TOP
als het even niet gaat zoals je wilt
Editorial

‘Als het even niet zo gaat zoals je wilt’ (over even wat gas terug en een zomerrooster)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Ooit leerde ik van een collega blogger dat je nooit verantwoording hoeft af te leggen aan je lezers voor de keuzes die je maakt. Daar ben ik het nog steeds helemaal mee eens, maar nadat ik wat verontruste mailtjes kreeg, wil ik toch even een en ander met je bespreken. En dat klinkt veel ernstiger dan het is hoor. No worries.. maar ik vind het toch wel zo netjes. Mijn blog is ook mijn baan en ik ben mijn lezers hartstikke dankbaar, dus dan mogen ze ook weten hoe en wat…

‘Als het even niet zo gaat zoals je wilt’

Je hebt het wel gemerkt, maar er kwamen de afgelopen weken geen Personal Peaks online en afgelopen vrijdag ook al geen vlog. Nadat we Robin’s verjaardag hadden gevierd, die overigens helemaal fantastisch was, gebeurden er wat dingen die niet zo fantastisch waren.

Als eerste liet de techniek me in de steek. Mijn desktop bleef tijdens het editten van de vlog maar crashen en hoewel ik echt van plan was het weekend de vlog af te maken, kwam dat er niet van.

Mijn tante

Want afgelopen weekend overleed mijn tante. Mijn lieve, mooie, dappere, grappige en sterke tante. De tante op wie ik het meeste lijk qua uiterlijk en misschien ook wel qua karakter. Ze was al een hele tijd ziek en we wisten dat het zou gaan gebeuren, maar toch… als het dan gebeurt, is het opeens heel definitief. En heel verdrietig.

Als er in mijn omgeving iemand op sterven ligt, heb ik gemerkt dat ik in een soort negeer modus ga. Dat ik het verdriet niet echt toelaat, dat ik niet echt afscheid wil nemen. Misschien wel een soort struisvogeltechniek. ‘Als ik het negeer, dan is het er niet’. Maar dat is natuurlijk kul. Als je het negeert dan is het er heus nog wel en dan komt het alleen maar harder aan als het daadwerkelijk gebeurt.

Van mijn tante heb ik niet echt afscheid kunnen nemen. Mijn familie woont namelijk in de VS. Wij gaan over een paar weken naar Los Angeles en we hadden gehoopt mijn tante daar nog te zien. Helaas gaat dat niet meer gebeuren. Ik heb mijn tante nog wel gezien via Facetime, maar ik heb geen gedag gezegd. En ik weet dat zij dat helemaal niet erg vindt, want ik zat op dat moment met Robin op schoot en we probeerden alles een beetje vrolijk te houden. Toch voel ik me er rot over.

Dat is ook echt het verrotte van familie op afstand. Je kunt bepaalde dingen niet goed met elkaar delen. Mijn tante is inmiddels ook al begraven en wij waren daar niet bij. De familie zoekt steun bij elkaar, maar wij zitten te ver weg. Gelukkig zijn we er over een paar weken wel, zodat we desondanks het verdriet kunnen delen.

als het even niet gaat zoals je wilt tante

Samen met mijn tante op mijn huwelijk, 5 jaar geleden.

Ontsteking rug

Nou ja.. en dan denk je alles gehad te hebben..maar dat was dus mooi niet zo. Vorige week werd ik al de hele week wakker met pijn in mijn onderrug. Dat ebte later op de dag wel weg, maar ik had al een paar keer bedacht dat ik daar wat aan moest gaan doen. Weer yoga’en bijvoorbeeld. Want dat is er een beetje bij ingeslopen.

Maar nee hoor… ook daarmee schoot ik in de negeermodus. Zie je het patroon? En dus schoot het zaterdagavond na een stressvolle dag ivm het overlijden van mijn tante volkomen in mijn rug. Au, au, au, ik kon niets meer.

Niet zo handig met een baby van meer dan 10 kilo.

Gelukkig kon ik maandag al bij de huisarts terecht. Ik blijk een ontstoken SI gewricht te hebben. En dat doet pijn en is niet fijn (en ja dat rijmt), maar het gaat gelukkig wel weer over.

Waardoor het komt? Geen idee. Het kan met een verkeerde houding te maken hebben, maar ook met stress of te veel tillen.

Laten we het maar houden op een combinatie van die drie. Voor nu heb ik medicatie en als het over twee weken niet voorbij is, moet ik terugkomen. Verder moet ik rust houden en mag ik niet te lang en te veel zitten.

Zomerrooster

13 juli gaan wij op vakantie. Ik was al van plan een zomerrooster te gaan invoeren en het aantal blog artikelen terug te schroeven. Maar door alle gebeurtenissen en mijn fysieke toestand heb ik besloten dat zomerrooster per direct in te voeren. Het is ten slotte al zomer.

Het is niet dat er de komende maanden geen blogs meer online komen, maar er komen wel minder blog artikelen op Karenz. En ik ga wat minder op de agenda bloggen en meer op waar ik zin in heb. Wat dat inhoudt? Dat ik niet meer precies om 6 uur een blog ga posten. Ik ga gewoon een blog posten wanneer die af is. Ja, deze blog plan ik nog wel in, maar als er ’s ochtends een keer geen blog online staat, dan zou het maar zo kunnen dat ‘ie nog wel komt, maar iets later op de dag.

De Peaks en Vlogs verschijnen nog wel, maar niet op de vaste dagen. Ik ga gewoon wat meer doen waar ik zin in heb en waar ik me goed bij voel. Niet bloggen omdat er geblogd moet worden.

Ik heb de luxe, dat heb ik vorig jaar ook al gemerkt, dat ik toch wel regelmatig verkeer blijf krijgen door Google. Er staan ten slotte meer dan 1000 blog artikelen online. Maar toch voel ik altijd een druk om maar te plaatsen. Als ik voor de volgende dag niets klaar heb, zit ik vaak nog tot een uur of één te werken.

Het is okay om nee te zeggen

Dat heeft niemand me gevraagd, maar ik vraag het van mezelf. En de foto boven dit artikel is dan ook voornamelijk aan mezelf gericht. ‘Het is okay om nee te zeggen’. Tegen een vriendin of familielid. Maar ook tegen jezelf.

Je lichaam geeft niet voor niets een waarschuwing. Maar toch lijkt het stemmetje in mijn hoofd vaak harder te gillen. Toch ga ik proberen dat stemmetje te negeren en te luisteren naar mijn lichaam.

Ik weet zeker dat iedereen daar begrip voor heeft! Toch?

Is mijn verhaal herkenbaar voor jou? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag. Fijne zomer!

Liefs,
Karen

Uitgelichte afbeelding © Constantin Stanciu via Shutterstock.

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.