone sojasaus.

Kiemgroenten zijn hartstikke gezond en hip! En zijn ook gewoon bij de supermarkt en groenteboer te koop. Er zijn verschillende soorten zoals alfalfa, kikkererwtenkiemen, taugé en vele anderen. De ene smaakt wat scherper dan de andere.

Lijkt dit recept je lekker? Waar vervang jij graag vlees mee?

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

 

SaveSave

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.