TOP
naam van jouw kind
Kids Mama

Wat is de naam van jouw kind(eren)? En waarom? 6 moeders vertellen…

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Sem, Julia, Sophie, Noah, Anna, Daan, Tess, Milan, Emma en Max. Deze tien namen hebben 1 ding gemeen en dat is dat ze (tot nu toe) in de top 5 van kindernamen in Nederland staan. Terecht, want het zijn natuurlijk ook hartstikke leuke namen. Zelf vond ik het best lastig om een leuke naam te bedenken. Ik vroeg me af hoe dat bij anderen was gegaan? Ik stelde 5 collega bloggers dezelfde 4 vragen. In dit blog artikel Wat is de naam van jouw kind(eren)? En waarom? lees je alles over de door hen gekozen namen, welke naam gevetood is, wat de betekenis van de naam is en de gedachte erachter en of ze het nog mooie namen vinden? Op zoek naar kindernamen inspiratie? Dan zou ik zeker even verder lezen… stay tuned

Hoe heet/heten jouw kindje(s) en welke naam was dat geweest als hij/zij het andere geslacht had(den) gehad?
de naam van jouw kind daan en jesse

Daan en Jesse

Linda Venrooij van Go or No Go : ‘Mijn tweeling heet Daan en Jesse. De naam Daan hadden we eigenlijk al als favoriet voor ik uberhaubt zwanger was. Toen het een tweeling bleek te zijn, hebben we lang nagedacht wat we mooi vonden passen bij Daan. Uiteindelijk kwamen we op de naam Jesse. Als we een meisje hadden gekregen, zou ze Lotte hebben geheten. Dat vind ik een prachtige naam. Een tweede meisje zou ik Liva genoemd hebben. Ook die naam vind ik heel bijzonder.’

Pauline van der Meulen van Voor mijn Kleintje: ‘Ik heb drie kinderen en ze heten: Fenne, Bodhi en Valerie. Fenne had Mika geheten, Bodhi had Bodine geheten (was de man het overigens niet mee eens) en Valerie had Morrisson geheten als ze van het andere geslacht waren geweest.’

Marije Witjes van Mrs. Mama: ‘Onze zoon heet Fons Yvo. Voor een meisje hadden we Noor Yvonne.’

Desirée Pelgrom-Geurts van Curvacious: ‘Ons dochtertje heet Shae Elisah. Als ze een jongetje was geweest was het ook Shae geweest maar dan waarschijnlijk geen tweede naam erachter.’

Tamara Postma van the Mommy Diaries: ‘Maxim, Floris en Lauren. Maxim had Lauren of Claire geheten als hij een meisje was. Floris had Lauren geheten als hij een meisje was. Lauren had geen naam gehad als ze een jongen was, want we kwamen er niet uit, hahaha!’

Karen Gregory van Dejlig (ja dat ben ik zelf): ‘Robin Jameson. En als hij een meisje was had hij ook Robin geheten’.

Wat is de betekenis van de naam/namen? Zit er een gedachte achter? Is/zijn je kind(eren) vernoemd?
naam van jouw kind pauline en bodhi

Bodhi en Pauline

Linda: ‘Daan betekent Mijn rechter is God. Jesse betekent God’s genadig geschenk. We hebben niet vooraf de betekenis opgezocht, pas achteraf toen we de namen gekozen hadden en we benieuwd waren wat de betekenis van de namen waren. We zijn niet gelovig, maar beide betekenissen vonden we wel heel erg mooi. Daan en Jesse zijn niet vernoemd.’

Pauline: ‘Achter de betekenis van de namen zitten geen speciale gedachtes. Ik heb er wel opgelet dat het niet iets heel geks betekende. Fenne betekent ‘moedige beschermer’. Bodhi betekent `Verlichting, Verbetering van de strijd.` En Valerie betekent ‘sterk zijn, gezond zijn, invloed hebben’ wat achteraf dan weer heel bijzonder is omdat zij op éénjarige leeftijd met kinderkanker te dealen kreeg.’

