TOP
niet iedereen hetero
Editorial Lifestyle

‘Maar heb jij dan geen vrouw?’ (over die keer dat ik ontdekte dat niet iedereen hetero is)

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

5 jaar oud ben ik en mijn vader had net een nieuwe jongen aangenomen in de zaak. Samen met mama ben ik op bezoek in de winkel. Ik vind het maar wat spannend zo’n nieuw iemand.

Van top tot teen neem ik hem in me op voordat ik hem aan een vragenvuur onderwerp.

“Hoe heet jij”, vraag ik.
“L.”, vertelt hij.
“Hoe oud ben jij?”
“27.”
“Waar woon jij?”
“In Arnhem.”
“Hoe heet jouw vrouw?”

Later vertelde hij me, dat hij voordat hij antwoordde even naar mijn vader keek en die hem toeknikte dat het prima was om te antwoorden.

“Ik heb geen vrouw, ik heb een vriend”,

antwoordde L.
“Maar heb jij dan geen vrouw”, vroeg ik hem.

“Nee, ik heb een man. Ik ben verliefd op een man.”

En ja.. dat vond ik heel gek. Want van die optie had ik nog nooit gehoord. Waarschijnlijk was ik, de 5-jarige spraakwaterval, daar ook wel even stil van. Omdat ik het gewoonweg niet helemaal begreep.

“Maar dat kan toch helemaal niet”, vroeg ik verbaasd.

“Jawel hoor”, zei mijn vader gedecideerd. “Niet alle mannen hebben een vrouw. Sommige mannen hebben een man. Er zijn ook vrouwen die een vrouw hebben. Weet je? Er zijn best veel mannen die een man hebben in plaats van een vrouw, dus dat is niet gek of zo. Dat is heel normaal. Niet iedereen is hetzelfde.”

Dat was het.

En die uitleg begreep ik helemaal. Sindsdien wist ik dat er ook mannen met mannen waren en vrouwen met vrouwen.

Sinds die ene keer dat ik vijf was, heb ik dat nooit meer gek gevonden. Of een moeilijk onderwerp.

Mijn Iranese pap met gek accent had het hartstikke duidelijk uitgelegd en ik weet het nog precies omdat L. het verhaal me zo vaak verteld heeft.

Dus…

Misschien ligt het aan mijn opvoeding, maar ik begrijp de reacties op deze campagne dus HELEMAAL NIET. Ik dacht dat we in Nederland woonden en dat het 2018 was? Daar was ik trouwens ook trots op! Dat hier zoiets normaals als homoseksualiteit geen issue meer is.

Dat mensen een argument aandragen dat ze niet weten hoe ze dat aan hun kinderen moeten vertellen, dat vind ik helemaal absurd. Misschien moeten die mensen de uitleg van mijn vader van zo’n bijna 40 jaar geleden even lezen. Mijn vader die overigens in een land opgroeide waar homoseksualiteit wel een issue was die mij zo ongeveer à la juffrouw Ank duidelijk maakte dat sommige dingen niet moeilijk hoeven te zijn, tenzij je er zelf moeilijk over doet.

Bovendien…

Als liefde al moeilijk is om aan je kinderen uit te leggen? Hoe leg je in vredesnaam je kinderen dan oorlog uit?

Persoonlijk begrijp ik als 40-jarige ‘oorlog’ nog steeds niet. Maar gelukkig heb ik liefde wel met mijn opvoeding meegekregen en ik vind het belangrijker om mijn zoon liefde mee te geven dan haat.

All you need is love and love is all you need.

Om Suitsupply te steunen, ben ik ze expres gaan volgen op Instagram. Mocht jij het bedrijf ook een hart onder de riem willen steken, is dat misschien leuk om te doen?

Wat vind je van deze ophef? Begrijp je het? Of kan je er net als ik met je hoofd niet bij? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs, Karen

Uitgelichte foto via Shutterstock.

♥  Facebook, Instagram & Bloglovin’ ♥

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.