Marije: ‘Er zit geen speciale gedachte achter de naam Fons. Mijn man kwam hem tegen in een boekje en vond hem meteen leuk. Ik moest er even aan wennen, maar uiteindelijk vind ik het een hele stoere naam. De officiële betekenis is ‘hij die tot alles bereid is, bereid tot de strijd’. Yvo is naar mijn overleden moeder Yvonne.’

Desirée: ‘Shae is een naam die ik altijd heb onthouden naar aanleiding van zangeres Shea Seger waar ik vroeger graag naar luisterde, alleen vonden we de ae mooier dan ea. Daarnaast betekent de naam ‘vertrouwd’ en dat vinden we een heel mooie betekenis. De tweede naam is een vernoeming naar mijn moeder die voluit Elisabeth heet.’

naam van jouw kind marije en fons

Marije en Fons

Tamara: ‘Maxim heet voluit Maxim Enzo Wybe. Maxim betekent ‘De grootste’ of ‘De beste’ (no pressure natuurlijk ;)) Zijn tweede naam vond mijn vriend leuk en de naam Wybe is van mijn opa, die heet zo. Floris heet voluit Floris Valentijn. Floris betekent Florisant of bloeiend. Valentijn wilde mijn vriend als eerste naam, maar ik vind dat een verschrikkelijke naam. We spraken af dat als hij op Valentijnsdag geboren zou worden, ik was namelijk 17 feb uitgerekend, hij Valentijn zou heten. Anders Lucas, want tja, we waren er een paar dagen voor de bevalling pas over eens dat Floris ook wel heel leuk was. Lauren betekent gekroond met het Laurierblad, maar het is ook afgeleid van de Latijnse naam Laurentius, wat ‘Van Laurentium’ betekend, wat in het oude Romeinse rijk een stad was, letterlijk gezien dus ‘Uit Laurentium’. Niet zo heel erg spannend allemaal. Voluit heet ze Lauren Sophie, we hebben nog even getwijfeld om mijn overleden moeder te vernoemen, die Jeanette heette, maar we hebben besloten dat niet te doen. Iets wat ik soms best jammer vind.’

Karen: ‘Robin betekent ‘briljant, verlicht faam’. Maar het is ook een roodborstje. Robins joodse naam is Ruben en dat betekent ‘zie een zoon’. Wat wel grappig is, is dat de kleur van de stam Ruben rood is. Robin is vernoemd naar Mark’s vader, die is 20 jaar geleden overleden en mijn opa wiens Joodse naam ook Ruben is. Twee vliegen in een klap dus. De naam Jameson (zoon van James) heeft hij gekregen van zijn biologische moeder. We hebben met haar overlegd over de namen die we hem gingen geven.’

Welke naam die je partner had bedacht, wilde jij persé niet en andersom? En waarom niet?

Linda: ‘Jelle, zo heette namelijk een oud klasgenootje en elke keer als ik die naam hoor, zou ik daar aan moeten denken. Ik vond zelf de naam Stijn ook heel leuk, maar bij die naam zag Arno meteen een jongetje voor zich uit zijn klas vroeger. Rood haar, pukkels en altijd iedereen aan het pesten. Dat kon hem dus ook absoluut niet worden.’

Pauline: ‘Ik had mijn vetorecht op de naam Bodhi uitgevoerd. Maar aangezien ik niets te vertellen heb thuis, had dat totaal geen nut. Het ging als volgt:
Ik: „Ik vind “lees hier een willekeurige jongensnaam” wel mooi.
De man: „Nee, hij moet Bodhi heten, net als die surfende bankrover uit Point Break.”
Ik: „Niets ervan. Bodi of Beau zou nog kunnen.”
De man: „Nee, het moet Bodhi zijn, met een H. Net als die surfende bankrover uit Point Break.”
Ik: „Nee, echt niet!”
Op een gegeven moment kreeg de man toch wat twijfels omdat “Bodhi” toch wel een wat exotische naam is. En bovendien, wie vernoemt zijn zoon nou naar langharig surfend tuig?
De man: „Bodhi lijkt me toch niet zo’n goede naam. Heb jij nog een idee?”
Ik: „Nee, nu heb ik me al helemaal ingesteld op Bodhi. Hij gaat gewoon Bodhi heten.”
En omdat je met zwangere vrouwen nu eenmaal geen ruzie moet maken, heet onze zoon dus uiteindelijk ‘gewoon’ Bodhi.’

Marije: ‘Ik wilde Fons graag Pim noemen, maar dat vond mijn man verschrikkelijk.Hij moest dan steeds aan een kaboutertje denken. Dus. Rare man heb ik :-)’

naam van jouw kind desiree shae

Desirée en Shae

Desirée: ‘We lagen qua namen eigenlijk gelijk al heel erg dicht bij elkaar en hebben geen naam gehad die het absoluut niet zou worden. Wel wilden we geen oer-Hollandsche naam en hebben we daar nog wel wat flauwe grapjes over gemaakt tijdens de zwangerschap.’

Tamara: ‘Valentijn dus! Ik vind dat zo’n pestnaam. Ons valentijntje, vreselijk! Haha! Andersom vond hij Olivia voor een meisje en Julian voor een jongen verschrikkelijk!’

Karen: ‘Mark wilde graag Horatio of Nelson en het liefst die namen achter elkaar. Eh… nou nee. Hij vond mijn Ralph dan weer niet leuk. Dat vond ik juist zo lekker kort maar krachtig’.

Vind je het nog steeds een mooie naam/mooie namen?
de naam van jouw kind maxim floris lauren

Maxim, Floris & Lauren

Linda: ‘Beide namen vind ik nog steeds super mooi. Beide namen komen veel voor natuurlijk, maar dat wisten we al toen we ze hadden gekozen. Ik ben er nog steeds heel blij mee en voor mijn gevoel is Daan ook een echte Daan en Jesse een echte Jesse, haha. Ik denk dat iedere ouder dat wel herkent.’

Pauline: ‘Ik vind Bodhi nu een fantastische naam! Het past hem heel erg goed. De namen van de meiden ben ik overigens ook nog steeds heel blij mee.’

Marije: ‘k vind Fons nog steeds een hele leuke naam. Je hoort het niet vaak en het past echt bij ons en onze zoon.’

Desirée: ‘Ik vind dat Shae echt een prachtige naam heeft en heb er nog geen seconde spijt van gehad. Behalve dat we erachter kwamen dat “Shae. Nee, nee!” snel uitgesproken toch wel heel fout klinkt en we dat dus bewust niet meer doen :’)’

Tamara: ‘Ik vind alledrie de namen nog steeds prachtig! Toen we net bij elkaar waren hebben we bedacht dat Lauren wel een hele mooie naam was voor een meisje, dus het was heel speciaal om die na 9 jaar samen dan te kunnen geven!’

Karen: ‘Ja absoluut. Het is niet de meest originele naam, maar we hebben geen andere kindjes in onze omgeving die zo heten. We hebben nog heel even getwijfeld over James, maar we hebben wel vrienden die hun zoontjes zo hebben genoemd, dus ik ben wel blij dat we dat niet hebben gedaan’.

Lieve Linda, Pauline, Marije, Desirée en Tamara, bedankt voor jullie leuke antwoorden! Wat hebben jullie kinderen stuk voor stuk leuke namen gekregen.

Hoe heet jouw kind/heten jouw kinderen? Of hoe zou je een eventueel kind ooit willen noemen? Wat vind je een mooie naam en wat niet? Ik ben benieuwd!

Fijne dag vandaag!

Liefs,
Karen

Vond je dit leuk om te lezen? Dan vind je dit misschien ook interessant:

Bron kindernamen svb.nl

Credits uitgelichte foto © Wavebreakmedia via Shutterstock. Foto’s in het artikel zijn van de geïnterviewden zelf en mogen verder niet gebruikt worden.

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer cookies om de cookies te bekijken.

Karen Gregory

Hoofdredactrice en oprichtster van Karenz. / Lifestyle Blogger / woont in de buurt van Arnhem / getrouwd met Mark / moeder van Robin (19-06-2016) / hond Cookie / houdt van schrijven, lezen, koken, schaatsen, yoga & wandelingen door de natuur

«

»

Deze website gebruikt cookies om je de beste ervaring te leveren. Klik op 'Doorgaan' om door te gaan of 'Weigeren' om niet te accepteren.